15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarkovic a strălucit cu Hibernians (update: rezumat video)

Markovic a strălucit cu Hibernians (update: rezumat video)

Jovan Markovic (la minge) are un plasament foarte bun (foto: csuc.ro)
Jovan Markovic (la minge) are un plasament foarte bun (foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova s-a impus de o manieră categorică, scor 3-1 (3-0), în partida de verificare susținută ieri seară, în compania echipei FC Hibernians, din cadrul stagiului de pregătire din Malta.
Antrenorul alb-albaștrilor, Gigi Mulțescu, a surprins cu câteva decizii, utilizând foarte mulți tineri în acest test cu ocupanta locului secund din campionatul maltez, în condițiile în care se apropie cu pași repezi reluarea Ligii I. Dintre juniorii utilizați Jovan Markovic s-a remarcat cu ușurință, fotbalistul de 16 ani reușind să înscrie două goluri. La lucru au putut fi văzuți pentru prima dată și trei dintre jucătorii achiziționați în această iarnă, Radoslav Dimitrov, Alexandre Barthe și Nusmir Fajic, însă doar bulgarul a avut o evoluție de apreciat. De remarcat că tehnicianul de 65 de ani a decis să-i menajeze pe portarii Nicolai Calancea și Pedro Mingote, apelând la Andrei Vlad (17 ani) titular și Laurențiu Popescu, acesta împlinind ieri 20 de ani.
Prima repriză, la discreția alb-albaștrilor
Gruparea din Bănie a început meciul în forță, Alex Băluță ratând incredibil de la șase metri, după o acțiune și o pasă a lui Măzărache pe partea dreaptă (5). Tânărul mijlocaș craiovean s-a revanșat câteva minute mai târziu, când a fost servit excelent în careu de Andrei Ivan, a preluat, a pivotat pe lângă un fundaș advers și a șutat fără speranțe pentru portarul maltezilor (26, 1-0). Craiova a continuat să preseze și Mateiu a fost la un pas să majoreze diferența, dar șutul său l-a țintit pe portarul gazdelor (29). Formația olteană a făcut 2-0 în urma unei faze fixe, Băluță a centrat de pe dreapta, din corner, în careul mic, de unde Jovan Markovic, ajutat și de Kelic, a împins mingea în plasă (37, 2-0). Forcingul celor de la CS Universitatea a continuat și a dat roade. În minutul 40, Nicușor Bancu a luat o acțiune pe cont propriu pe partea stângă și, după o cursă de 30 de metri, i-a „pus“ mingea pe cap lui Markovic, care a trimis la colțul lung, stabilind rezultatul pauzei (40, 3-0).
Rezervele lor, mai în formă
La reluare, CS Universitatea Craiova a scăzut involuntar ritmul și asta pentru că pe teren au apărut mai mulți jucători tineri, iar atacantul Nusmir Fajic a fost destul de izolat, neavând cu ce se lăuda. Oltenii au mai pus în pericol poarta lui Hibernians prin Madson și Gustavo, cu șuturi de la distanță, însă cei care aveau să înscrie au fost maltezii, un adversar a scăpat singur cu portarul Laurențiu Popescu și nu a greșit ținta (83, 3-1).
Antrenorul Gigi Mulțescu a utilizat în prima repriză următorii jucători: Vlad – Dimitrov, Kelic, Acka, Briceag – Mateiu, Zlatinski (15, Screciu), Bancu – Ivan, Băluță, Măzărache (27, Markovic). Din minutul 62 tehnicianul a schimbat aproape toată echipa, formula arătând astfel: L. Popescu – Petre, Popov, Barthe, Bârzan – Madson, Gustavo, Rocha – Screciu (77, Al. Popescu), Fajic, Markovic (77, Manea).
Acesta a fost cel de-al treilea amical susținut de alb-albaștri în cadrul stagiului din Malta, în primul înregistrând o remiză, 1-1 cu Fortuna Dusseldorf, iar în cel de-al doilea o victorie, 2-1 cu FC St. Gallen.
Următorul joc de verificare pe care-l va susține CS Universitatea Craiova în Malta va avea loc sâmbătă, oponentă fiindu-i formația elvețiană FC Winterthur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS