11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBucurică: Îmi doresc foarte mult să vin la Craiova

Bucurică: Îmi doresc foarte mult să vin la Craiova

Dorit de Gigi Mulțescu la CS Universitatea Craiova, fundașul stânga Bogdan Bucurică (foto) a declarat, pentru GdS, că speră să-și încheie foarte curând contractul cu ilfovenii de la Concordia Chiajna și să semneze cu gruparea din Bănie.
„Încă nu s-au rezolvat problemele cu Chiajna. Deocamdată sunt discuții privind rezilierea, dar atât. Eu îmi doresc foarte mult să vin la Craiova, dar nu depinde numai de mine. Nu știu când rezolv aici, eu pun problema rezilierii în fiecare zi, însă nu am ajuns la un numitor comun privind partea financiară, pentru că e vorba despre munca mea. Cu cei de la Craiova m-am înțeles în mare parte, nu ar fi probleme. Aș veni la Craiova cu gândul să lupt pentru titlu, pentru suporteri și pentru noul stadion. Dacă reușesc să ajung, o să încerc să dau tot ce am mai bun și să contribui la obiectivul echipei“, a declarat Bogdan Bucurică, pentru GdS.

Apărare multinațională la CS Universitatea

Dacă în privința lui Bucurică lucrurile sunt puțin problematice, conducerea alb-albaștrilor a obținut acordul altui apărător străin, după bulgarul Radoslav Dimitrov, în speță francezul Alexandre Jean-Luc Barthe, acesta luându-i locul lui Kay, la care s-a renunțat. Fotbalistul din Hexagon are 30 de ani și 1,84 metri, a crescut la Saint Etienne, iar în 2008 a mers la Litex Loveci, unde a stat până în 2011 și a evoluat în 72 de partide. Apoi a ajuns la Ludogorets, iar în intervalul 2011-2015 a bifat 73 de partide. În 2015 a ajuns în Elveţia, la Grasshoppers Zürich, și a jucat doar 11 meciuri. Alexandre Jean-Luc Barthe a primit referințe bune din partea lui Cosmin Moţi şi Hristo Zlatinski, care au jucat împreună cu el. De Barthe s-a interesat în Elveția și Jerry Gane, la rugămințile oficialilor CS Universitatea, iar informaţiile primite au fost mulţumitoare. Jucătorul era aşteptat ieri în România pentru a face vizita medicală, iar dacă totul este în regulă se vor parafa şi actele.
În momentul de față, CS Universitatea Craiova are o defensivă multinațională, compusă din români, Dumitraș și Briceag, doi bulgari – Apostol Popov și Radoslav Dimitrov, un croat – Renato Kelic, un francez – Alexandre Jean Luc Barthe și un ivorian – Acka. Acestora li se alătură și portarii Nicolai Calancea (Republica Moldova) și Pedro Mingote (Portugalia), românul Laurențiu Popescu fiind a treia variantă.

Silviu Bogdan liniștește juniorii

Văzând numărul mare de jucători cooptați în această iarnă la echipa mare, managerul Centrului de copii și juniori al CS Universitatea Craiova, Silviu Bogdan, a dorit să-i liniștească pe juniorii aflați în cadrul clubului, menționând că fiecare are șansa lui de a juca în Liga I la un moment dat dacă se pregătește cum trebuie. „Suntem bucuroși că o parte dintre jucătorii Centrului sunt în cantonament cu prima echipă a CS Universitatea. Radu Bârzan și Alex Popescu sunt ultimii doi juniori ajunși în vederile domnului Mulțescu, iar acest fapt ne dă încredere că munca noastră este răsplătită. Luni reluăm antrenamentele cu gândul de a ne îndeplini cât mai bine principalul obiectiv: acela de a da jucători pentru prima echipă a Craiovei. Juniorii noștri conștientizează că se poate face pasul la echipa mare și au numeroase exemple. De aceea sunt convins că vor munci și mai mult pentru a ajunge acolo unde își doresc“, a declarat conducătorul Centrului, vorbind și despre îmbunătățirea lotului de la echipa a doua: „În partea a doua a campionatului, Corneliu Papură va avea un nucleu format din juniori născuți în 1998-1999. Pentru că toți ne dorim să le oferim acestor copii o competiție mai puternică, astfel încât să fie pregătiți în orice moment pentru a urca la un nivel superior“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS