10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMulțescu așteaptă jucătorii promiși de conducere

Mulțescu așteaptă jucătorii promiși de conducere

Gigi Mulțescu vrea seriozitate maximă de la elevii săi (Foto: csuc.ro)
Gigi Mulțescu vrea seriozitate maximă de la elevii săi (Foto: csuc.ro)

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova, Gigi Mulțescu, este mulțumit de modul cum au decurs pregătirile din Malta până acum. Tehnicianul de 65 de ani a precizat că echipa s-a mișcat bine și în amicalul cu Fortuna Dusseldorf, ținând cont că a intrat în teren la scurt timp după reunire și a fost și obosită din pricina drumului.
„Am început acest stagiu cam abrupt, cu un joc contra unei echipe din Germania, cu nume, chiar dacă e în liga a doua. Am reușit să-i fac pe jucători să fie conectați la importanța partidei, să câștigăm ceva din acest joc. Consider că ne-am comportat onorabil, și prin prisma evoluției, și a rezultatului, ținând cont că aveam doar trei antrenamente și mulți jucători tineri în echipă. A fost un joc ce s-a vrut mai mult un antrenament. Am dorit să văd rezistența lor, caracterul lor la stres și la situații limită, astfel încât nu trag alte concluzii, având în vedere circumstanțele, noi fiind veniți de pe drum“, a explicat strategul alb-albaștrilor, pentru site-ul oficial al clubului.

„Am în lot caractere puternice“

Întrebat despre tinerii din lot, Mulțescu a vorbit frumos de Alexandru Popescu, atacantul care a marcat cu Fortuna, și mijlocașul Radu Bârzan: „Alex Popescu are două-trei săptămâni împreună cu noi. Este un jucător tânăr, fără experiență. Dar ținând cont că nu aveam lotul complet am profitat și am luat câțiva jucători de la echipa a doua. Pe lângă Popescu a fost adus și Bîrzan, amândoi au fost surprize plăcute, având în vedere că am întâlnit un adversar dintr-o țară cu un fotbal puternic. Au jucat bine, Popescu a dat și gol. Bîrzan a intrat fără trac, e un jucător cu o îndemânare bună, a reușit multe lucruri bune în repriza pe care a jucat-o. Aceste lucruri sunt pe plus. Pe lângă faptul că ne-am forțat limitele, băieții au arătat caracter, tărie. Acest meci a fost un examen pentru viitor. Mie mi-a dat speranța că în campionat, atunci când vor fi situații grele, am pe cine să mă bazez. Am în lot caractere puternice, jucători care pot depăși situațiile limită“.

„Marin Dună va lucra cu jucătorii care mai au deficiențe“

Gigi Mulțescu a explicat care va fi rolul noului antrenor secund pe care l-a solicitat, în speță Marin Dună.
„O să colaboreze cu noi, va fi sub controlul meu direct. Ne va ajuta în aspecte tehnico-tactice, atât pe apărare, cât și pe atac. Punctual va lucra cu jucătorii care mai au deficiențe. Va fi mult de muncă și aveam nevoie de încă un antrenor secund care să ne ajute să prindem toată paleta de probleme pe care le avem. Pentru că avem jucători de la echipa a doua, de la juniori, vor fi fotbaliști care rămân acasă când avem meciuri în deplasare, deci este mult de muncă. El este un antrenor cu licența Pro. Îl cunosc bine, mi-a fost jucător, unul foarte bun și în plus este un om de caracter“, a menționat tehnicianul CS Universitatea Craiova, sperând totodată ca Ivan și colegii săi să ajungă la parametrii optimi din punct de vedere fizic la finalul stagiului din Malta: „În primul rând o potență fizică foarte bună, ca să putem să dezvoltăm un joc complex. Să facem față adversarilor pe care îi avem în ambele faze, totodată să fim pregătiți pentru a juca pe niște terenuri grele. Atunci clar că trebuie să fim armați fizic. Și, în plus, să fim gata să câștigăm jocuri. Pentru victorii ne pregătim“.

„Sper să vină și transferurile pe care le dorim“

Gigi Mulțescu a afirmat că pentru craioveni urmează o perioadă intensă și că își dorește ca după meciul de sâmbătă, cu elvețienii de la St. Gallen, când va începe să lucreze partea tactică, să aibă în lot și jucătorii pe care i-a solicitat conducerii.
„Avem trei zile cu două antrenamente, va urma una cu un singur antrenament. Folosim perioada aceasta fără joc, până la 14 ianuarie, să încărcăm. O să avem antrenament, chiar și în ziua jocului cu St. Gallen. E o perioadă de acumulare. După meciul cu St. Galen vom urmări și alte lucruri, exprimarea echipei în teren. Până atunci sper să vină și transferurile pe care le dorim. Sunt tratative în perioada asta“, a încheiat Gigi Mulțescu.

Dimitrov, noul fundaș al Craiovei

Conducerea CS Universitatea Craiova este pe cale să realizeze primul transfer al iernii. Oficialii clubului din Bănie au ajuns la un acord verbal cu fundașul dreapta bulgar Radoslav Dimitrov (foto, în portocaliu), de la FC Botoșani. Mutarea a fost confirmată și de președintele moldovenilor, Cornel Șfaițer, care a dezvăluit și suma pentru care a fost cedat jucătorul: 50.000 de euro şi 10% dintr-un viitor transfer. Dimitrov (28 de ani) va semna un contract valabil trei sezoane și jumătate, apoi se va alătura alb-albaștrilor în Malta. În cariera sa a mai activat la Lokomotiv Plovdiv, Levski Sofia, Slavia Sofia și Montana.

Foto: romaniansoccer.ro
Foto: romaniansoccer.ro

Dimitrov este un apărător dreapta, iar asta înseamnă că Marius Briceag va reveni pe postul de fundaș stânga, rămas vacant după transferul lui Bogdan Vătăjelu la Sparta Praga.
Dimitrov ar fi al treilea bulgar din lotul actual al CS Universitatea, la Craiova regăsindu-se deja fundașul Apostol Popov și mijlocașul Hristo Zlatinski. În trecut, tricoul alb-albastru a mai fost îmbrăcat și de Valentin Iliev.
În afară de Dimitrov, la Craiova va fi legitimat și portarul Pedro Mingote, condiția fiind ca portughezul să-și rezolve actele cu ASA Târgu Mureș. Oficialii grupării din Bănie mai caută un mijlocaș de creație și unul sau doi atacanți.

UPDATE: Bosniacul Nusmir Fajic, în atacul CS Universitatea

După ce ieri seară a obținut acordul fundașului bulgar Radoslav Dimitrov, de la FC Botoșani, CS Universitatea Craiova a reușit astăzi să-l convingă și pe atacantul bosniac Nusmir Fajic (foto 3, la minge) să vină în Bănie, informează Digi Sport. Vârful de 29 de ani a efectuat deja vizita medicală şi va semna un contract pe doi ani şi jumătate, urmând să se alăture lotului alb-albaştrilor în cantonamentul din Malta.

SPORT NOGOMET IGRA ZOGA ZELENICA LIGA EVROPA
Nusmir Fajic este evaluat de transfermarkt.de la 250 000 de euro. Bosniacul a jucat ultima oară în liga a doua din China, la Xinjiang Tianshan Leopard, iar în carieră a mai îmbrăcat tricourile echipelor Zvijezda Gradacac, Rudar Prijedor, Travnik (toate din Bosnia), Mura şi NK Maribor (din Slovenia), Dinamo Minsk (Belarus) şi NK Vitez (Bosnia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS