Acasă Sport Handbaliştii, mândria Băileştiului

Handbaliştii, mândria Băileştiului

-

 

Echipa masculină de handbal juniori II a clubului CSM Progresul Băileşti are victorii pe linie în cele zece partide disputate în Campionatul Naţional, seria E. Din cele 56 de formaţii din campionat, doar patru sunt neînvinse, iar băileştenii pregătiţi de Ioana Lupu speră la o medalie.
Câțiva handbalişti, pregătiţi de o antrenoare inimoasă, au făcut să se vorbească în ţară la superlativ despre municipiul Băileşti.
Echipa masculină de handbal CSM Progresul Băileşti, coordonată de antrenoarea Ioana Lupu, a avut rezultate foarte bune în ultimii ani.
Această generaţie, ajunsă acum la juniori II, a obţinut locul patru la Minihandbal, apoi medalie de bronz la juniori IV, iar acum doi ani a devenit vicecampioană naţională la juniori III.
Handbaliştii din oraşul lui Amza Pellea participă în sezonul 2016-2017 în Campionatul Naţional rezervat juniorilor II, iar după zece meciuri disputate în grupa E, echipa băileşteană are victorii pe linie. În Campionatul Naţional al juniorilor II sunt 56 de echipe, împărţite în opt grupe, şi în afară de formaţia doljeană doar alte trei formaţii se pot lăuda că au numai victorii: CSM Bucureşti (grupa D), Sighişoara (grupa F) şi HC Adrian Petrea Reşiţa (grupa G).

„Mă mândresc cu aceşti copii“

Handbaliștii nu au avut prea multe zile de pauză (foto: Lucian Anghel)
Handbaliștii nu au avut prea multe zile de pauză (foto: Lucian Anghel)

Obiectivul echipei din Băileşti este calificarea la turneul final, apoi cucerirea unei medalii. Inimoasa antrenoare Ioana Lupu, care duce mai departe tradiţia handbalului în Băileşti, este mândră de elevii săi, despre care spune că sunt extrem de muncitori. „Până acum a fost un sezon frumos, iar rezultatele sunt pe deplin meritate şi ne dau speranţe. Copiii îşi dau toată silinţa la antrenament şi îşi doresc din suflet să continue doar cu victorii, până la turneul final. Acolo ne dorim să luăm medalie cu această generaţie de excepţie. Mă mândresc cu aceşti copii, mai ales că suntem o echipă dintr-un orăşel“, a spus antrenoarea. Vineri am găsit-o arbitrând un joc şcoală între junorii II şi o echipă formată din foşti juniori. Meciul s-a desfăşurat în Sala Sporturilor „Ada Nechita“, cea care este arhiplină la partidele oficiale ale juniorilor.
Pentru echipa CSM Progresul Băileşti joacă şi trei băieţi din Craiova, iar o mândrie în plus este faptul că doi dintre componenţii lotului, Daniel Neacşu şi Andrei Mitu, sunt componenţi ai lotului naţional.
Despre parcursul echipei doljene în acest sezon au vorbit şi trei dintre componenţii lotului. „Este ceva neaşteptat, dar acum ne dorim să continuăm pe aceeaşi linie. Sper să ajungem la turneul final, unde va fi mult mai greu. Avem echipe bune în grupă, Craiova, Târgu Jiu, Alexandria. Ne înţelegem foarte bine, suntem o echipă unită“, a povestit portarul Sorin Coadălată.

„Ne simţim foarte bine pe primul loc“

Ştefan Coconoiu evoluează pe postul de extremă stânga şi îşi doreşte o medalie şi la juniori II: „Ne simţim foarte bine pe primul loc. Am încercat să ne facem toate meciurile uşoare. Ne-am dori să nu avem nici o înfrângere, dacă se poate. Craiova ne-ar putea pune probleme. Vrem să luăm medalie din nou, să dovedim că nu am ajuns accidental pe podium anii trecuţi. Antrenamentele sunt grele, dar numai aşa creştem în valoare. Tot timpul suntem serioşi“.
Colegul lor, Cristian Bivolan, este extremă dreapta. Spune că se simte foarte bine pe primul loc în clasament şi visează la o echipă de seniori care să reprezinte Băileştiul în Divizia A. „Este minunat să fim neînvinşi, avem încredere mai mare în forţele noastre. Deocamdată nu
ne-au pus adversarii probleme. Poate în fazele superioare. Ne înţelegem bine pe teren şi în afara lui. Dacă am juca la Divizia A, ar fi evoluţie extrem de mare pentru oraşul nostru“, a spus Bivolan, al cărui idol este francezul Nikola Karabatic.

Înscriu echipă şi la Minihandbal

La o echipă în Divizia A, adică liga secundă, visează şi directorul clubului, Florin Duinea. Până acest lucru se va realiza, CSM Progresul Băileşti va înscrie în Campionatul Naţional şi o echipă de minihandbal, pregătită de tot de Ioana Lupu. „Rezultatele din anii precedenţi ne obligă să sperăm la încă o medalie, la juniori II. Avem o generaţie de copii excepţionali, este un grup foarte unit, o antrenoare foarte devotată, căreia îi mulţumesc pentru munca depusă. Vom înscrie echipa şi în campionatul de minihandbal apoi vom încerca, în vară sau anul viitor, să înscriem echipa în Divizia A, dacă primăria ne ajută şi dacă vor mai veni sponsori alături de noi“, a spus Duinea.

Alex şi Eduard, pe urmele celor mari

Eduard Pirlogea şi Alex Alniţi sunt doi dintre componenţii echipei de minihandbal a clubului din Băileşti
Eduard Pirlogea şi Alex Alniţi sunt doi dintre componenţii echipei de minihandbal a clubului din Băileşti

La antrenamentul de vineri, doi dintre spectatori erau componenţi ai echipei de minihandbal. Alex Alniţi şi Eduard Pirlogea urmăreau cu interes fiecare schimb de pase. Alex are aproape zece ani. „Fac handbal de un an şi opt luni. Joc extremă şi inter. Îmi place şi să marchez, şi să mă apăr“, ne-a mărturisit micuţul handbalist. Eduard este mai mic, are opt ani, şi evoluează pe postul de coordonator de joc. „Fac handbal de un an jumate şi îmi place foarte mult. Domnişoara antrenoare a venit la mine la şcoală şi ne-a chemat la handbal. Am fost în turnee la Severin, la Craiova de două ori, la Rânca, în cantonament. La meciuri este un pic mai greu. Uneori ai puţine emoţii, dar ne descurcăm“, ne-a mărturisit Eduard.

Lotul echipei de juniori II de la CSM Progresul Băileşti cuprinde jucătorii: Sorin Coadălată, Leonard Vulturu, Cătălin Nica, Cătălin Corlăţeanu-Oprişescu, Cristian Bivolan, Ştefan Coconoiu, Andrei Firţulescu, Vlad Gruia, Andrei Mitu, Daniel Neacşu, Ianis Croitoru, Denis Gavrilă, Mihai Boboc, Vlad Firan, Andrei Bota. Antrenoare: Ioana Lupu.
Clasamentul seriei E: 1. CSM Progresul Băileşti 26 puncte, 2. CSS Craiova 19, 3. CSS Alexandria 19, 4. LPS Târgu Jiu 14, 5. ACS Romanaţi Sport Caracal 10, 6. CSS Drobeta Turnu Severin 6, 7. CS Novaci 0.

Galerie foto realizată de Lucian Anghel:

Vitrina de trofee a clubului CSM Progresul Băilești
Vitrina de trofee a clubului CSM Progresul Băilești

IMG_9845

IMG_9848

IMG_9850

IMG_9852

ȘTIRI VIDEO GdS

Alex Cicâldău: Exersez foarte mult la antrenamente loviturile libere

Mijlocașul formației Universitatea Craiova, Alexandru Cicâldău, a declarat după meciul cu FC Voluntari, că golul marcat din lovitură liberă nu este întâmplător.