7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii își reiau pregătirile

Alb-albaștrii își reiau pregătirile

Antrenorul Gigi Mulțescu va striga astăzi catalogul (Foto: Arhiva GdS - Bogdan Grosu)
Antrenorul Gigi Mulțescu va striga astăzi catalogul (Foto: Arhiva GdS – Bogdan Grosu)

CS Universitatea Craiova a avut o primă parte de campionat neașteptat de bună, cu multe tentative de a detrona liderul, însă ratările nenumărate, emoțiile și arbitrajele potrivnice în unele momente-cheie au făcut ca după ultima rundă din 2016 trupa lui Gigi Mulțescu să ierneze pe locul patru, dar la o distanță mică de prima poziţie. Pentru că simt potențialul echipei, staff-ul tehnic și cel administrativ au hotărât ca alb-albaștrii să se apuce de treabă foarte repede în noul an, forțați un pic și de faptul că LPF a programat reluarea campionatului foarte devreme, pe 4 februarie. Astfel, gruparea din Bănie se reunește astăzi, la ora 15.30, la Sala Polivalentă, și activitatea va începe cu o scurtă ședință de pregătire la baza sportivă de lângă aeroport. Alb-albaştrii vor efectua mâine, de la ora 14.00, vizita medicală la Policlinica pentru Sportivi din Craiova. Seara se va pleca spre București, de unde delegația alb-albastră va decola spre Malta pentru stagiul de pregătire din această iarnă. În perioada 6-27 ianuarie, gruparea din Bănie va fi cantonată la DB San Antonio Hotel din Qawra, St. Paul’s Bay.
În Malta, CS Universitatea va susține șase amicale, numele adversarelor, dezvăluite de GdS încă de săptămâna trecută, fiind Borussia Monchengladbach (locul 14 în Bundesliga), Fortuna Dusseldorf (locul 8 în 2.Bundesliga), FC St. Gallen (locul șase în Superliga din Elveția), FC Hibernians (locul doi în Malta), Terek Groznîi (locul 4 în Rusia) și Krîlia Sovetov Samara (locul 12 în Rusia).

Transferurile se lasă așteptate

Reunirea echipei de astăzi nu-i va cuprinde pe toți componenții echipei, brazilienii Madson și Gustavo și africanii Rocha și Kay urmând să se alăture lotului fie la București, fie chiar în Malta. Bulgarii Hristo Zlatinski și Apostol Popov ar trebui să ajungă la timp la Craiova, la fel și croatul Renato Kelic. Lotul pentru Malta va cuprinde mai mulți jucători de la echipa secundă, însă este vorba despre tinerii care s-au pregătit permanent cu seniorii.
În privința noutăților, acestea se lasă așteptate. „Numele jucătorilor noi vor fi anunțate cum vom fi siguri de contracte“, a punctat președintele Marcel Popescu, pentru GdS, admițând că se află în tratative cu mai mulți fotbaliști.
În ceea ce-l privește pe Cristian Bud, atacantul CFR-ului are șanse minime de a ajunge în Bănie, el fiind foarte aproape de a semna cu FC Zakho (Irak), echipă care i-a oferit 140.000 de euro pentru următoarele cinci luni, salariu pentru care CS Universitatea Craiova nu are „antidot“. În schimb, oficialii olteni s-au arătat deranjați de faptul că Bud a profitat de pe urma ofertei primite din Bănie. „Cu Bud au fost ceva discuții, dar e greu de realizat transferul. Ne deranjează un pic că se speculează numele nostru ca să forțeze transferul la alții, lucrul ăsta nu-i e în regulă. Oricum, noi urmărim și alte piste“, a subliniat conducătorul oltenilor, Marcel Popescu.

Centrul de juniori va emite în două tranșe

Dacă în privința primei formații a CS Universitatea Craiova planul de pregătire este bine structurat, la Centrul de copii și juniori se vor cunoaște toate detaliile în zilele următoare. Data oficială de reunire a echipei a doua, a juniorilor care evoluează la Liga Elitelor, dar și a celorlalte grupe mai mici de copii, este 16 ianuarie, însă sunt „speranțe“ care vor începe ceva mai devreme pregătirea, pe 9 ianuarie.
„Reunirea echipelor va avea loc pe 16 ianuarie, cu mențiunea că toți copiii care sunt din Craiova vor începe pregătirile la începutul săptămânii viitoare. Oricum, de vacanță s-au bucurat doar cei de la republicani A și B. Cei mici, mă refer la grupele de 2004, 2005, 2006, au mai fost chemați la antrenamente până de Sărbători, ne-am tot întâlnit, dar a fost ceva amical, așa, nu o chestie organizată la nivelul clubului. Nu am stabilit încă nimic legat de cantonamente și celelalte chestiuni privind pregătirea, abia am început serviciul, dar în curând vom avea mai multe noutăți“, a declarat directorul tehnic al Centrului de copii și juniori, Dumitru Barbu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS