15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport62 de elevi și 17 profesori doljeni, premiați la Gala Sportului Școlar

62 de elevi și 17 profesori doljeni, premiați la Gala Sportului Școlar

Elevii sportivi performeri din județul Dolj vor fi premiați luni în cadrul Galei Sportului Școlar, eveniment organizat de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Dolj. La ediția a 21-a a acestei festivități de premiere vor fi recompensați pentru rezultatele lor 62 de sportivi cu rezultate la competiții internaționale și 17 cadre didactice, iar Consiliul Județean a alocat pentru aceștia suma de 50.000 de lei. „Un copil sănătos este un copil care face sport și este datoria noastră să aducem copiii la sport. Le mulțumesc sportivilor și antrenorilor că păstrează vie tradiția sportului și sper ca în anii următori să devenim primul județ din țară ca performanțe“, a spus vineri Lavinia Craioveanu, inspector școlar general. În 2016, printre premianți se regăsesc și practicanți ai handbalului și fotbalului. „Este vorba despre echipa de fotbal a Liceului Tehnologic Auto, clasată pe locul 10 la Campionatul European Școlar, dar și de cinci handbaliști de la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Craiova, componenți ai loturilor naționale și participanți la competiții internaționale“, a completat Alin Vancea, inspector de specialitate în cadrul ISJ.
Dan Coșei, directorul CSS Craiova, a spus că, la clubul pe care îl conduce, cele mai multe performanțe internaționale au fost obținute de reprezentanții secției de tenis de masă, adăugând că la sporturile de echipă (fotbal, handbal, baschet) este greu de obținut medalie. „Este greu să obții locul întâi la baschet, fotbal sau handbal. Trebuie să parcurgi mai multe turnee. Dar și aici avem sportivi la loturile naționale. La tenis de masă am avut rezultate importante. Noi pregătim sportivii până în clasa a 12-a, apoi sperăm ca aceștia să facă pasul spre echipe de seniori“, a spus Coșei.

Mitroi: Ca rezultate internaționale, stăm mai bine ca în 2015

La rândul său, Geri Mitroi, directorul Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, instituție care va da „grosul“ premianților, a vorbit despre rezultatele sportivilor de la „Trișcu“ în 2016: „Dacă ne raportăm la rezultatele internaționale, este mai bine ca anul trecut, dar ca număr de medalii sunt mai puține, dar trebuie ținut cont că unele medalii s-au schimbat în unele mai strălucitoare. Poate că aceste rezultate nu ar spune nimic dacă sportivii nu ar fi promovați către marea performanță. Raportându-ne la Jocurile Olimpice de la Rio, unde echipa de spadă a României, cu un antrenor de la liceul nostru și foste absolvente, a cucerit aurul olimpic, putem spune că ne-am îndeplinit misiunea. În gala aceasta, pe lângă banii pe care îi primesc, sportivii noștri se mulțumesc cu faptul că sunt apreciați“, a spus Mitroi.
Gala Sportului Școlar Doljean se va desfășura la sediul Inspectoratului Școlar Județean, de la ora 13.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS