10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMihai Covaliu este noul președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român

Mihai Covaliu este noul președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român

Mihai Covaliu, președintele Federației Române de Scrimă a învins-o pe Gabi Szabo la alegerile organizate marți pentru funcția de preşedinte al Comitetului Olimpic Sportiv Român (COSR) , din care a demisionat în vară Alin Petrache, după rezultatele slabe la Jocurile Olimpice de la Rio.

În vârstă de 39 de ani, Covaliu va fi al 17-lea președinte în istoria COSR, iar forul de scrimă pe care îl conduce din 2013 este singurul care s-a întors din Brazilia cu o medalie de aur, cucerită de echipa feminină de spadă. Ca sportiv, a fost campion olimpic la sabie în 2008 și medaliat cu bronz în 2008 la Beijing. De asemenea, a fost campion mondial în 2005 și campion european în 2006, iar ca antrenor al lotului masculin de sabie a cucerit argintul olimpic în 2012 și titlul mondial în 2009. Din 2013, Mihai Covaliu a intrat în Hall of Fame-ul Forului Internațional de Scrimă.
Contracandidata lui – Gabriela Szabo, și ea fostă campioană olimpică, mondială și europeană de atletism, a mai ocupat funcția de Ministru al Sportului în guvernul Victor Ponta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS