10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSportivii de la CS Universitatea Craiova, abonați la câștigarea Cupei României

Sportivii de la CS Universitatea Craiova, abonați la câștigarea Cupei României

Luptătorii de la CS Universitatea au dominat competiția din Capitală, cucerind trei medalii de aur și două de argint
Luptătorii de la CS Universitatea au dominat competiția din Capitală, cucerind trei medalii de aur și două de argint

Luptătorii craioveni au cucerit noi medalii, de data aceasta la Cu­pa României, pentru juniori, desfășurată recent la Bu­curești. Sportivii de la CS Universitatea au obținut trei medalii de aur, prin Gheorghe Constantin (categoria 66 kg), Denis Constantin (74 kg) și Alexandra Anghel (67 kg), și două de argint, adjudecate de Sergiu Constantin (60 kg) și Ștefan Coman (66 kg). Aceste performanțe au dus clubul craiovean pe primul loc în top, CS Universitatea cucerind pentru a treia oară consecutiv Cupa României. Antrenorii Aurel și Marius Cimpoeru au spus că prin evoluția de la Cupa României sportivii lor le dau speranțe pentru sezonul viitor. „Am câștigat Cupa României pentru al treilea an consecutiv. Sportivii au avut o evoluție bună, pe alocuri încântătoare, și-au depășit adversarii categoric. Am avut și o finală între doi elevi ai noștri, la categoria 66 kg. Și Denis Constantin ne-a făcut o surpriză plăcută și a avut o atitudine care ne dă speranțe pentru anul următor. Sper că cei care au câștigat aici să facă parte din lotul României. Avem sportivi valoroși, care au îndeplinit obiectivul clubului, dar și în plan personal a fost o satisfacție pentru ei“, a spus Aurel Cimpoeru, în timp ce fratele său a apreciat evoluția Alexandrei Anghel. „Alexandra Anghel a luat detașat locul întâi și ne-a făcut o mare bucurie, pentru că așteptăm o confirmare internațională a valorii sale. Este în continuă ascensiune și sperăm că se va încununa cu un succes la anul la competiții precum Campionatul European U23, Europenele și Mondialele de juniori“.
Antrenorii de la CS Universitatea au venit acasă cu Cupa României, dar și cu un tricou semnat de Albert Saritov, medaliat cu bronz la JO de la Rio. Tricoul cu autograful lui Saritov a ajuns în Muzeul Sportului de la Sala Polivalentă.

Fetele de la CSM, de trei ori pe podium

Antrenorul Petre Banciu, alături de cele trei medaliate de la CSM Craiova
Antrenorul Petre Banciu, alături de cele trei medaliate de la CSM Craiova

Celălalt club craiovean de seniori, CSM, a avut trei medaliate. Ștefania Priceputu a obținut medalie de aur la categoria 44 kg, Maria Corzanu (59 kg) a urcat pe treapta a doua a podiumului, iar Ana Maria Enache (55 kg) s-a clasat pe locul trei. Priceputu este pregătită de Valentin Boboșca, iar celelalte două fete – de Petre Banciu. La feminin, clubul CSM a obținut locul trei.
Luptătorii de la CS Universitatea se pregătesc acum pentru Campionatul Național U23 (tineret), programat în weekend la Reșița, dar și pentru Cupa Europei pe națiuni, competiție importantă, care se va desfășura la București între 17 și 19 noiembrie. Tot peste o săptămână, sportivele de la CSM vor lua startul la Campionatul Național pe echipe (Odorheiu Secuiesc).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS