6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTilihoi: E vremea noastră!

Tilihoi: E vremea noastră!

Nicolae Tilihoi crede că alb-albaştrii pot câştiga în faţa Stelei pe Arena Naţională (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Nicolae Tilihoi crede că alb-albaştrii pot câştiga în faţa Stelei pe Arena Naţională (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova traversează o perioadă frumoasă, cu rezultate și evoluții bune, iar locul secund din clasament ocupat după cele zece runde scurse i-a condus pe suporteri, inevitabil, la vechiul vis, acela de a lupta pentru titlul de campioană. Gruparea din Bănie are șansa ei, iar pentru a-și certifica intențiile trebuie să treacă un test extrem de dificil, mai exact să o „încurce“ pe Steaua, lidera la zi, chiar la București, în derbiul ce va avea loc duminică, de la ora 20.30, pe „Arena Națională“.

„Steaua nu mă sperie“

Optimismul l-a molipsit acum și pe Nicolae Tilihoi, care de fiecare dată când i s-a solicitat opinia a oferit analize obiective. Fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima a afirmat că Steaua nu l-a impresionat deloc în acest nou sezon competițional, în timp ce Craiova a etalat un fotbal ofensiv, făcut cu cap.
„Steaua e Steaua, iar noi suntem Craiova. Suntem diferiți ca joc și ambiție. Anul trecut am fost învinși de ei, cum necum, dar de data asta putem și trebuie să ne revanșăm. Steaua nu mă sperie, pentru că a pierdut o serie de jucători buni, i-au înlocuit, dar nu sunt omogeni. Sunt în căutare de formulă de echipă și de așezare. Au valori individuale, dar nu sunt de speriat. Pentru mine, o victorie în fața Stelei pe Arena Națională ar însemna enorm. Practic mi-ar certifica faptul că echipa este capabilă încă din acest sezon să scrie istorie, să-și asigure prezența în cupele europene. Trebuie să mergem la București încrezători și să ne jucăm șansa la campionat. Mi-aș dori să văd pe „Arena Națională“ cât mai mulți craioveni care să-i susțină pe băieți să obțină un rezultat bun, o victorie, pentru că e posibilă. Trebuie să le arătăm cine suntem. E vremea noastră! Încet, încet redevenim echipa de temut de altădată. Putem fi o forță în fotbal dacă menținem linia asta ascendentă. Un lucru extrem de important în perspectiva meciului cu Steaua este să se refacă 100% cei doi fundași, Apostol Popov și Acka. Dacă ar mai fi și Madson apt… Sper să părăsim „Arena Națională“ călare pe un cal alb, nu pe un catâr“, a spus Nae Tilihoi, pentru GdS.

Îl apreciază pe Gigi Mulțescu

Nicolae Tilihoi a mai spus că este încântat de ce a arătat Craiova în multe dintre meciurile jucate și că îl apreciază pe antrenorul Gigi Mulțescu.
„Nu mă așteptam să avem parcursul acesta și să fim pe doi. Mă gândeam că vom juca un pic mai bine, dar nu că vom ajunge la nivelul ăsta. Cunoscându-l pe Mulțescu și urmărind echipele pe care le-a antrenat de-a lungul timpului în campionatul nostru, mă așteptam să văd mai multă energie și un joc ofensiv din partea băieților noștri. Asta au arătat toate echipele sub comanda lui Mulțescu până acum, numai că la noi parcă a dat mai multe roade munca lui, s-a pliat mai bine stilul lui de joc pe echipa noastră. Îl apreciez ca antrenor. Și la Timișoara, când a fost, sau la Voluntari se vedea că echipele acelea joacă și cu capul, nu la întâmplare. Sigur, acum contează și ce jucători ai în lot. Degeaba vrei să joci ca Barcelona sau Real Madrid, dar tu ai numai «cadavre» în echipă. Uite că i-a ieșit pasența cu noi, dar și invers. A avut și șansă, cum s-a întâmplat la Voluntari să câștigăm la ultima fază, dar am și învins la Astra și în alte părți unde nu ne prea așteptam. Îi reproșez și lui ceva, spre exemplu cele două puncte pierdute acasă cu Chiajna. Aveam un avantaj și trebuia să scoată un atacant și să bage un fundaș, mai ales că ei forțau în atac. Și la Timișoara s-a greșit asemănător, dar se mai întâmplă. Numai cine nu muncește nu greșește! Sper să consemnez în continuare progresul acestei echipe“, a punctat Nicolae Tilihoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS