11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBurcea: Suntem departe de jocul pe care îl putem dezvolta

Burcea: Suntem departe de jocul pe care îl putem dezvolta

Bogdan Burcea crede că elevele sale pot mult mai mult decât au arătat în primele patru runde din campionat (Foto: arhiva GdS)
Bogdan Burcea crede că elevele sale pot mult mai mult decât au arătat în primele patru runde din campionat (Foto: arhiva GdS)

Handbalistele de la SCM Craiova au obținut luni seară, pe teren propriu, a treia victorie din acest sezon al Ligii Naționale. Jucătoarele pregătite de Bogdan Burcea și Grigore Albici au învins CSM Ploiești, o echipă alcătuită de junioare, la un scor care nu mai are nevoie de comentarii, 52-17 (23-10), într-un joc din cadrul etapei a patra. Practic, toate jucătoarele de câmp de la SCM Craiova au intrat în teren și și-au trecut numele pe lista marcatoarelor: Zamfir (9 goluri), Şelaru (7), Nikolic (7), Burlachenko (7), Ianaşi (6), Landre (4), Andrei (4), Zaremba (4), Trifunovic (2), Băbeanu (1), Țălu (1). Au mai jucat portarii Dumanska, Stanciu și Mirela Pașca, aniversata zilei, care la finalul meciului a primit un tort. Nu au evoluat deloc Valentina Ardean Elisei și Ana Maria Apipie, care au fost menajate, după ce au suferit traumatisme minore la jocul anterior, de la Slobozia.
La finalul partidei cu CSM Ploiești, antrenorul principal al echipei craiovene a spus că îi pare rău că junioarele din echipa prahoveană au fost aruncate în luptă la senioare și că nu poate considera partida de luni nici măcar un antrenament pentru formația sa: „Acest meci nici măcar de antrenament nu e bun. Îmi pare rău de situația clubului din Ploiești, de aceste fetițe, ele chiar nu ar trebui obligate să participe la așa ceva, dar asta este situația. Nu mă pot lăuda cu absolut nimic după acest meci. Nici măcar cu un antrenament, din păcate.
Sunt șocuri emoționale pentru aceste fetițe astfel de întâlniri, dar noi trebuie să ne vedem de treaba noastră. Am încercat să scoatem ceva din acest meci, însă nu am ce concluzii să trag“.
Cu trei victorii și o înfrângere surprinzătoare cu CSM Bistrița, Craiova are nouă puncte în clasament și ocupă locul trei, după Dunărea Brăila și Corona Brașov, care au punctaj maxim. Cu toate acestea, antrenorul Bogdan Burcea a mărturisit că echipa este departe de jocul pe care îl poate dezvolta. Acesta a adăugat că, în ceea ce privește drepturile salariale ale jucătoarelor, totul este în regulă în prezent. „Totul este ok în acest moment, din orice punct de vedere. Ar trebui să prestăm un handbal mai bun, de calitate. Este singurul lucru la care am rămas în urmă. Suntem departe de jocul pe care îl putem dezvolta ca performanță, și pe apărare, și pe atac“, a spus tehnicianul.

Zamfir, pe primul loc în topul marcatoarelor după patru etape

După patru etape disputate, Cristina Zamfir, de la SCM Craiova, ocupă prima poziție în topul marcatoarelor, cu 31 de goluri înscrise. Zamfir, jucătoare transferată în vară de la Corona Brașov, împarte primul loc cu alte două jucătoare, Oana Chirilă (CSM Bistrița) și Ada Moldovan (Măgura Cisnădie).
Pentru echipa craioveană urmează derbiul cu CSM București, mâine, de la ora 16.30 (DigiSport, DolceSport).

Campioana României și totodată câștigătoarea Ligi Campionilor în sezonul trecut a suferit luni seară prima înfrângere stagională, fiind învinsă în deplasare de Dunărea Brăila, cu scorul de 30-27.
Acum, după ce au văzut că bucureștencele nu sunt invincibile, handbalistele din Bănie vor și ele să se întoarcă din Capitală cu punct sau puncte. „Va fi foarte greu la București, dar suntem încrezătoare și sper că totul se va termina cu bine. Totul este posibil, trebuie să fim concentrate sută la sută. Aștept să mă reîntâlnesc cu Paula Ungureanu, un portar de excepție, cu care am lucrat la HCM Baia Mare“, a punctat portarul Iulia Dumanksa.

„Respectăm CSM, dar ne jucăm șansa“

Și Bogdan Burcea a spus că echipa sa va aborda fiecare meci la victorie. „Joi vom vedea nivelul la care ne aflăm. Mergem să ne luptăm pentru un rezultat bun. Respectăm CSM București, este campioana Europei, dar acum joacă în campionatul României, iar noi vom încerca să ne impunem. Nu vreau să promit că vom câștiga, pentru că s-ar putea să ne ducem acolo și să ne învingă. Dacă vom fi disciplinați și vom prinde o zi de excepție, pentru că ăsta este lucrul de care ai nevoie să câștigi acolo, cu atât mai bine“, a încheiat Burcea.
Cealaltă echipă olteană, HCM Vâlcea, a câștigat meciul de pe teren propriu cu Măgura Cisnădie (scor 20-18).
Vâlcea ocupă locul cinci în clasament, cu 9 puncte, fiind devansată la golaveraj de Craiova și CSM București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS