16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia a ratat calificarea la CE de volei

România a ratat calificarea la CE de volei

Naționala de volei masculin a României a fost foarte aproape de calificarea la Campionatul European din 2017, dar jucătorii tricolori vor privi competiția la televizor, la fel ca anii trecuți. În turneul al doilea de calificare al grupei F, desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Jablonec (Cehia), selecționata României, pregătită de antrenorul craiovean Dan Pascu, a învins în primul meci Estonia, cu 3-1, apoi a cedat în fața Cehiei și Macedoniei cu același scor, 3-1. În primul turneu, la Craiova, românii învinseseră Macedonia cu 3-0, apoi au pierdut disputele cu Cehia (3-0) și Estonia (3-1).
România a încheiat grupa F pe locul patru, cu 6 puncte, după Cehia (15), Estonia (8) și Macedonia (7). Clasamentul s-a făcut după numărul meciurilor câștigate. În caz de egalitate, departajarea se făcea în funcție de punctele acumulate. Cehia s-a calificat direct la turneul final, programat la anul în Polonia, iar Estonia va juca la turneul de baraj. La turneul final din Polonia s-a calificat direct țara gazdă, alături de Franța, Slovenia, Italia, Bulgaria, Rusia și Serbia, care au avut cea mai bună clasare la ediția precedentă a Campionatului European, iar după preliminariile încheiate la sfârșitul săptămânii trecute au mai obținut calificarea Germania, Finlanda, Belgia, Slovacia, Olanda și Cehia.
Împerecherile pentru baraj (turul trei preliminar, care se joacă în perioada 1-9 octombrie) arată astfel: Turcia (locul 2 din grupa E) – Portugalia (locul 2 din grupa B), Spania (locul 2 din grupa A) – Grecia (locul 2 din grupa C), Letonia (locul 2 din grupa D) – Estonia (locul 2 din grupa F).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS