10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSM Vâlcea a ieșit din impas

CSM Vâlcea a ieșit din impas

Florin Costea (la minge) a revenit la CSM Vâlcea cu poftă mare de gol (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Florin Costea (la minge) a revenit la CSM Vâlcea cu poftă mare de gol (Foto: Alexandru Vîrtosu)

După un început de campionat ezitant, cu unele rezultate slabe și foarte slabe, CSM Vâlcea a reușit să-și revină și să demonstreze că valoarea lotului este cu totul alta. Antrenorul Jerry Gane a afirmat de multe ori că-i lipsește omul de gol, dar, odată cu achiționarea lui Florin Costea, au apărut și rezultatele. Costea a marcat încă de la primul meci de la revenirea în Zăvoi, a punctat la Brăila, iar sâmbătă a dat un adevărat „recital“, încântându-i, alături de prietenul Mihai Dina, pe fanii vâlceni. „Cioară“ a dat patru goluri (’12, ’67, ’86, ’88) şi i-a pasat decisiv și lui Dina (’69), făcând inutile reușitele oaspeților Oancea (’19) şi Skrapas (’78).
CSM Vâlcea: Cabuz – Samson, C. Pîrvulescu, I. Neag (’68, Cr. Munteanu), D. Dumitraşcu – Piscanu, D. Stana – O. Vasile, Fl. Costea, S. Drăghici (’57, Ceapă) – M. Dina (’77, C. Cristea). Antrenor: Jerry Gane.
Metalul Reşiţa: Samoilă – Dănănae, Cioranu, C. Dima, B. Stancu – Ghinga, E. Matei, Jamali (’71, Tassin), Oancea (’80, Paraschiv), Pădureţu, Buduroi (’57, Skrapas). Antrenor: Mihai Stoica.
După acest succes cu 5-2, CSM Vâlcea a urcat în clasament până pe locul 11, iar în etapa viitoare va juca în deplasare, cu CS Mioveni, meciul fiind programat luni, de la ora 18.00.

Jerry Gane: Ne merge bine împreună, avem o simbioză

Antrenorul grupării CSM Vâlcea, Jerry Gane, a prins glas după a doua victorie consecutivă și a menționat că jocul echipei sale s-a schimbat radical odată cu venirea lui Florin Costea.
„Este cu totul altceva cu Florin pe teren, s-a văzut de la Brăila, a adus alt spirit. Este talismanul nostru, a adus energia şi încrederea de care aveam nevoie. Patru goluri pentru Costea şi o prestaţie de excepţie. El şi Dina sunt jucători care au multă calitate, care fac diferenţa, dar toată echipa a jucat bine. A fost cel mai bun joc al nostru, o descătuşare. Aveam nevoie de multe goluri acasă, a fost un spectacol frumos şi sper să aducem cât mai mulţi spectatori la stadion. Cu Florin de la începutul campionatului, aveam mai multe puncte, el face diferenţa. L-am antrenat şi la Severin şi Craiova, ne merge bine împreună, avem o simbioză. Florin va mai înscrie, dar trebuie şi o prestaţie bună a întregii echipe. El trebuie alimentat cu mingi şi pus în valoare“, a spus Jerry Gane.
„Am avut posesie, am dominat, am avut prospeţime şi s-a văzut. La pauză i-am simţit pe băieţi foarte tensionaţi, ca un vulcan în erupţie, şi i-am calmat, le-am spus că mai sunt 45 de minute şi timp suficient. Este chestie de timp, nu poţi pune la punct o echipă într-o singură lună, degeaba aduci jucători de calitate şi vrei într-o săptămână să îţi arate nu ştiu ce, e nevoie de multe antrenamente împreună ca să se simtă. Am suferit, dar odată cu venirea lui Florin suntem în creştere, am legat două victorii importante“, a completat Jerry Gane.

Florin Costea: Mă simt bine acasă

Atacantul Florin Costea a devenit golgheterul lui CSM Vâlcea după doar două meciuri jucate, având cinci reușite, dar anunță că șederea sa în Zăvoi va fi doar până la sfârșitul turului de campionat, informează liga2.ro.
„Sunt bucuros că sunt pe teren şi joc după un an de absenţă. Am avut o accidentare care m-a ţinut şapte luni departe de teren, dar m-am antrenat în fiecare zi, am făcut alergări sau sală, am fost serios şi acesta este secretul revenirii mele. Joc acasă după mulţi ani, în faţa prietenilor, familiei. Este o mare plăcere, mă bucur că a ieşit bine, am câştigat trei puncte importante, dar mă bucur şi pentru că am marcat. Mă simt bine acasă, mă antrenez la Vâlcea de zece luni. Cât timp joc aici, sper să avem rezultate cât mai bune, îmi doresc să câştigăm fiecare meci şi să ajungem în faţă. Orice este posibil, îmi doresc să înaintăm cât mai mult în clasament. Am zis demult că vreau să mă retrag la Vâlcea, dar nu credeam că mă întorc aici aşa devreme. La Vâlcea sau la Craiova, dar Universitatea unde am jucat eu nu mai există. Îi mulţumesc domnului preşedinte Lucian Munteanu că m-a ajutat în această perioadă foarte grea, m-a acceptat la echipă şi am fost zilnic la antrenamente. Îi promisesem că îmi închei cariera aici, dar viaţa îţi oferă surprize şi am revenit mai devreme decât credeam“, a mai declarat Florin Costea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS