22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMăriți distanţa față de Botoșani!

Măriți distanţa față de Botoșani!

Andrei Ivan (la minge) este optimist în privința destinației punctelor în meciul cu FC Botoșani (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Andrei Ivan (la minge) este optimist în privința destinației punctelor în meciul cu FC Botoșani (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Urcată pe locul doi în Liga I după mai multe încercări, CS Universitatea Craiova se pregătește să-și apere poziția pentru prima dată, iar adversara nu este decât principala urmăritoare, FC Botoșani, revelația începutului de campionat. Derbiul pentru locul secund se va consuma sâmbătă, de la ora 15.00, pe stadionul „Extensiv“, și va conta pentru etapa a 10-a.

Gigi Mulțescu: O să fie cel mai greu meci

Antrenorul formației din Bănie, Gigi Mulțescu, a vorbit laudativ la adresa moldovenilor, dar crede că elevii săi pot rezolva problema punctelor.
„Este îmbucurător că suntem pe locul doi, pentru că pe mine mă interesează ca rezultatele să vină ca o încununare a jocului. Pot spune că întâlnim cea mai în formă și mai puternică echipă a campionatului. Este foarte bine pregătită fizic. Am urmărit-o în ultimele trei etape, fac o tranziție extraordinar de rapidă și de eficientă, au jucători tehnici și rapizi. Botoșaniul este pe locul trei și datorită lui Leo Grozavu, un coleg de breaslă care mi-a fost și elev la un moment dat la Dinamo. O să fie cel mai greu meci, o să fie o încleștare de forțe și cel care va face mai puține greșeli va câștiga acest joc“, a spus Mulțescu, în cadrul unei conferințe de presă.
Strategul Craiovei nu va putea miza o bună perioadă pe Madson, accidentat grav la Voluntari: „Madson este jucătorul care a urcat extraordinar de mult. Nu credeam să fie atât de tenace, să se pregătească atât de bine și să recupereze, pentru că el a început mai târziu, a fost accidentat și a pierdut vreo trei săptămâni din pregătirea de vară. Mi-a arătat mult caracter în unele momente și pot spune că am pierdut unul dintre cei mai buni jucători ai noștri. Nu știu cât stă pe tușă, astăzi (vineri – n.r.) primim răspunsul de la RMN, să vedem dacă e ruptură, contractură… Ne facem și noi iluzii, dar doctorul a spus că e ruptură. Cred că va lipsi câteva săptămâni bune“.
Gigi Mulțescu a încercat să-l „reabiliteze“ pe Nicușor Bancu în fața suporterilor, spunând că jocul său nu este atât de rău pe cât se vede din tribune, și l-a lăudat pe Gustavo Vagenin pentru evoluția din meciul cu Voluntari, cu plus fiind considerat și jocul lui Alex Băluță.

Ivan, optimist

Optimist în privința viitoarelor confruntări s-a arătat Andrei Ivan, care crede că se pot obține maximum de puncte în derbiurile cu Botoșani și Steaua. „Normal că putem să luăm șase puncte din meciurile cu Botoșani și Steaua. Noi suntem Craiova și putem să luăm puncte cu orice echipă din campionat“, a punctat Ivan, împăcat cu gândul neconvocării pentru meciurile cu Armenia și Kazahstan: „Dacă selecționerul a decis să nu mă ia acum, îi respect decizia și o să fiu de la meci la meci mai bun“.

Mateiu și Dumitraș, oficial trași pe dreapta

La întâlnirea cu mass-media a fost prezent și președintele Marcel Popescu. Acesta a oficializat exilarea jucătorilor Andrei Dumitraș și Alexandru Mateiu la echipa a doua și s-a iritat în momentul în care i-au fost solicitate explicații suplimentare despre caz, folosind un ton dictatorial în încercarea sa de a controla situația și de a scăpa de subiect.
„Poziția oficială a clubului este următoarea: Mateiu și Dumitraș au fost trimiși la echipa a doua din motive disciplinare. Motivele sunt de bucătărie internă. CS Universitatea Craiova neagă speculațiile acelora care spun că jucătorii au fost trimiși acolo pentru că nu au dorit diminuarea contractului“, a spus mai marele clubului, care, întrebat ce anume au făcut cei doi jucători, s-a rezumat să repete întruna două cuvinte: „Probleme disciplinare“.
Marcel Popescu este de părere că ar fi „un compromis din partea clubului“ pe care îl conduce dacă i-ar reabilita pe Dumitraș și Mateiu, ultimul jucător de națională, deși în vară l-a iertat pe Kay, fotbalist pe care îl impresariază, motivând că actul de indisciplină a fost comis cu mult înainte de numirea sa.
Întrebat câți jucători impresariați de Anamaria Prodan – Reghecampf sunt în lotul Craiovei, ținând cont de faptul că după jocul cu Botoșani urmează meciul cu Steaua, Marcel Popescu i-a liniștit pe suporteri.
„Din ce știu eu sunt doi jucători sub contract cu Anamaria Reghecampf: Mateiu și Andrei Vlad. Chiar dacă am vrea să ne temem, nu am mai avea de ce, pentru că actul de indisciplină l-a eliminat pe Mateiu. Oricum, nu mi se pare corect ca unul dintre jucătorii Craiovei să fie reprezentat de unul dintre membrii familiei antrenorului Stelei. E conflict de interese și trebuie eliminat. Dacă am fi un club subordonat, un satelit al Stelei, problema ar fi justificată, însă am probat și v-am demonstrat că nu avem partipriuri nici cu Steaua și nici cu Dinamo. Îi respectăm pe toți, dar încercăm să fim cei mai buni“, a spus Marcel Popescu, menționând că sunt șanse mari ca meciul cu Dinamo, din etapa a 12-a, să se dispute pe „Extensiv“ și nu la Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS