11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLoredana Dinu le-a prezentat medalia de aur de la Rio spadasinilor de la „Trișcu“

Loredana Dinu le-a prezentat medalia de aur de la Rio spadasinilor de la „Trișcu“

DSC_0058

Ploaia le-a stricat planurile organizatorilor flashmob-ului de scrimă, care a avut loc marți după-amiază în 11 orașe din țară, la aceeași oră. La Craiova, întâlnirea scrimerilor cu publicul ar fi trebuit să aibă loc pe esplanada Teatrului Național „Marin Sorescu“, dar pentru că a plouat, demonstrațiile au avut loc în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“.
Invitați speciali au fost Loredana Dinu, campioană olimpică la Rio de Janeiro, și Dan Podeanu, antrenorul echipei campioane olimpice.
Practic, cei doi au revenit în sala unde s-au antrenat înaintea oricărei competiții de anvergură.
După ce a privit demonstrațiile micuților spadasini de la „Trișcu“, Loredana, care a venit cu medalia de aur la ea, s-a fotografiat cu sportivii și le-a oferit autografe. La final, a avut un sfat pentru ei. „Micilor spadasini le spun să facă acest sport cu plăcere, zi de zi. Este un sport în care ești dedicat sută la sută. Dacă doar vii să bifezi un antrenament, nu construiești nimic. Trebuie să-ți găsești mereu o motivație, să știi să câștigi și să pierzi, să fii fair-play. Chiar dacă nu toți vor face mare performanță, important este că se pregătesc într-un cadru organizat. Eu, de când mă știu, mă aflu într-un cadru organizat, iar acest lucru m-a obligat să fiu mai responsabilă și pot spune că tot ce am acumulat la scrimă m-a ajutat pe plan personal. Am avut un atu față de alți oameni care s-au prezentat la un interviu de angajare.
Scrima îți impune o anumită ținută, disciplină, și încă se mai apreciează aceste lucruri“, a spus multipla campioană, fostă elevă a Liceului Sportiv din Bănie.
Antrenorul său de la echipa națională, Dan Podeanu, și-a arătat regretul că demonstrațiile nu au avut loc în centrul orașului, cu public. „Impactul acestor acțiuni ar trebui să fie în primul rând asupra părinților, care are trebui să fie primii îndrumători spre sport pentru copiii lor, apoi să-i placă şi copilului. Acum am făcut propagandă pentru scrimă, dar prima dată ar trebui să facem pentru mișcare, apoi pentru sport de masă și abia după aceea pentru un sport de performanță“, a menționat antrenorul care se ocupă de pregătirea spadasinilor de la „Trișcu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS