10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportArătați-ne fotbal cu Voluntari!

Arătați-ne fotbal cu Voluntari!

Măzărache (stânga) îţi doreşte să marcheze şi cu Voluntari (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Măzărache (stânga) îţi doreşte să marcheze şi cu Voluntari (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova întâlnește astăzi, de la ora 17.00, pe stadionul „Anghel Iordănescu“, pe FC Voluntari, confruntarea din Ilfov contând pentru etapa a 9-a din Liga I. Pasul înapoi făcut după meciul cu Concordia Chiajna și evoluția mai mult decât modestă a unora dintre jucătorii olteni a condus la nemulțumirea multor suporteri, iar singura cale de a-i îmbuna pe fani este obținerea celor trei puncte în această intermediară, la capătul unui joc convingător. Sau altfel spus, suporterii speră ca Mulțescu și elevii săi să nu mai fie surprinși tactic de adversari, așa cum s-a întâmplat cu Chiajna, fapt recunoscut de strategul CS Universitatea.

Mulțescu, precaut

Antrenorul grupării din Bănie, Gigi Mulțescu, speră ca Vătăjelu și colegii săi să arate o eficiență mai mare în acest joc, pe care nu-l consideră deloc ușor, ținând cont de valoarea noilor jucători ai Voluntariului și de apetitul ofensiv al rivalei în acest sezon.
„Este o deplasare grea, de șase puncte, pentru că și Voluntariul ocupă o poziție aproape de play-off. E foarte important să câștigăm meciul împotriva unei echipe care țintește și ea accederea în play-off. Voluntariul a arătat forță de joc acasă, a avut niște victorii spectaculoase, cu goluri multe, așa că vom avea mult de lucru. Avem mult de lucru și după meciul de duminică, plus că săptămâna asta se succed pentru noi meciuri la două zile distanță unul de celălalt. Trebuie să trecem foarte repede peste semieșecul cu Chiajna și să abordăm meciul cu Voluntari cu încredere și cu mai multă precizie în execuție, atunci sigur o să câștigăm. Ne dorim să jucăm mai bine și să fim mai eficienți. Voluntariul pe care-l cunosc eu s-a mai schimbat. Au apărut Cernat, Ivanovici, doi jucători care pot decide jocul. Plus Marinescu… Au ceva probleme prin spate, dar în față stau bine. Va trebui să blocăm piesele lor de bază“, a declarat Gigi Mulțescu, înainte de plecarea echipei spre Ilfov.
„E posibil să apară schimbări în primul unsprezece la meciul cu Voluntari. Sunt meciuri la distanță de două zile și nu știu dacă unii dintre ei pot să se recupereze atât de rapid, iar randamentul unora nu a fost cum ne așteptam. Toți jucătorii beneficiază de aceeași atenție din partea noastră. Problema este la un moment dat, când sunt doi jucători de valori sensibil egale și trebuie să aleg pe unul dintre ei. Și după se naște întreabarea: de ce nu ai jucat cu ăla, ce se întâmplă? Ce să se întâmple? E concurență! De exemplu, la meciul cu Pandurii am considerat că Mateiu este mai pregătit și mai puternic vizavi de mijlocașii adverși, decât Madson, care pierduse puțin din pregătire. După aceea jucam acasă cu Târgu Mureș, voiam să încep cu doi jucători ofensivi și unul defensiv și a intrat Madson. Am discutat cu Mateiu și i-am spus să se pregătească pentru săptămâna următoare, pentru că jucăm la Astra și acolo îi întâlnim pe Boldrin și pe Teixeira și trebuie să-i blocăm, pentru că sunt jucători cu forță mare de atac. Și a jucat Mateiu. E clar că nu e nimic preconceput, e vorba doar de forma sportivă, de valoare și de randament. Mateiu a fost pe picior de plecare, și-a căutat echipă. A revenit după aceea, s-a reintegrat, se pregătește bine și este în vizorul meu“, a completat tehnicianul Craiovei.
Întrebat de ce noii jucători ofensivi nu se regăsesc în primul unsprezece și de ce nu dau randament atunci când sunt introduși, Gigi Mulțescu l-a protejat pe Gustavo Vegenin, dar nu a putut să-i găsească scuze lui Rambe: „Și eu îi aștept să impresioneze. Gustavo a jucat mai puțin, a venit mai târziu și nu a avut pregătirea făcută. L-am băgat ca să mai câștigăm câte o jumătate de oră, un sfert de oră, dar el are sarcini mai mult de a construi și de a întreține jocul. Cred că a făcut-o destul de bine de câte ori a intrat, a scos faulturi, a centrat bine din poziții incomode. Rambe da, este într-adevăr o așteptare care nu s-a materializat până acum, nu și-a folosit calitățile. Eu cred că am încercat să-l punem în postura de a înscrie, dar nu a făcut-o“.

Măzărache: La fiecare meci îmi doresc foarte mult să înscriu

Golgheterul Craiovei din acest sezon, cu patru reușite, Simon Măzărache, speră să continue să marcheze și să-și ajute echipa să revină pe podium.
„Ne așteaptă o deplasare foarte grea, FC Voluntari e o echipă bună a campionatului, înscriu foarte mult pe teren propriu, au jucători care fac diferența. Eu aștept și golul cinci și golul șase, șapte. La fiecare meci îmi doresc foarte mult să înscriu și să-mi ajut echipa. E prea devreme să vorbim despre națională. Cred că sunt alți jucători la noi în echipă pe care ar fi trebuit să-i vadă domnul Daum. Eu mai am mult de muncit ca să mă gândesc acolo. De când m-am apucat de fotbal m-am gândit să îmbrac tricoul naționalei, dar mai e până atunci. Dacă o să înscriu constant o să mă gândesc și la națională, dar acum trebuie să mă concentrez la ceea ce am de făcut la echipa de club“, a explicat Simon Măzărache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS