10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNaţionala de volei şi-a diminuat şansele de a ajunge la Euro

Naţionala de volei şi-a diminuat şansele de a ajunge la Euro

Naționala României (în alb și albastru) a obținut o singură victorie în turneul de la Craiova (foto: Alexandru Vîrtosu)
Naționala României (în alb și albastru) a obținut o singură victorie în turneul de la Craiova (foto: Alexandru Vîrtosu)

Naţionala masculină de volei a României ocupă locul trei în clasamentul grupei F, după primul turneu de calificare la Campionatul European, desfăşurat de joi până sâmbătă în Sala Polivalentă din Craiova.
Echipa pregătită de craioveanul Dan Pascu a învins în meciul de debut Macedonia, cu 3-0 (25-21, 25-14, 25-12), apoi a fost învinsă de Estonia, cu 3-1 (19-25, 28-26, 25-18, 25-23) şi Cehia, cu 3-0 (25-13, 25-17, 25-21). La sfârşitul acestei săptămâni, cele patru echipe se vor întâlni la al doilea turneu al grupei, la Jablonec (Cehia). Cehii par să se fi desprins în câştigători ai grupei, iar Estonia şi România vor lupta pentru locul doi, care duce la turneul de baraj. „La primul meci din Cehia jucăm cu Estonia, un meci de totul sau nimic. Dacă vom câştiga, avem şanse la locul doi, dacă pierdem, nu mai avem nici o şansă. Psihic, trebuie să ne revenim, să acceptăm ideea că adversarii au jucat mai bine ca noi la Craiova. Avem o ocazie de a câştiga. Vom pregăti tactic foarte bine jocul. Trebuie să obţinem şi cu Estonia, şi cu Macedonia victorii de trei puncte“, a spus ieri, pentru GdS, antrenorul Dan Pascu. Clasamentul grupei F: 1. Cehia (9 puncte), 2. Estonia (5 p), 3. România (3p), 4. Macedonia (1p). Delegaţia tricoloră va pleca joi spre Cehia, din lot urmând să facă parte şi cei cinci jucători de la SCM-U Craiova, Laurenţiu Lică, Cristian Bartha, Bogdan Ene, Mihai Mărieş şi Răzvan Olteanu.

„Cu Cehia s-a văzut clar diferenţa de valoare“

Pascu a făcut o scurtă analiză a turneului de la Craiova, spunând că lipsa mai multor partide amicale s-a văzut. „Am început turneul într-o notă de optimism, băieţii se simţeau pregătiţi bine, am început cu un meci foarte bun cu Macedonia, câştigat cu 3-0, apoi au venit echipele valoroase ale grupei. Am câştigat destul de clar primul set cu Estonia, apoi a intervenit o relaxare în echipă, lucru care ne-a costat. În setul patru ne-am revenit, am condus până spre final, dar am pierdut meciul. Estonienii, care au câştigat Liga Europeană anul acesta, au avut un cantonament de o lună în Polonia, a făcut turnee cu echipe valoroase de acolo, are jucători care evoluează de trei ani împreună. Cehia a venit la acest turneu de la Liga Mondială. S-a văzut clar o diferenţă de valoare, de asta nu pot fi supărat pe ultimul meci, pentru că băieţii mei au încercat să facă ceva, dar nu s-a putut mai mult. Noi am făcut doar şase meciuri de verificare, trei cu Israel, trei cu Moldova, echipe relativ slabe. Aceste meciuri nu ne-au ajutat foarte mult, iar asta s-a văzut în momentele grele ale seturilor, unde nu am reuşit să găsim soluţii“, a încheiat selecţionerul României şi totodată antrenorul echipei SCM-U Craiova, campioana României în sezonul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS