12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAleksander Ceferin este noul preşedinte al UEFA

Aleksander Ceferin este noul preşedinte al UEFA

Slovenul Aleksander Ceferin, de 48 de ani, a câştigat, miercuri, alegerile pentru preşedinţia Uniunii Asociaţiilor Europene de Fotbal (UEFA). Ceferin, preşedintele federaţiei slovene, a primit 42 de voturi la congresul UEFA de la Atena, în timp ce olandezul Michael van Praag a primit 13 voturi. Ceferin, care a câştigat un mandat valabil până în 2019, a fost susţinut şi de Federaţia Română de Fotbal, reprezentată la Atena de preşedintele Răzvan Burleanu şi de secretarul general Radu Vişan, potrivit Mediafax.
Iniţial, în cursa pentru şefia UEFA s-au înscris trei candidaţi, însă spaniolul Angel Maria Villar s-a retras pe 6 septembrie. Alegerile pentru preşedinţia UEFA au fost organizate miercuri, în cadrul celui de-al 12-lea Congres extraordinar al forului fotbalistic continental, la Atena.
Născut la 13 octombrie 1967, Aleksander Ceferin a absolvit, potrivit site-ului UEFA, cursurile Universităţii de Drept din Ljubljana, după care a lucrat în cadrul firmei de avocatură a familiei sale. În 2011, a fost ales preşedintele Asociaţiei de Fotbal din Slovenia, iar în februarie 2015 a fost reales pentru un mandat de patru ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS