5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRemiză cu emoții pe „Extensiv”

Remiză cu emoții pe „Extensiv”

Olivian Surugiu (la minge) a fost cel mai bun jucător al craiovenilor în partida cu Steaua (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Olivian Surugiu (la minge) a fost cel mai bun jucător al craiovenilor în partida cu Steaua (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Echipa a doua a CS Universitatea Craiova a remizat, scor 3-3, în partida disputată vineri, pe stadionul „Extensiv“, în compania formației Steaua II București, contând pentru etapa a 2-a din Liga a III-a, seria 3. Deși promisese că îl va trimite pe portarul Andrei Vlad la echipa a doua, antrenorul Gigi Mulţescu nu a mai făcut-o, iar Cornel Papură a mizat pe un junior debutant, Cătălin Popescu, născut în 1998, care a avut multe emoţii.
Alb-albaștrii au deschis scorul în minutul 18, Surugiu s-a distrat cu doi fundași adverși pe partea dreaptă, a pătruns în careu și i-a pasat decisiv lui Alex Popescu, care a reluat de la circa zece metri (’18, 1-0).
La doar trei minute, Chitoșcă a transformat o lovitură liberă de la 18 metri, restabilind egalitatea (’21, 1-1).
Steaua a avut și o bară în minutul 42, Enceanu șutând în transversală de la 25 de metri.
Gruparea din Bănie a intrat în avantaj la pauză, după ce Burlacu a primit un penalti după un fault comis de Vlad, lovitura de pedeapsă fiind transformată de Surugiu (’45+1, 2-1).
Oaspeții au revenit pe tabelă în minutul 66, când Mihalcea l-a învins pe Cătălin Popescu cu un șut de la 20 de metri (’66, 2-2).
Steaua II a preluat conducerea în minutul 72, Raiciu marcând cu o lovitură de cap (’72, 2-3).
Alb-albaștrii au revenit rapid prin Hodea, care a pus latul de la un metru după o centrare de pe dreapta a lui Surugiu (’77, 3-3).
CS Universitatea II Craiova: C. Popescu – Vlădoiu (’89, Marcu), Cioinac, Hreniuc, Ionescu – Buzan, Screciu (’69, Hodea), Al. Dinu (’86, Enache) – Surugiu, Al. Popescu, Burlacu (’67, V. Constantin). Antrenor: Cornel Papură.
Steaua II București: Poiană – Vlad, I. Dinu, Chiochină, Nicola (’88, Ion) – Raiciu – Vâlceanu, Enceanu, Mihalcea, Chitoşcă (’70, R. Gavrilă) – Botă (’58, Obreja). Antrenor: Ion Toma

Cartonașe galbene: Hreniuc, Dinu, Popescu / Chitoșcă, Ciochină.
Au arbitrat: Ioan Mihai – Vasile Duță, Daniel Nagy.
Observatori: Viorel Voicu, Ionel Catană.

Papură: Un meci cu Steaua întotdeauna este interesant pentru spectatori

Antrenorul oltenilor, Cornel Papură, a spus la final că meciul a fost frumos, iar rezultatul echitabil: „A fost un meci frumos, deschis. Ambele echipe au fost preocupate de joc, ne-am creat ocazii, rezultatul a fost echitabil. Cred că asta ne dorim, ca fiecare echipă să joace deschis, să nu tragă de timp. Asta duce la progres. A fost primul meci al portarului nostru, a fost nesigur în momentele importante ale jocului, cred că a avut trei șuturi și a primit trei goluri. Când joacă Craiova cu Steaua la orice nivel este un meci intresant pentru spectatori. În astfel de meciuri se călesc jucătorii“.
Tânărul jucător Vladimir Screciu resimte oboseala după ce a participat la o acțiune a naționalei de juniori U17. „Sunt foarte obosit, am venit de la lot, unde am jucat toate trei meciurile de la Syrenka Cup titular. A fost greu drumul din Polonia în București, apoi am mers în Brașov, apoi am ajuns din cantonament la Craiova. Meciul cu Steaua a fost unul greu, dar s-a văzut că am avut condiție fizică. Felicitări băieților pentru rezultat, se putea și o victorie, dar și egalul este binevenit. Am avut și probleme în poartă, dar continuăm“.
Colegul său, Olivian Surugiu, spune că i-a prins bine să evolueze un meci întreg și speră să prindă cât mai multe minute și la prima echipă a CS Universitatea. „Cred că egalul cu Steaua a fost un rezultat bun. Noi avem foarte mulți tineri în lot. Ei au avut mai mult inițiativa, noi i-am prins pe contraatac și am reușit să înscriem. Sper ca pe viitor să mă impun și să joc mai mult la prima echipă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS