Handbalistele de la FEFS au făcut senzație în SerbiaGrupele de 2003 și 2004 ale clubului craiovean au câștigat trofeul, iar cea de minihandbal s-a clasat pe locul trei într-o competiție internațională de anvergură, cu 135 de echipe participante. Două dintre handbalistele de la HC Universitatea FEFS au fost declarate cele mai bune jucătoare pe postul lor.

Handbalul juvenil craiovean se face remarcat și peste hotare. În localitatea Smederevo din Serbia s-a desfășurat recent un puternic turneu internațional, cu participarea a 135 de echipe din 12 țări. Printre ele și trei grupe de fete de la clubul HC Universitatea FEFS Craiova, care au avut o comportare meritorie și toate au urcat pe podium. La grupele de sportive născute în 2003 și 2004, oltencele au cucerit trofeul, iar la minihandbal (născute în 2005 și mai mici) echipa din Bănie a luat medalia de bronz. „Este al doilea an în care mergem la turneul din Serbia, iar rezultatele au fost așteptate. De obicei noi ne propunem să fim cei mai buni, indiferent de competiție. A fost un turneu foarte greu, dar folositor pentru fete. A fost o experiență deosebită, cu valoare motivațională foarte mare și pe plan social, pentru că jucătoarele noastre au putut conversa în limba engleză cu sportive din alte țări. La noi la club punem accent și pe partea educațională, iar în Serbia fetele au exersat engleza pe care o lucrăm aici, la Craiova. Concluzionând despre prestația celor trei grupe, pot spune că din 16 jocuri am câștigat 15“, a spus Remus Fumurescu, antrenor care împreună cu colegii săi Marian Mitroi și Gabina Niculeț se ocupă de pregătirea handbalistelor de la HC Universitatea FEFS.

Medaliile de aur cucerite la cele două categorii de vârstă au adus și două distincții individuale pentru clubul craiovean. Andreea Preda a fost desemnată cel mai bun inter la competiția rezervată jucătoarelor născute în 2003, iar Ana-Maria Ciungu a primit titlul de cel mai bun portar la grupa 2004.

„Am plâns la final“

Ana Maria Ciungu (stânga) și Andreea Preda au fost desemnate cel mai bun portar, respectiv cel mai bun inter la categoriile lor de vârstă (foto: Bogdan Grosu)

Ana Maria Ciungu (stânga) și Andreea Preda au fost desemnate cel mai bun portar, respectiv cel mai bun inter la categoriile lor de vârstă (foto: Bogdan Grosu)

Andreea Preda face handbal de șapte ani și o are ca idol pe Cristina Neagu, care evoluează pe același post cu ea. Crede că cu multă muncă poate ajunge și ea o mare jucătoare. Spune că la HC Universitatea FEFS se simte ca într-o adevărată familie. „Nimic nu se compară cu puterea echipei. Împreună putem face față la orice. Suntem o familie, unite trecem împreună și peste victorii, și peste înfrângeri. Avem și activități recreative, care vin suplimentar față de antrenamente, pentru a îmbunătăți legăturile între noi. Turneul din Serbia a fost o experiență minunată pentru noi și mă bucur că am fost cea mai bună echipă“, a spus tânăra jucătoare ieri pentru GdS.

Prin paradele sale, portarul Ana Maria Ciungu și-a ajutat colegele să câștige trofeul. La final au plâns de bucurie. „M-am bucurat că am luat trofeul pentru cel mai bun portar. Știam că dădusem totul în teren, am fost sută la sută determinată. Am muncit foarte mult la antrenamente, a fost o competiție foarte bună, am câștigat toate meciurile și am plâns la final. Este diferență de nivel, dar noi încercăm să nu ne fie frică de nici un adversar“, a spus Ana Maria, care astăzi își aniversează ziua numelui. Jucătoarea ei preferată este Paula Ungureanu, portarul naționalei României și al campioanei CSM București, dar urmărește cu atenție și evoluția portarilor de la echipa locală, SCM Craiova. „Mă fascinează cum apără Paula Ungureanu, este jucătoarea mea preferată. Privesc des meciurile ei, îi urmăresc mișcările. Și Craiova are niște portari foarte buni“, a completat Ana Maria Ciungu.


Anul acesta participă și în campionatul junioarelor 3

La clubul HC Universitatea FEFS Craiova înființat în urmă cu șase ani se pregătesc aproximativ 40 de handbaliste, născute în anii 2003, 2004 și 2005. În sezonul trecut, grupa de 2005 a ajuns în etapa finală a Campionatului Național de minihandbal, alături de cele mai bune 15 echipe din țară. Anul acesta nu s-a mai întocmit clasament la turneul final, fiind un festival, dar în etapele anterioare s-a jucat pe puncte, iar craiovencele au obținut rezultate care le-au asigurat participarea în ultima fază a competiției. La categoria de vârstă 2003-2004, HC Universitatea FEFS s-a clasat pe locul șase, iar două dintre jucătoare, Francesca Gogoșanu și Maria Tudorache, au fost incluse în echipa turneului.

În sezonul următor, clubul craiovean va fi reprezentat de trei echipe, la minihandbal, junioare 4 și junioare 3. „Am avut un sezon foarte bun, iar anul acesta pornim cu speranțe foarte mari, este o generație de excepție, aceste fetițe muncesc foarte mult. S-a încheiat un ciclu de pregătire de cinci ani, iar acum trecem cu o grupă la junioare 3, sunt mai multe meciuri. Avem încredere că putem ajunge cel puțin la turneul semifinal, ținând cont că sunt cu un an mai mici decât categoria lor. La junioare 4 sperăm să ajungem în primele cinci. Orașul Craiova are probleme din punct de vedere al sălilor de antrenament. Ne pregătim pe unde putem. Și prin parc. Este greu, dar avem deschidere și din partea oamenilor de sport și ținând cont că iubim acest sport trecem peste tot. Rezultatele noastre din cei șase ani se datorează disciplinei și le obținem în familie, adică sportive, antrenori și părinți“, a menționat antrenorul Marian Mitroi.

#038;feature=youtu.beComenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 8 septembrie 2016

Actualitate

» Măsuri stricte de autorizare și verificare a produselor biocide
» Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu: Modificarea legii care interzice fu­matul, atentat împotriva cetățenilor
» Distrigaz Sud ridică poprirea asupra conturilor ELCEN dacă primeşte 5,8 milioane lei
» Atentat terorist dejucat pe aeroportul din Istanbul
» Guvernul a aprobat o schemă multianuală de sprijin de 900 de milioane de lei pentru IMM-uri
» Banii europeni care nu au fost cheltuiţi de fermierii români vor fi redistribuiţi refugiaţilor
» Premierul Cioloș va merge în Parlament pentru a prezenta situația economică a României
» Igiena din spitale, la control
» Şedinţă cu scântei
» Doljul, masterplanul si deseurile
» 29 de tone de rodii importate din Turcia, retrase de pe piaţa din România pentru că aveau pesticide peste limita admisă
» Distrigaz Sud a pus poprire pe toate conturile bancare ale ELCEN. Din 10 septembrie, Bucureştiul ar putea rămâne fără apă caldă
» Iniţiatorul proiectului de modificare a Codului Fiscal a demisionat
» Avocatul Poporului solicită clarificări în modul de plată a gărzilor făcute de medici
» Craiova: Penitenciarul Pelendava a marcat astăzi “Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului”
» Ministerul Sănătății a adoptat măsuri stricte de autorizare și verificare a produselor biocide
» CSM: Judecătoarea Iulia Cristina Tarcea va fi propusă pentru șefia ÎCCJ
» Indicii privind posibile derapaje de violenţă ale personalului la Penitenciarul Giurgiu
» Liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuc, a semnat decretul de aderare a Transnistriei la Rusia
» Explozie soldată cu un rănit într-un mall din Focşani. O echipă a SRI s-a dus la faţa locului
» Vlad Voiculescu: Amendamentele din Senat la legea antifumat reprezintă un atentat la sănătatea cetăţenilor

Local

» Trafic blocat timp de patru ore pe DN 7 la Câineni
» Strehaia, oraşul părăsit de tineri

Dolj

» Consilieră din cadrul APIA Dolj, judecată în al doilea dosar
» Bolnavul de azbestoză s-a expus la azbest în Electroputere
» Administratorul Păstorel, judecat pentru evaziune fiscală
» Comunele şi oraşele din Dolj, sufocate de gunoaie
» Nereguli la achiziții publice în Oltenia
» Cartierul chinezesc riscă să mai piardă un constructor
» Plângere respinsă în dosarul de corupție de la Primăria Craiova
» Centura de Sud a Craiovei, fără asfalt pe o porțiune de 500 de metri
» A scăzut natalitatea în Dolj
» Dolj: A refuzat recoltarea probelor pentru stabilirea alcoolemiei şi s-a ales cu dosar penal
» Fost consilier superior în cadrul APIA Dolj, trimis în judecată de procurorii DNA
» Craiova: Acţiune control trenuri în colaborare cu Poliţia TF
» Cuiburi de viespi din locuinţele unor locuitori din Coţofenii din Dos, eliminate de pompieri

Gorj

» Germanul Leiders a demisionat de la CEO după o lună şi jumătate
» 70 de elevi săraci au primit rechizite
» Întreruperi energie electrică de mâine

Olt

» Olt: Spitalul din Caracal scoate la concurs 12 posturi de îngrijitoare şi 7 de asistenţi

Mehedinţi

» Mehedinţi: Prefectul județului s-a întâlnit cu lichidatorul judiciar de la RAAN

Vâlcea

» Vâlcea: Transportul în comun, afectat după ce unei firme i-a fost suspendată licenţa

Sport

» Grigoraș: Mergem la Mediaș să adunăm puncte
» Filieșenii n-au frică de formația lui Dică
» Alb-albaștrii, deciși să învingă „satelitul“ Stelei
» Sunt frumoase, valoroase, le lipsește doar o medalie

Educatie

» Elevii talentaţi, aşteptaţi la Concursul de poezie și proză scurtă „Vintilă Horia“

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei
» O „mare“ a dispărut aproape complet de pe fața Pământului

Top