3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNeputincioşi cu Dinamo

Neputincioşi cu Dinamo

Alb-albaştrii nu au reuşit să deranjeze prea tare defensivele lui Dinamo (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Alb-albaştrii nu au reuşit să deranjeze prea tare defensivele lui Dinamo (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a suferit ieri, la Aeroport, o dublă înfrângere în fața marii rivale Dinamo, în prima etapă a noului sezon competițional de la Liga Elitelor Under 19 și Under 17. Prima s-a consemnat la „elite 19“ și a fost greu de digerat, elevii lui Mugurel Gușatu cedând cu neverosimilul scor de 7-1, asta în condițiile în care la pauză a fost egal, 1-1. „Câinii“ au deschis scorul prin Gheorghe (‘12), iar Alex Popescu a egalat din penalti (‘30), însă în partea secundă a fost haos total în jocul craiovenilor, iar bucureștenii au marcat prin Gheorghe (‘76), Vasile (‘57, ‘69), Ciobotariu (‘64, ‘85) și V. Vlad (‘87) și au irosit și alte câteva ocazii.
CS Universitatea U19: Gabor – Vlădoiu, Ivan, Ion, Andrei – Bîrzan, Enache, Hodea, Constantin – Dinu, Al. Popescu. Au mai intrat: Geanimu, Borța, Cîrlig, Stancu. Antrenor: Mugur Gușatu.
Dinamo U19: Esan – Anghel, Giuga, Ciobotariu, Codrean, M. Vlad, V. Vlad, Nistor, Gheorghe, Vasile, Trandafirescu. Au mai intrat: Oprescu, Negotei, Mișelăricu, Rogojanu, Ghețu. Antrenor: Florin Bratu.
„Nu mi s-a întâmplat niciodată să pierd cu un asemenea scor de când antrenez. Nu știu ce s-a întâmplat în repriza a doua“, a afirmat Gușatu la ieșirea de pe teren, refuzând să facă alte declarații, fiind mult prea supărat.

Înfrângere nemeritată la Under 17

Dacă la Elite Under 19 înfrângerea a fost categorică, la Under 17 jocul a fost foarte echilibrat și cu ocazii la ambele porți, Dinamo câștigând cu 3-2 beneficiind și de ceva șansă la două dintre goluri. Pentru CS Universitatea Craiova au marcat: Zbona (‘24) și Gârbiță (‘49 – penalti), replica dinamoviștilor venind prin Crețu (‘20), Măgureanu (‘38) și Mitrea (‘75).

_DSC0047

CS Universitatea U17: Bobonete – Manea, Constantinescu, Sima, Vadasis – Șerban, Dobre – Nichifor, Mihăilă, Al. Gârbiță – Zbona. Au mai intrat: E. Pacionel, Stăiculescu, Nițuică, Cercel. Antrenor: Daniel Mogoșanu.
Dinamo U17: Fara – Măgureanu, Cheia, Brad, Demci, Aad Saad, Ionescu, Răducan, Stancu, Crețu, Longher. Au mai intrat: Nițu, Stan, Mitrea. Antrenor: Sorin Bucuroaia
De menționat că Dinamo a încheiat meciul cu un om mai puțin, Cheia fiind eliminat după primirea a două cartonașe galbene (‘78).

„Sper să remediem problemele“

Directorul tehnic al Centrului de copii și juniori al CS Universitatea Craiova, Dumitru Barbu, a explicat cu greu rezultatele înregistrate în dubla cu Dinamo, subliniind că vor remedia problemele din joc foarte curând.
„Am început cu stângul sezonul. Știam că ne așteaptă jocuri grele, pentru că Dinamo are un centru de copii și juniori foarte puternic. Au fost două partide total diferite. În meciul doi, la juniorii mici, am reușit să avem un joc echilibrat și numai neșansa a făcut să nu ne apropiem victoria, pentru că am avut în prima repriză câteva ocazii bune de a marca și nu am făcut-o, în schimb au făcut-o ei. Cred că și rezervele lor și-au spus cuvântul, pentru că în repriza secundă cei care au intrat la noi nu au reușit să aducă un plus de valoare. Asta este, mergem mai departe. Sunt jocuri de referință pentru noi, putem să tragem concluzii din ele și să îndreptăm lucrurile negative. Este usturătoare înfrângerea de la nivelul juniorilor A. Și acolo cred că în prima repriză a fost un joc echilibrat, dar în partea a doua copiii noștri nu au reușit să se mobilizeze în aceeași măsură și de aceea s-a întâmplat ce ați văzut. Campionatul este lung și obiectivul nostru este acela de a crește jucători de valoare pentru a-i da echipei mari, însă nu ne convine ceea ce s-a întâmplat. Sper să remediem problemele. Băieții ar trebui să tragă singuri un semnal de alarmă, pentru că sunt la nivelul ultimei trepte de juniorat și numai jucând și făcând ceea ce trebuie pe teren pot să se impună și să facă pasul în fotbalul de
înaltă performanță“, a declarat Dumitru Barbu, pentru GdS.

Liga Elitelor, etapa 1
Under 19: CS Mioveni – FC Viitorul 0-1, Juventus Bucureşti – Concordia Chiajna 0-2, CS Universitatea Craiova – Dinamo 1948 Bucureşti 1-7, FC Voluntari – LPS Roman 5-0, Academia Farul – Poli Iaşi 1-2, FC Braşov – Chindia Târgovişte 1-3. Partida Steaua Bucureşti – CS Dinamo Bucureşti se dispută astăzi, de la ora 12.00.
Under 17: Petrosport Ploieşti – Sport Team Bucureşti 3-2, Regal Bucureşti – FC Viitorul 2-2, Juventus Bucureşti – Concordia Chiajna 2-0, CS Universitatea Craiova – Dinamo 1948 Bucureşti 2-3, FC Voluntari – Centrul de Excelenţă Buzău 1-1, Academia Farul – Poli Iaşi 1-1, FC Braşov – Chindia Târgovişte 0-3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS