16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanca Alexandra Marinescu s-a descurcat bine şi pe ploaie în Formula 4 britanică

Craioveanca Alexandra Marinescu s-a descurcat bine şi pe ploaie în Formula 4 britanică

Alexandra Marinescu (în maşină albastră) progresează de la cursă la cursă
Alexandra Marinescu (în maşină albastră) progresează de la cursă la cursă

Pilotul craiovean de curse Alexandra Marinescu a participat, recent, la etapa a opta din Campionatul Britanic de Formula 4, la Rockingham. Aflată la a doua participare în acest campionat cu echipa britanică Richardson Racing, dupa debutul din luna iulie de la Snetterton, Alexandra a continuat progresul pe circuit.

Tânăra de 16 ani a reuşit să se apropie de timpii realizati de piloţii mai experimentaţi decât ea, în ciuda faptului ca misiunea i-a fost îngreunată de vremea înregistrată în prima zi a etapei.

Ploaia din timpul sesiunii de calificări a reprezentat o experienţă nouă pentru Alexandra, fiind pentru prima dată când aceasta conducea monopostul în condiţii de circuit ud. Vremea s-a deteriorat, astfel ca principalul obiectiv al cursei de sâmbătă a fost acela de a ţine maşina pe circuit, dar şi de a acumula cât mai multe cunoştinţe în urma acestei experiente.

Cursa a doua s-a desfăşurat în condiţii meteo mult mai favorabile, Alexandra reuşind să-şi  îmbunătaţească timpii realizaţi în sesiunea de antrenamente de vineri cu trei zecimi de secundă şi să termine pe poziţia 14, la doar 30 de secunde de pilotul clasat pe primul loc.

Deşi nu a mai reuşit să ajunga pe aceeaşi poziţie în ultima cursă, pilotul craiovean a continuat să îşi îmbunătaţească timpii realizaţi pe tur de circuit.

 

“Am nevoie să testez mai mult pentru a capăta experienţă”

Alexandra consideră că, în ansamblu, etapa de la Rockingham a decurs bine şi a reuşit să înregistreze progrese semnificative. “Ţinând cont de faptul că sesiunea de calificări şi prima cursă au reprezentat primele mele experienţe cu maşina în condiţii de ploaie, cred că a fost chiar mai bine decât mă aşteptam şi m-am bucurat că am putut ţine maşina pe circuit în

astfel de condiţii dificile. Cursa a doua a decurs şi mai bine, terminând pe poziţia 14 şi chiar dacă am avut şi norocul de partea mea să ajung atât de sus, mi-am îmbunătăţit timpii şi ritmul. În ciuda faptului că am avut şi ceva probleme tehnice în ultima cursă am reuşit din nou să realizez timpi mai rapizi pe tur. Este clar că am nevoie să testez mai mult şi să capăt experienţă, însa reuşesc încet să mă apropii de ritmul celorlalţi piloţi şi intenţionez să micşorez din nou aceasta distanţă cu ocazia următoarei etape.

 

Managerul echipei Richardson Racing: Putea să iasă în decor, când circuitul era ud, dar a condus bine

 

Şi managerul Richardson Racing, Gwyn Richardson, s-a declarat mulţumit de progresul realizat de Alexandra Marinescu. “La fel ca şi în cursa de debut de la Snetterton, Alexandra a făcut o treabă bună şi acum şi suntem multumiţi de progresul realizat. Ar fi putut foarte uşor să facă o greşeală şi să iasă în decor sâmbătă, când circuitul a fost ud, însa a condus bine în condiţii dificile cu ocazia primei sale experienţe pe ploaie.  Atunci când circuitul s-a uscat pentru cursa a doua şi a treia, Alexandra a progresat excelent şi a devenit din ce în ce mai rapidă, iar faptul că a reuşit cel mai rapid tur al etapei în ultima cursă este o dovadă că lucrurile se mişcă în direcţia bună”.

Alexandra Marinescu se descurcă din ce în ce mai bine în campionatul britanic de Formula 4
Alexandra Marinescu se descurcă din ce în ce mai bine în campionatul britanic de Formula 4

Urmatoarea etapă a Campionatului Britanic de Formula 4 se va desfăşura în perioada 17-18 Septembrie la Silverstone, Northants.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS