15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPugilistele craiovene au dat bine cu pumnul la mare

Pugilistele craiovene au dat bine cu pumnul la mare

Antrenorii de la SCM Craiova, Ion Dragomir (stânga) şi Ion Joiţa, alături de medaliata cu argint Sebastiana Stănciucă (stânga) şi campioana Cristina Băran (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Antrenorii de la SCM Craiova, Ion Dragomir (stânga) şi Ion Joiţa, alături de medaliata cu argint Sebastiana Stănciucă (stânga) şi campioana Cristina Băran (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Pe plaja din Mangalia s-a încheiat recent Campionatul Naţional de box feminin (junioare, tineret, senioare), iar pugilistele din Bănie au urcat pe podium de mai multe ori.
Singura care a obţinut titlul de campioană este junioara Cristina Băran, sportivă legitimată la SCM Craiova. Eleva lui Ion Joiţa a concurat la categoria 46 de kilograme, iar după trei victorii a obţinut o nouă medalie de aur. „Au fost şase fete la categoria Cristinei. Ea a câştigat două meciuri înainte de limită şi unul la puncte. În finală a învins o fată de la CSM Craiova, o începătoare. Nu aveam emoţii că nu iese campioană, pentru că nu este alta de valoarea ei în ţară. Cristina se antrenează cu băieţii, mai mult cu fratele ei, şi trebuie să-i găsesc o colegă de antrenament, pentru că trebuie să aibă cu cine să se pregătească, cu cine să stea în cameră la concursuri“, a explicat antrenorul Ion Joiţa pentru GdS.
Tot de la SCM Craiova, junioara Sebastiana Stănciucă a obţinutut medalia de argint la categoria 54 de kilograme. Eleva lui Ion Dragomir a fost învinsă în finală de o sportivă de la CSM Bistriţa, club care a dominat competiţia de la Mangalia. Legitimată la Bistriţa, craioveanca Dora Mustăţea (51 kg) a luat argintul la senioare, fiind învinsă în finală de Lidia Ion (Călăraşi), cu 2-1.

Fetele de la CSM, de şapte ori pe podium

Reprezentantele CSM Craiova au cucerit şapte medalii (două de argint, cinci de bronz) la Mangalia, în condiţiile în care unele dintre fete practică acest sport de puţină vreme. Au ieşit vicecampioane naţionale junioarele Beatrice Ciucure (46 kg) și Mihaela Puicuță (66 kg), ambele din grupa maestrului Vasile Fîntână, iar în posesia medaliei de bronz au intrat Alexandra Ivan (48 kg, senioare, antrenor Vasile Fîntână), Maria Boboc (69 kg, tineret), Mirabela Bîlteanu (54 kg, junioare) – ambele antrenate de Marcel Sârba, Ana Maria Ionescu (60 kg, senioare) şi Georgiana Avram (60 kg, tineret) – ambele antrenate de Constantin Cucu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS