10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlin Petrache şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al COSR

Alin Petrache şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al COSR

foto: frr.ro
foto: frr.ro

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Alin Petrache, a anunţat, astăzi, că şi-a prezentat demisia Comitetului Executiv pentru neîndeplinirea obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio şi că nu va mai candida la alegerile din această toamnă, informează Mediafax.
„Având în vedere că Echipa Olimpică a României nu a reusit, la Jocurile Olimpice de la Rio, să își îndeplinească obiectivul asumat de Comisia Tehnică și federațiile naționale (6-8 medalii), și așa cum am anuntat deja că voi face, astăzi mi-am depus demisia din funcția de președinte al COSR în fața Comitetului Executiv, care va urma pașii statutari pentru preluarea prerogativelor”, a menţionat Alin Petrache, într-un comunicat de presă.
El a adăugat că „regretă enorm ca nu le-am putut oferi românilor medaliile și rezultatele pe care și le doreau”. „Știu că am făcut tot ce a depins de mine în ultimii doi ani, dar din păcate criza sportului românesc este una profundă și care nu poate fi rezolvată cu soluții de moment”, a mai spus președintele COSR.
Referitor la problemele privind echipamentului sportiv de la Rio, el a precizat că are „încredere totală în instituțiile statului că își vor face datoria cu prisosință” și aşteaptă „finalizarea anchetei organelor abilitate, dar și pe cea internă a COSR”.
„Toată lumea trebuie să înțeleagă că sportul românesc este fix pe locul în care s-a văzut la Rio. Consider că, demonstrez, din nou, că nu am ținut niciodată la funcții sau la anumite poziții, indiferent de importanța acestora. Rămân același manager sportiv onest, care spune ce gândește, indiferent cât de urât sună adevărul uneori și care își respectă cuvântul”, a mai spus reprezentantul COSR.
În încheierea declaraţiei, el a ţinut să precizeze că pentru a evita orice speculație de presă „și ca să fie clar pentru toți editorialiștii care își mai aduc aminte de sportul românesc la fiecare insucces al acestuia”, că nu doreşte să mai candideze pentru vreo funcție în cadrul COSR la următoarele alegeri.
Alin Petrache (39 de ani) a fost ales în 2014 pentru o perioadă de doi ani, astfel că mandatul lui se încheia oricum după Jocurile Olimpice de la Rio. COSR va organiza în această toamnă alegeri pentru funcţiile de conducere pentru următorii patru ani.
România a încheiat această ediţie a Jocurilor Olimpice pe locul 47 în clasamentul pe medalii. După 16 zile de întreceri, sportivii români au obţinut o medalie de aur (echipa feminină de spadă), una de argint (tenis, dublu masculin) şi trei de bronz (canotaj – barca de 8+1; Gabriel Sîncrăian – haltere, 85 kg; Albert Saritov – lupte libere, categ. 97 kg).
La începutul lunii august, în plină Olimpiadă la Rio, poliţiştii au ridicat documente de la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi au făcut percheziţii la o firmă din Capitală, existând suspiciuni că echipamentele care au ajuns la sportivii ce ne reprezintă la Jocurile Olimpice de la Rio ar fi contrafăcute, au declarat surse judiciare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS