20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii au greșit „rețeta“

Alb-albaștrii au greșit „rețeta“

Bogdan Vătăjelu (la minge) şi colegii săi au dezamăgit în Banat (Foto: csuc.ro)
Bogdan Vătăjelu (la minge) şi colegii săi au dezamăgit în Banat (Foto: csuc.ro)

ACS Poli Timișoara – CSU Craiova 3-2

Stadion „Dan Păltinișanu“, spectatori: 1.000.
Au marcat: Artean (’45 – penalti, ’82 – penalti), Bărbuț ’90 / Zlatinski (’61 – penalti), Rocha (’68).
ACS Poli Timişoara: Curileac – Scutaru, Cânu, Şeroni, Vădrariu – Artean, Poparadu (’86, Roşu) – Sorescu (’74, Mailat), Croitoru, Cârstocea (’62, A. Popovici) – Bărbuţ. Antrenor: Ionuţ Popa.
CS Universitatea Craiova: Calancea – Popov, Kay, Acka, Vătăjelu – Băluţă, Zlatinski, Bancu (’58, Măzărache) – Rocha, Rambe (’46, Gustavo), Ivan. Antrenor: Gigi Mulţescu.
Cartonaşe galbene: Cânu ’22, Croitoru ’70, Șeroni ’72, Scutaru ’85, Curileac ’90+2 / Vătăjelu ’12, Acka ’45, Popov ’82.
Au arbitrat: Robert Dumitru – Ovidiu Artene, Gabriel Bârjac; Denis Haidiner.

CS Universitatea Craiova aborda partida cu ACS Poli Timișoara, din Banat, cu mult entuziasm și încredere, o victorie însemnând propulsarea pe prima poziție în clasamentul Ligii I. Alb-albaștrii au etalat, ca în fiecare meci din noul sezon, un joc ofensiv, însă neeficient în prima repriză, când centralul Robert Dumitru a dictat eronat o lovitură de pedeapsă la un fault clar al lui Acka, asupra lui Bărbuț, dar comis în marginea careului mare, în interiorul acestuia. Artean nu a greșit ținta și a stabilit rezultatul pauzei (1-0, ’45). Antrenorul Craiovei, Gigi Mulțescu, a apelat în prima jumătate a părții secunde la serviciile altor doi jucători ofensivi, Gustavo Vagenin și Simon Măzărache, dorind mai multă eficiență de la elevii săi, fapt care s-a și produs. Zlatinski a restabilit egalitatea dintr-un penalti scos de Ivan (1-1, ’61), iar Rocha a adus-o pe Craiova în avantaj, cu un șut la colțul lung după o pasă excelentă a lui Băluță (1-2, ’68). Jocul a căpătat un curs firesc al lucrurilor, iar Gigi Mulțescu nu a dorit să închidă jocul, introducând un mijlocaș defensiv cum ar fi Madson, și să conserve astfel avantajul de pe tabelă, simțind că poate obține o victorie și mai concludentă. „Rețeta“ nu i-a ieșit, pentru că alb-albaștrii nu au mai marcat și au fost văduviți și de câteva decizii ale arbitrului Robert Dumitru. Bănățenii au egalat în urma unui alt penalti transformat de Artean (2-2, ’82), dictat după o intrare energică a lui Popov asupra lui Popovici, pentru ca Bărbuț să aducă victoria lui Poli după o cursă de peste 40 de metri finalizată cu un șut la colțul lung, lăsându-l spectator pe Nicolai Calancea, care nu a adus nici un plus echipei de când a venit în Bănie (3-2, ’90).

Statistica, de partea Craiovei

Cu toate că evoluția CS Universitatea a fost oscilantă în jocul de la Timișoara, alb-albaștrii au fost mai buni în cifre decât bănățenii lui Ionuț Popa. La capitolul posesie, gruparea din Bănie a controlat partida în proporție de 52%, la ocazii de gol a condus detașat, 12-7, raportul de „șuturi pe poartă“ fiind 6-4, iar de „șuturi spre poartă“ 6-2. Intențiile ofensive reies și din numărul mare de cornere, 5-0, dar și al offside-urilor, 5-1. Singurele capitole la care ACS Poli a excelat a fost cel al loviturilor libere, 21-12, intervenții portar, 4-2, și cartonașe galbene, 5-3.
Supăraţi de rezultat şi iritaţi de maniera de arbitraj a lui Robert Dumitru, oficialii CS Universitatea Craiova au refuzat să vină la flash interviurile de la Digi Sport de după meci. Decizia i-a aparţinut finanţatorului Mihai Rotaru, care şi-a asumat astfel o penalitate financiară.
Conducătorii olteni s-au mai calmat între timp, însă nu l-au uitat pe centralul Robert Dumitru.
„Simţeam că începem să deranjăm. Se obişnuise lumea, 20 de ani fără Craiova în cupele europene… Ceea ce simţeam s-a întâmplat aseară (luni – n.r.). M-a deranjat o manieră tendenţioasă, m-a deranjat un arbitru scos de la naftalină. Eu n-am ce să-i reproşez concret, este o manieră indiscutabil tendenţioasă, în care cunoscătorii şi publicul au fost jigniţi de felul în care o echipă poate fi tratată. Ce nu ne omoară ne face mai puternici. Mergem mai departe. Mă aşteptam la ostilitate, dar nu la tâlhărie“, a tunat Marcel Popescu, la Pro Sport Live.
În urma acestui eşec, CS Universitatea Craiova a ratat şansa să devină liderul Ligii I şi a coborât de pe locul trei, pe patru, cu nouă puncte, fiind întrecută de Pandurii la golaveraj.
În etapa viitoare, gruparea din Bănie va primi vizita celor de la FC Viitorul, meciul fiind programat duminică, de la ora 18.00, pe stadionul „Extensiv“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS