10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMaratonistul Marius Ionescu atacă top 20 la Rio

Maratonistul Marius Ionescu atacă top 20 la Rio

Maratonistul craiovean Marius Ionescu va concura duminică, de la ora 15.30 (TVR), în ultima zi a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Sportivul legitimat la CSM Craiova și CSM Ploiești vrea să-și depășească rezultatul înregistrat la predecenta ediție a Jocurilor Olimpice, când la Londra s-a clasat pe locul 26. „Pregătirea a decurs bine, îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu am întâmpinat nici o problemă pe parcurs. La cursă o să vedem și rezultatul a ceea ce am făcut în pregătire. Obiectivul pentru această ediție este o clasare mai bună decât la Londra. Vreau să mă clasez în primii 20 de sportivi. Așa cum am spus-o mereu, mai puține cuvinte înainte de cursă, vreau să las faptele să vorbească“, a declarat cel poreclit „Piciul“.
Antrenorul său, Cătălin Geapana, speră că Marius va reuși să facă o cursă bună. A vorbit cu elevul său și l-a simțit că „are poftă de fugă“.
„Ne-am uitat pe prognoza meteo, iar duminică va fi înnorat, ceea ce este bine, dar și umiditate. Este o cursă mare pentru el, pentru că o cursă olimpică este un obiectiv major pentru orice sportiv. Vrea să-și depășească rezultatul de la Londra și sper că acei 900 sau 1.000 de kilometri alergați lunar se vor materializa într-un rezultat care să-l mulțumească și să arate că în cei patru ani, câți au trecut de la Jocurile Olimpice de la Londra, a progresat. Îi voi ține pumnii din fața televizorului“, a spus Cătălin Geapana, profesor la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“.
Reputatul antrenor a felicitat spadasinele campioane olimpice, dar și pe colegul său de la „Trișcu“, selecționerul Dan Podeanu. „A fost o generație bună de sportivi la «Trișcu». Marius a fost în același an cu Loredana Dinu, dar la serii diferite. Și Ana Maria Popescu, fostă Brânză, a fost eleva liceului nostru. În ceea ce privește atletismul craiovean, acesta a fost reprezentat la Rio de încă două sportive, Claudia Ștef și Florina Pierdevară, la care se adaugă severineanca Ancuța Bobocel, de la CS Universitatea. Și noi putem deveni fără probleme un centru olimpic, pe viitor“, a încheiat Geapana.
În cursa de maraton de la Rio va mai concura un român, Nicolae Soare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS