5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCiclistul craiovean Viorel Piciu ia startul într-o cursă infernală de 1600 de km

Ciclistul craiovean Viorel Piciu ia startul într-o cursă infernală de 1600 de km

vio 3

Viorel Piciu, un profesor craiovean de educaţie fizică pasionat de ciclism, va lua astăzi startul la o cursă de anduranţă, în Italia, care se întinde pe distanţa de 1.600 km. Cei 500 de concurenţi înscrişi trebuie să parcurgă cursa în maximum 140 de ore pentru a nu fi descalificaţi.

Cursa este considerată cea mai dificilă din Europa şi totodată una dintre cele mai frumoase din lume.

„Drumul va fi foarte dificil pentru că va fi porţiune de munte. Avem asistenţă pe tot traseul. Ai un rucsăcel în spate, cu haine de schimb, două bidoane şi mâncare. La punctele de control au un restaurant tip bufet suedez, cu mâncare diversificată. Îţi cumperi de acolo, contra cost. În acest tip de curse, cel mai important este factorul psihologic, dacă reuşeşti să treci de primii 300-400 km este mai uşor. Şi bicicleta este importantă. Trebuie să fie confortabilă, să ai o şa foarte bună, cameră de rezervă la tine, frâne foarte bune, iar lanţul să nu fie uzat“, ne-a povestit Viorel Piciu.

A concurat şi în Franţa

Aceasta este a doua experienţă a sa într-o cursă internaţională, după ce anul trecut a participat la cursa de 1.350 km în Franţa.

„Sunt curse de anduranţă, care se ţin de mult timp. La noi în ţară au intrat acum doi-trei ani, iar noi, românii, am participat în premieră la cursa din Franţa. Noaptea este esenţială în aceste curse. Poţi dormi între o oră şi trei, depinde cum ai organismul. Eu am mers 600 km fără să dorm“, a mai spus Viorel Piciu.

Acesta este profesor în localitatea doljeană Melineşti și face zilnic naveta cu bicicleta. Uşor-uşor, pasiunea pentru pedalat a crescut şi a început să participe în competiţiile din România, unde a obţinut brevetul, obligatoriu, pentru a merge la concursuri din străinătate. Acum, la cursa din Italia, va primi un cip pe bicicletă, iar familia va putea să urmărească pe internet pe unde se află. Pentru anul viitor, profesorul craiovean şi-a propus să ia startul în cursa din Marea Britanie.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS