21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii au surclasat Iaşiul

Alb-albaştrii au surclasat Iaşiul

Nuno Rocha şi colegii săi au fost greu de oprit din drumul spre victorie (foto: Alexandru Vîrtosu)
Nuno Rocha şi colegii săi au fost greu de oprit din drumul spre victorie (foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a câştigat clar, scor 2-0, partida disputată ieri seară, pe stadionul „Extensiv”, în compania echipei CSMS Iaşi, contând pentru etapa a patra din Liga I.

_DSC0014

Oaspeţii au pus presiune pe craioveni în minutul patru, când Ciucur a şutat periculos de la 16 metri, dar Calancea s-a opus excelent.

Replica nu a întârziat, trupa lui Gigi Mulţescu irosind două ocazii mari de a deschide scorul, prin Kay (’7), cu un şut din interiorul careului, şi Rambe (’9), atacantul african bifând o lovitură de cap ce a trecut peste poartă.

_DSC0015

O ocazie uriaşă a irosit-o Rocha, Ivan a pătruns pe dreapta, i-a întors mingea mijlocaşului african, dar şutul acestuia de la zece metri nu a „prins” cadrul porţii (’26).

_DSC0008

Primul gol al Craiovei a picat în minutul 42, Kay reluând cu capul, imparabil, de la şapte metri, o centrare venită din corner, de pe dreapta (’42, 1-0).

_DSC0025

Ieşenii au început bine şi în repriza a doua, au dominat primul sfert de oră şi s-au apropiat de două ori periculos de poarta lui Calancea, dar defensiva olteană a rezolvat cu bine situaţiile.

_DSC0035

Băluţă a avut şansa să facă 2-0 în minutul 64, dar lovitura sa de cap, de la şapte metri a trecut puţin pe lângă poartă.

CS Universitatea Craiova a beneficiat şi de o lovitură de pedeapsă în minutul 75, dictat după un fault al lui Ştefănescu asupra lui Ivan, dar Nuno Rocha a executat slab penaltiul, remarcându-l pe Grahovac (’75).

_DSC0038

Au urmat mai multe acţiuni de poartă ale alb-albaştrilor şi a picat, într-un final, şi golul doi. Andrei Ivan a scăpat singur pe dreapta şi l-a executat cu sânge rece pe Grahovac, pecetluind victoria Craiovei (’86, 2-0).

_DSC0034

CS Universitatea Craiova: Calancea – Popov, Kay, Acka, Vătăjelu – Rocha, Zlatinki, Băluţă (’83, Dumitraş) – Ivan, Rambe (’62, Madson), Măzărache (’46, Bancu). Antrenor: Gigi Mulţescu.

CSMS Iaşi: Grahovac – Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Ţigănaşu – Ciucur (’46, D. Roman), Mitic, Târşă (’55, Ştefănescu), Bole – V. Gheorghe – An. Cristea (’73, Piccioni). Antrenor: Nicolo Napoli.

Cartonaşe galbene: Rambe ’17, Rocha ’69, Voicu ’77, Zlatinski ’89 / Frăsinescu ’45+1, Mihalache ’68, V. Gheorghe ’89.

Au arbitrat: Adrian Comănescu – Mircea Grigoriu, Imre Bucsi; Lucian Rusandu.

Observartori: Marin Petrache, Marian Salomir.

În urma acestui succes, gruparea din Bănie a urcat pe locul trei în clasamentul Ligii I.

În partida următoare, CS Universitatea Craiova se va deplasa în Banat pentru un duel cu ACS Poli Timişoara, confruntarea fiind programată luni, de la ora 21.00.

 

Mulţescu: Este o victorie frumoasă

 

Antrenorul CS Universitatea Craiova, Gigi Mulţescu, a apreciat evoluţia elevilor săi şi speră ca echipa să păstreze drumul ascendent din ultima perioadă.

_DSC0006

„Este o victorie frumoasă în faţa unei echipe organizate. Ceea ce mă bucură cel mai mult este faptul că rămânem pe un platou de evoluţii bune, de patru meciuri, şi îmi dă speranţe pentru viitor. Este prematur să vorbim despre titlu, trebuie să luăm fiecare meci în parte. Am avut până acum cinci meciuri cu echipe grele, din partea superioară a clasamentului, am reuşit să rămânem concentraţi şi am făcut faţă fizic acestei săptămâni în care am avut trei meciuri. Mie îmi arată că viaţa extrasportivă a jucătorilor este în regulă”, a spus Mulţescu, lăudându-l pe Andrei Ivan: „A jucat exact cum îşi doreşte Daum, ţinând cont că spunea că el selecţionează jucătorii care se dăruiesc echipei. Iar Ivan de câteva etape a înţeles că trebuie să joace pentru echipă. A făcut-o şi astăzi (ieri – n.r.), şi cu Târgu Mureş, la fel şi Astra. Are o formă bună şi este în creştere”.

Strategul grupării alb-albastre a comentat sec penaltiul ratat de Rocha: „La fiecare sfârşit de antrenament bătem penaltiuri. Iar la acest meci a executat un jucător care a bătut perfect la şedinţele de pregătire. Dar într-un meci oficial este vorba de concetrare, de războiul mental dintre portar şi executant. E vorba şi de execuţie, pentru că a dat prost, la nivelul braţelor. Dacă dădea sus, cum s-a dat la CFR, ar fi fost gol. Este totuşi bine că dăm din alte poziţii”.

Gigi Mulţescu exultă din prisma podiumului ocupat după patru runde, dar ştie că jucătorii săi trebuie să rămână cu picioarele pe pământ: „Este mai mult un avantaj faptul că suntem în vârful clasamentului, în primul rând pentru mine, pentru că ei au demonstrat că au ajuns la un nivel şi nu mai au voie să scadă de acolo. Şi, sigur, este mai bine să construieşti pe victorii decât pe înfrângeri. Auzeam că se învaţă din înfrângeri. Dar de ce să nu învăţăm din victorii? E mai bine! Principalul este să rămânem pe platou, pentru că e mai uşor să ajungi sus, dar mai greu să te menţii. Adică să arătăm în continuare un nivel bun de joc, seriozitate, cu disciplină tactică. Pe urmă vom creşte, dacă suntem modeşti. Este o stare de moment asta, aşa că nu ne îmbătăm cu apă rece. Trebuie să câştigăm în continuare meciurile care ne sunt accesibile, să ajungem apoi în luptă cu cei de sus“, a încheiat Gigi Mulţescu.

 

Băluţă: Eram datori faţă de suporteri

 

Alexandru Băluţă, unul dintre cei mai activi şi apreciaţi jucători din meciul cu Iaşi, a afirmat că se bucură de victorie şi de modul cum a fost obţinută.

_DSC0012

„Este o victorie meritată. Am arătat multe în acest meci, am demonstrat că putem mult mai mult. Eram datori faţă de suporteri după meciul de la Cluj, ne bucurăm că am adus cele trei puncte şi că suntem pe podium. Nu trebuie să vorbim acum despre titlu, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să continuăm pe această linie, să rămânem concentraţi, să obţinem maximum din fiecare meci şi să terminăm în play-off“, a declarat Alexandru Băluţă.

 

Ivan: Îmi doresc să marchez cât mai mult

 

Andrei Ivan, autorul golului doi, a spus că este mulţumit că a reuşit să-şi ajute echipa să câştige şi speră să o facă în continuare.

_DSC0016

„Sunt bucuros că am câştigat şi că am marcat. Este primul meu gol în acest sezon şi îmi doresc să marchez cât mai mult pentru a-mi ajuta echipa. În fiecare meci noi dăm totul pentru că ne dorim să fim cât mai sus în clasament, să fim pe podium. Naţionala rămâne o ţintă a mea, aşa că îmi doresc să cresc de la meci la meci şi sper ca la următoarea convocare să fiu şi eu acolo“, a subliniat Andrei Ivan.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0002

_DSC0009

_DSC0011

_DSC0017

_DSC0018

_DSC0019

_DSC0020

_DSC0022

_DSC0023

_DSC0024

_DSC0027

_DSC0029

_DSC0039

_DSC0041

_DSC0043

_DSC0044

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS