24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / CS Universitatea Craiova – CSMS Iaşi, scor 2-0, în Liga I

Fotbal / CS Universitatea Craiova – CSMS Iaşi, scor 2-0, în Liga I

Kay (stânga, nr. 4) l-a învins pe Grahovac şi a adus bucuria în tribune (foto: Alexandru Vîrtosu)
Kay (stânga, nr. 4) l-a învins pe Grahovac şi a adus bucuria în tribune (foto: Alexandru Vîrtosu)

Formaţia CS Universitatea Craiova a câştigat, scor 2-0, partida disputată astăzi, pe stadionul „Extensiv”, în compania echipei CSMS Iaşi, contând pentru etapa a patra din Liga I.

Oaspeţii au pus presiune pe craioveni în minutul patru, când Ciucur a şutat periculos de la 16 metri, dar Calancea s-a opus excelent. Replica nu a întârziat, trupa lui Gigi Mulţescu irosind două ocazii mari de a deschide scorul, prin Kay (’7), cu un şut din interiorul careului, şi Rambe (’9), atacantul african bifând o lovitură de cap ce a trecut peste poartă. O ocazie uriaşă a irosit-o Rocha, Ivan a pătruns pe dreapta, i-a întors mingea mijlocaşului african, dar şutul acestuia de la zece metri nu a „prins” cadrul porţii (’26). Primul gol al Craiovei a picat în minutul 42, Kay reluând cu capul, imparabil, de la şapte metri, o centrare venită din corner, de pe dreapta (’42, 1-0).

Ieşenii au început bine şi în repriza a doua, au dominat primul sfert de oră şi s-au apropiat de două ori periculos de poarta lui Calancea, dar defensiva olteană a fost la post. Băluţă a avut şansa să facă 2-0 în minutul 64, dar lovitura sa de cap, de la şapte metri a trecut puţin pe lângă poartă. CS Universitatea Craiova a beneficiat şi de o lovitură de pedeapsă în minutul 75, dictat după un fault al lui Ştefănescu asupra lui Ivan, dar Nuno Rocha a executat slab penaltiul, remarcându-l pe Grahovac (’75). Au urmat mai multe acţiuni de poartă ale alb-albaştrilor şi a picat, într-un final, şi golul doi. Andrei Ivan a scăpat singur pe dreapta şi l-a executat cu sânge rece pe Grahovac, pecetluind victoria Craiovei (’86, 2-0).

CS Universitatea Craiova: Calancea – Popov, Kay, Acka, Vătăjelu – Rocha, Zlatinki, Băluţă (’83, Dumitraş) – Ivan, Rambe (’62, Madson), Măzărache (’46, Bancu). Antrenor: Gigi Mulţescu.

CSMS Iaşi: Grahovac – Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Ţigănaşu – Ciucur (’46, D. Roman), Mitic, Târşă (’55, Ştefănescu), Bole – V. Gheorghe – An. Cristea (’73, Piccioni). Antrenor: Nicolo Napoli.

Cartonaşe galbene: Rambe ’17, Rocha ’69, Voicu ’77, Zlatinski ’89 / Frăsinescu ’45+1, Mihalache ’68, V. Gheorghe ’89.

Au arbitrat: Adrian Comănescu – Mircea Grigoriu, Imre Bucsi; Lucian Rusandu.

Observartori: Marin Petrache, Marian Salomir.

În partida următoare, CS Universitatea Craiova se va deplasa în Banat pentru un duel cu ACS Poli Timişoara, confruntarea fiind programată luni, de la ora 21.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS