13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJO Rio - Handbal: România a învins Spania

JO Rio – Handbal: România a învins Spania

Naţionala feminină de handbal a României a obţinuţ, în această seară, a doua victorie la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Selecţionata pregătită de Tomas Ryde şi Costică Buceschi a învins Spania, cu scorul de 24-21 (13-11), şi a acumulat 4 puncte în grupa A.

Principalele marcatoare pentru România au fost Neagu (9 goluri) şi Geiger (5).

Tricolorele păstrează şanse de calificare în sferturi, iar duminică (ora 22.40), în ultimul joc din grupă vor înfrunta Norvegia şi au nevoie de cel puţin o remiză.

Alexandru Dedu, preşedintele FRH: A fost un meci de luptă, mă bucură foarte mult că fetele au fost unite, au suferit una pentru alta şi rezultatul s-a văzut. Pregătirea pentru Rio a avut nişte sincope. Buceschi a fost incertă, Neagu nu s-a antrenat mult timp. Cred că se întâmplă la fel ca în decembrie, echipa creşte de la un meci la altul. Grupul este conectat la importanţa Olimpiadei şi sper din tot sufletul să ne calificăm mai departe. Să fii în cărţi pentru o medalie la Jocurile Olimpice nici un sportiv nu dă deoparte acest lucru. Fetele noastre, văzându-le pe spadasinele cucerind aurul, şi-au dorit şi ele să-l obţină. Cu Norvegia va fi un meci foarte dur. Indiferent de rezultat, echipa şi-a îndeplinit obiectivul, totul pe pe plus de acum”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS