11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCJA Dolj cheamă arbitrii în bănci

CJA Dolj cheamă arbitrii în bănci

Conducătorii Comisiei Judeţene de Arbitri (CJA) Dolj şi cei ai Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Dolj au convenit să organizeze sâmbătă, de la ora 9.00, la Facultatea de Mecanică din Craiova o întâlnire cu „fluieraşii“ din judeţ. Seminarul are ca scop aducerea la cunoştinţă a modificărilor apărute în arbitraj odată cu derularea Campionatului European din Franţa, dar şi lămurirea situaţiei privind încasările de bareme cu ajutorul PFA-urilor.

„Odată cu Campionatul European din Franţa au fost aduse mai multe modificări în privinţa regulilor jocului de fotbal, unele mai mici, altele mai mari. Ele trebuie cunoscute de arbitri foarte curând, astfel încât să fie percepute şi aplicate corect. Cert este că, la deciziile grele, trebuie arbitrat şi în spiritul jocului, aşa se specifică în circularele primite. Ca să le aducem la cunoştinţă aceste modificări vom organiza un seminar şi vom primi ajutorul arbitrilor noştri din Liga I care nu au delegare la sfârşitul acestei săptămâni. Cu această ocazie vrem să invităm şi antrenorii de la Liga a IV-a, a V-a şi de la copii şi juniori, pentru a lua şi ei la cunoştinţă aceste modificări şi astfel să fie evitate momentele neplăcute. Aş vrea să fac un apel către antrenorii de la copii şi juniori. Ar fi bine să-i îndrume pe tinerii fotbalişti şi către activitatea de arbitraj, pentru că până la un moment dat pot merge în paralel şi nu se ştie cine poate reuşi, pentru că avem nevoie de caractere puternice“, a declarat preşedintele CJA Dolj, Marian Ezaru (foto), pentru GdS.
„A fost o perioadă de căutări şi de culegeri de informaţii atât la CJA, cât şi la nivelul mai multor AJF-uri din ţară, dar mai ales la ANAF şi Registrul Comerţului. E vorba de încasarea plăţilor şi baremelor de către arbitri şi observatori odată cu modificarea codului fiscal. În acest sens am luat hotărârea legală ca arbitrii şi observatorii care doresc să mai activeze să-şi înfiinţeze aceste PFA-uri. Acum tinerii arbitri sunt puţin dezorientaţi, dar noi îi vom informa vizavi de toate aspectele privind acest PFA, inclusiv de plătire de impozite şi sunt convins că lucrurile vor decurge foarte bine“, a completat Marian Ezaru.

„Se simte o schimbare de mentalitate în rândul tinerilor arbitri“

Întrebat cum a fost activitatea CJA în ultima perioadă, Marian Ezaru s-a declarat mulţumit, mai ales că au fost consemnate de curând şi două promovări la Liga a III-a. „Legat de partea sportivă, la finalizarea Programului de talente, din luna iulie, a Comisiei Centrale a Arbitrilor, am avut plăcerea să avem doi promovaţi la Liga a III-a, asistenţii Pompiliu Barbu şi Cristian Ilinca. Se simte o schimbare de mentalitate în rândul tinerilor arbitri. Avem destui talentaţi şi cu pregătirea specifică se dovedeşte încă o dată că pot reuşi. A demarat deja Programul de talente 2016/2017 şi îi avem şi noi înscrişi pe Costinel Iacob, Florentin Andrei, Octavian Bănică şi Ionuţ Luică. Aşteptăm şi de la ei să confirme, pentru că au un potenţial mare“, a încheiat Marian Ezaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS