10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportȘanse la medalii pentru România în prima zi a JO

Șanse la medalii pentru România în prima zi a JO

Spadasinele Simona Gherman, Ana Maria Brânză şi Simona Pop sunt primele sportive din delegația României care vor intra în concurs, începând de sâmbătă, 6 august, competiția fiind transmisă în direct de TVR. Sportivele de la Steaua București, coodonate de antrenorul craiovean Dan Podeanu, au șansa să aducă prima (primele) medalie (medalii) delegației noastre. Calificările încep la ora 15.00 (ora României), iar semifinalele și finalele de la ora 22.00, respectiv 23.15. De la 15.30 este programat concursul individual feminin de tenis de masă, la care vor evolua Daniela Dodean Monteiro şi Elisabeta Samara, și tot de la ora 15.30 România va fi reprezentantă în proba de ciclism pe șosea de Sergey Tvetcov. De la 15.45, Adrian Crișan și Ovidiu Ionescu vor evolua la tenis de masă, la individual.
Începând cu ora 16.00, judoka Monica Ungureanu, la categoria 48 kg, canotorii George Palamariu şi Cristi Pîrghie, la două rame fără cârmaci, dar şi gimnaștii Marian Drăgulescu și Andrei Vasile Muntean, la individual compus, vor debuta în concursul de la Rio.
Originară din Craiova, Monica Ungureanu va lupta pentru supremație la categoria 48 de kilograme. Sportiva descoperită de Mihai Voinea, medaliată cu bronz la Europenele de anul acesta, va lupta în primul tur cu belgianca Charline van Snick, campioană continentală anul acesta şi medaliată cu bronz la JO 2012.
În turneul de tenis feminin, la simplu, sunt prezente în prima zi Irina Begu și Monica Niculescu, iar la dublu, România va avea două perechi: Horia Tecău şi Florin Mergea – la masculin şi Raluca Olaru şi Andreea Mitu – la fete. Meciurile încep la 16.45. Begu se duelează cu Nao Hibino (Japonia, 84 WTA), iar Monica Niculescu va juca împotriva Veronicăi Cepede din Paraguay, locul 124 WTA. Capi de serie numărul 5, Horia şi Florin se vor duela cu argentinienii Federico Delbonis şi Guillermo Duran, iar la dublu feminin, cuplul Raluca Olaru/Andreea Mitu îşi va măsura forţele cu o echipă formată din unguroaicele Timea Babos şi Reka-Luca Jani.
Prima zi a Jocurilor Olimpice se încheie cu meciul echipei feminine de handbal, coordonată din teren de Valentina Ardean Elisei, căpitanul echipei SCM Craiova. Fetele selecţionerului Tomas Ryde vor întâlni, de la ora 1.50, reprezentativa Angolei, în primul meci din grupa A. România va avea o grupă de foc la Jocurile Olimpice de la Rio cu Norvegia, Spania, Brazilia, Muntenegru şi Angola.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS