9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAstra-i de învins!

Astra-i de învins!

Alex Băluţă (în albastru) şi colegii săi încearcă să obţină un rezultat bun la Giurgiu (Foto: Arhiva GdS)
Alex Băluţă (în albastru) şi colegii săi încearcă să obţină un rezultat bun la Giurgiu (Foto: Arhiva GdS)

CS Universitatea Craiova întâlneşte sâmbătă, de la ora 19.00, la Giurgiu, pe Astra, într-o partidă contând pentru etapa a 3-a din Liga I. Privind în urmă, Astra este campioana României din ediţia trecută, dar echipa a suportat multe transformări de lot, antrenorul Marius Şumudică este obligat să stea în tribună, iar începutul de campionat nu-i face deloc cinste. În plus, prestaţiile şi rezultatele Astrei înregistrate în turul trei preliminar al Ligii Campionilor au reflectat perfect puterea echipei din Giurgiu, iar asta ne determină să credem că alb-albaştrii pot specula şi ei momentul nefast prin care trec adversarii.
La rândul lor, elevii lui Gigi Mulţescu au arătat o atitudine bună în confruntarea cu ASA Târgu Mureş şi un joc în progres, iar suporterii sunt îndreptăţiţi să spere.

Alb-albaştrii, încrezători

Atât antrenorul principal Gigi Mulţescu, cât şi jucătorii săi sunt convinşi că Astra va încerca să se remonteze începând cu jocul de sâmbătă, dar asigură că vor lupta şi că vor obţine, punct sau puncte la Giurgiu.
„Nu va fi un meci uşor la Giurgiu, întâlnim campioana României. Suntem într-o perioadă ascendentă ca și evoluție şi ne dorim să continuăm în aceeași notă și să materializăm jocul bun cu o victorie. Dar nici dacă vom obține un punct pe terenul campioanei nu îmi va displăcea. Noi vom face tot ce este omenește să câștigăm. Trebuie să ţinem cont că vom avea în faţă un adversar valoros, rănit în urma înfrângerii de la Copenhaga. Să nu uităm că în sezonul trecut Astra nu era sus în clasament la începutul campionatului, apoi, pe final s-a detașat pe primul loc“, a declarat strategul Universităţii, Gigi Mulţescu.
„Mergem la Giurgiu să ne batem pentru puncte. Cu siguranţă Astra poate fi învinsă. Îmi doresc să marchez, aşa cum am făcut-o şi cu Târgu Mureş“, a spus atacantul Simon Măzărache. „Am jucat în meciurile test din Austria şi îmi doresc să debutez în Liga I. Sper să o fac cât mai curând, de ce nu în meciul de sâmbătă, cu Astra. Ne-am pregătit bine toţi, vrem toate punctele. Formăm un grup unit, ambiţios, avem toate şansele să revenim cu puncte din această deplasare“, a subliniat juniorul Vladimir Screciu.
Singurul jucător craiovean indisponibil pentru meciul de la Giurgiu este Briceag, care își revine după accidentare, și despre care antrenorul Mulțescu a spus că nu va fi apt nici pentru meciul din Cupa Ligii cu CFR Cluj. Întrebat despre Mateiu, care a lipsit din lot în partida cu ASA Târgu Mureș, tehnicianul CSU a spus că în respectiva partidă a considerat că Madson este mai potrivit: „Cu ASA îmi trebuia un mijlocaș cu serviciu, ca Madson. Am mizat pe el și a fost în regulă. Știam că nu aveam prea mare opoziție pe atacul lor. Cu Astra, datele problemei vor fi altele, pentru că în zona respectivă se află Boldrin și Teixeira. Putem vorbi de o alternanță între Madson și Mateiu“.

„Satelitul“, amical cu CSO Filiaşi

Echipa a doua a CS Universitatea Craiova va susţine sâmbătă al doilea meci de verificare din această vară. Trupa lui Corneliu Papură va evolua de la ora 10.30, pe stadionul „Chimia“ de la Işalniţa, în compania colegei din Liga a III-a, CSO Filiaşi. În primul amical, alb-albaştrii au învins pe CS Şirineasa cu 3-2. La rândul lor, filieşenii au mai susţinut trei teste, înregistrând 1-1 şi 5-0 cu Progresul Segarcea şi 3-2 cu Viitorul Cârcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS