7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU a înființat departament de „reparații“ pentru jucători

CSU a înființat departament de „reparații“ pentru jucători

Antrenorul Gigi Mulțescu (în centru) și jucătorii Simon Măzărache (stânga) și Vladimir Screciu au vorbit despre meciul cu Astra (Foto: Claudiu Tudor)
Antrenorul Gigi Mulțescu (în centru) și jucătorii Simon Măzărache (stânga) și Vladimir Screciu au vorbit despre meciul cu Astra (Foto: Claudiu Tudor)

Gigi Mulțescu, antrenorul echipei CS Universitatea Craiova, a dezvăluit ieri într-o conferință de presă că în cadrul clubului oltean s-a înființat un departament pentru „reparații“ de jucători. Mai exact, este vorba despre corectarea deprinderilor tehnico-tactice deficitare ale unor jucători, iar de acest lucru se vor ocupa trei antrenori: Corneliu Papură, Daniel Mogoșanu și Mugur Gușatu.
Mulțescu a spus că un astfel de departament este o necesitate și l-a dat exemplu pe prietenul său Marcel Răducanu, care are o astfel de școală de fotbal în Germania, la Dortmund, unde le dă meditații la fotbal jucătorilor. „Nu este rușinos să-ți recunoști lipsurile și să le rezolvi. La unele centre de juniori nu se lucrează cum trebuie, iar mai târziu jucătorii au deficiențe. De aceea am înființat un departament de «reparații» pentru jucători. Nu merge un picior, interiorul, exteriorul, lovitura de cap, colțul scurt, chestii mărunte, jucătorii își vor perfecționa tehnica individuală împreună cu cei trei antrenori. Papură se va ocupa de apărători, Mogoșanu, de mijlocași, iar Gușatu, de atacanți. O să mai cooptăm și alți antrenori. Marcel Răducanu, unul din prietenii mei cei mai buni, are acest gen de școală de fotbal de «reparații». Merg acolo și jucători din Bundesliga care au venit de la juniori cu o «defecțiune»“, a explicat Gigi Mulțescu.

Măzărache a promis că nu mai înjură suporterii

Explicațiile antrenorului legate de noul departament au venit după ce jurnaliștii l-au întrebat dacă Măzărache, cel care pe finalul meciului cu ASA Târgu Mureș, la scorul de 2-1 pentru echipa sa, a ratat o ocazie mare din poziție singur cu portarul, ar trebui să se pregătească suplimentar pentru a fi mai eficient. „Suntem încă fii risipitori şi nu e bine, producem multe ocazii de poartă, dar ratăm“, a completat tehnicianul.
Simon Măzărache a marcat un gol în partida cu ASA, dar după reușită i-a înjurat pe câţiva suporteri care-l tachinaseră tot meciul. Ieri, jucătorul și-a cerut scuze pentru ieșirea sa și a promis că nu se va mai întâmpla: „Îmi cer scuze suporterilor pentru ieşirea de la gol. Am fost dezlănţuit, adrenalina, şi pe viitor nu se va mai întâmpla acest lucru. Când sunt singur cu portarul mă gândesc să dau gol, dar nu reușesc mereu. Rocha s-a supărat pe moment, după care a înţeles. Şi eu trebuia să fiu altruist“. Mulțescu i-a luat apărarea elevului său imediat, spunând că Măzărache a fost provocat de unii suporteri craioveni: „El a fost prea delicat, nu a vrut să spună, dar a fost provocat. A fost înjurat şi apostrofat încontinuu, dar i-am zis că spectatorii pot face orice şi nu ai voie să le răspunzi“.

Screciu speră să debuteze cât mai repede

Jucătorii craioveni vor juca mâine (ora 19.00) pe terenul campioanei Astra Giurgiu. Oltenii vor să scoată un rezultat bun pe stadionul „Marin Anastasovici“. Antrenorul echipei CSU Craiova spune că Astra este slăbită din cauza absențelor lui Denis Alibec și Marius Șumudică și, totodată, e rănită în orgoliu după eșecul din meciul de la Copenhaga, dar știe că forța campioanei este indiscutabilă: „Astra este un adversar rănit, după înfrângerea de la Copenhaga, şi dornic de revanşă. Și noi vrem victoria, așa că sunt toate premisele pentru un meci tare“, spune Mulțescu.
Prezent la întâlnirea de ieri cu jurnaliștii, juniorul Vladimir Screciu a declarat că se aştepta să debuteze deja în prima echipă, după ce a fost folosit titular în majoritatea meciurilor amicale, în care a dat satisfacţie. „Aştept să debutez, sper că va fi cât mai curând. Nu mergem la Giurgiu să pierdem. Ne bazăm pe grupul unit. Mă aşteptam să debutez, dar nu este nici o supărare că nu s-a întâmplat până acum“, a spus Scrieciu.
Și Simon Măzărache este încrezător că el și colegii săi vor pune probleme campioanei: „Astra are jucători foarte buni şi orice echipă ar alinia antrenorul, va fi foarte greu pentru noi. Și noi avem jucători care se dăruiesc echipei și încercăm să acumulăm cât mai multe puncte, încă de acum, de la începutul campionatului, pentru că contează foarte mult în economia campionatului“.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS