17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlexandra Marinescu prinde viteză în Campionatul Britanic de Formula 4

Alexandra Marinescu prinde viteză în Campionatul Britanic de Formula 4

 

Craioveanca Alexandra Marinescu (foto), prima româncă pilot de monoposturi, a avut parte weekendul trecut de un debut solid în Campionatul Britanic de Formula 4, pe circuitul de la Snetterton. Sportiva de 16 ani a concurat alături de echipa britanică Richardson Racing, iar rezultatele obţinute au fost mulţumitoare pentru tânără, care şi-a îmbunătăţit timpii de la o cursă la alta. De altfel, evoluţia sa a fost lăudată şi de site-urile britanice de specialitate.

Cea mai bună clasare, locul 12

Având cea mai mică experienţă dintre competitori, Alexandra s-a clasat pe locul 17 în prima ei sesiune de calificări în Formula 4, sesiune care a determinat ordinea pentru prima cursă a etapei. Craioveanca a încheiat prima etapă pe poziţia a 15-a, a doua pe locul 12, iar în ultima cursă s-a clasat pe locul 16, reuşind să înregistreze cel mai rapid tur de circuit chiar în ultimele minute.
Sportiva de 16 ani consideră că la etapa de la Snetterton şi-a atins principalul obiectiv, acela de a avea trei clasări solide, lipsite de incidente. „A fost chiar mai bine decât mă aşteptam. Rezultatul din cursa a doua, când m-am clasat pe locul 12, s-a datorat unor circumstanţe de moment, adică probleme avute de alţi piloţi. Am progresat din punct de vedere al vitezei, fiind din ce în ce mai rapidă de fiecare dată când ieşeam pe circuit“.

„Am învăţat enorm alergând alături de alţi piloţi“

Pilotul de 16 ani s-a prezentat la etapa de la Snetterton după doar câteva zile de teste şi pregătire pe simulator, ce s-au desfăşurat pe parcursul ultimelor săptămâni. Să concureze alături de alţi piloţi pe circuit a reprezentat un câştig pentru Alexandra. „Este cu totul diferit să alergi singur tur de tur, aşa cum faci în timpul testelor. Am învăţat enorm în weekend, fiind pe circuit cu alţi piloţi, având ocazia să văd ce fac ei. Sunt încrezătoare că mă pot apropia de un ritm asemănător piloţilor din fruntea clasamentului în cursele următoare“, aspus fata.
Şi managerul echipei Richardson Racing, Gwyn Richardson, a fost mulţumit de rezultatele Alexandrei Marinescu: „Alexandra a avut parte de un debut excelent. A condus bine, s-a ţinut departe de incidente şi a progresat într-un ritm bun. Experienţa pe care a dobândit-o aici va reprezenta o bază bună pentru următoarele etape din campionat“. Următoarea etapă a Campionatului Britanic de Formula 4 se va desfăşura la Knockhill, Fife, pe 13 şi 14 august.

Alexandra_Marinescu_Snetterton

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS