14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlexandra Marinescu revine în Formula 4

Alexandra Marinescu revine în Formula 4

 

Craioveanca Alexandra Marinescu (foto) are 16 ani şi este prima româncă pilot de monoposturi şi totodată una dintre puţinele fete care concurează în sporturile cu motor la nivel mondial. Alexandra va debuta în acest weekend în ediţia 2016 a Campionatului Britanic de Formula 4, pe circuitul de la Snetterton. Olteanca a semnat cu echipa britanică Richardson Racing, urmând să participe în cea de-a doua jumătate a Campionatului Britanic, adică cinci etape, fiecare având câte trei curse.
Alexandra Marinescu a vizat înscrierea în acest campionat încă de anul trecut, dar lipsa sponsorilor a ţinut-o departe de pistă aproape 18 luni.
În pregătirea pentru întoarcerea în competiţie, puştoaica de 16 ani a participat săptămânile trecute la cinci sesiuni de teste, la Silverstone, Snetterton, Rockingham şi Brands Hatch, şi este optimistă. „Abia aştept prima cursă. Testele au decurs bine, iar timpii pe care i-am scos sunt încurajatori. Am reuşit să stabilesc şi o legătură bună cu echipa, ceea ce este extrem de important. Sunt conştientă că nu voi lupta pentru victorii în această jumătate de sezon, ar fi un obiectiv nerealist în momentul de faţă. Urmăresc să îmi îmbunătăţesc performanţa în cursă şi să fiu în măsură să lupt pentru poziţii la mijlocul clasamentului“, a declarat Alexandra, înainte de plecarea spre Marea Britanie.

S-a înscris şi anul trecut, dar nu a avut bani

Sportiva din Bănie a debutat în Formula 4 anul trecut, când pentru prima dată a fost permisă participarea în campionat a piloţilor în vârstă de 15 ani. Atunci Alexandra a alergat în două sesiuni de teste în MSA Formula, la Brands Hatch, cu echipele Virtuosi (Russian Time) şi Richardson Racing, şi a participat şi într-o sesiune de antrenamente cu ocazia primei runde din Campionatului Britanic de Formula 4 de la Brands Hatch, cu echipa Falcon Motorsport. Din păcate, nu a putut continua în campionat, motivul fiind lipsa banilor. De altfel, pentru acest sezon, sportiva a strâns doar o parte din banii necesari şi mai are nevoie de fonduri pentru a duce la bun sfârşit competiţia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS