21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRoger Federer încheie prematur sezonul 2016

Roger Federer încheie prematur sezonul 2016

Tenismanul elvețian Roger Federer, de 34 de ani, a anunțat pe Facebook că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (5-21 august) și își încheie prematur sezonul 2016 din cauza accidentărilor.

”Sunt extrem de dezamăgit să anunț că nu voi putea reprezenta Elveția la Jocurile Olimpice de la Rio și că voi rata restul sezonului”, afirmă Federer în mesajul postat pe rețeaua de socializare.

”Am luat în considerare toate opțiunile după ce m-am consultat cu medicii și cu echipa mea și am decis să pun capăt sezonului 2016, deoarece am nevoie de o lungă recuperare în urma intervenției chirurgicale suferite la genunchi la începutul anului”, precizează elvețianul, aflat pe locul trei în clasamentul mondial.

Federer menționează că sfatul medicilor a fost ca dacă intenționează să mai joace în circuitul ATP încă vreo câțiva ani, așa cum ”veteranul” subliniază că vrea, atunci trebuie să dea corpului și genunchilor timp să se recupereze.

”Sunt la fel de motivat ca întotdeauna și intenționez să îmi adun toate energiile și să revin în forță, sănătos și în formă pentru un tenis ofensiv în 2017”, a conchis Federer, care are în palmares 17 titluri de Mare Șlem.

Roger Federer a cucerit aurul olimpic la dublu la JO 2008, alături de Stanislas Wawrinka, și argintul la JO 2012, după o finală pierdută în fața lui Andy Murray.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS