15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPodărenii pleacă în Serbia

Podărenii pleacă în Serbia

Florin Șoavă este mulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție la ACS Podari (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Florin Șoavă este mulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție la ACS Podari (Foto: Alexandru Vîrtosu)

ACS Podari trece la nivelul doi al pregătirii: cantonamentul. Trupa lui Florin Șoavă pleacă astăzi, după masa de prânz, în Serbia, la Kladovo, acolo unde vor asuda până pe 5 august. În acest interval se anunță antrenamente grele, fizice și tehnico-tactice, „condimentate“ cu trei amicale cu formațiile aflate în pregătiri în acea zonă.
„Nu va fi o perioadă ușoară, asta e clar, iar jucătorii o știu și sunt pregătiți sufletește pentru ceea ce urmează, așa că nu-mi fac probleme“, a comentat antrenorul Florin Șoavă, pentru GdS.
Delegația doljenilor cuprinde următorii fotbaliști: Marian Mecea, Ricardo Filip – Bogdan Ciocârlă, Irinel Lică, Marius Avram, Robert Vulpe, Andrei Bozgan, Adi Fieraru, Vergiliu Velica, Dănuț Stancu, Ionuț Sârmon, Andrei Dumangiu, Jackie Nicolae, Alex Raicea, Claudiu Bălan, Cristi Matei, Robert Bogdan, Alin Stancu, Răzvan Bogoi, Dragoș Furtună.
Marii absenți ai acestui stagiu de pregătire sunt Dorin Preda, care are o fractură de metatarsian la piciorul drept, și Andrei Socol, care are probleme la un genunchi și are nevoie de o mică pauză.
După revenirea în țară, ACS Podari va evolua în Cupa României pe 10 august, apoi mai are trecute în agendă două teste, primul pe 13 august, cu Sporting Roșiori, apoi pe 20, cu FCM Alexandria.

Șoavă, mulțumit de lot

„Principalul“ podărenilor, Florin Șoavă, a afirmat, pentru GdS, că este mulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție, dar n-ar refuza dacă i s-ar ivi ocazia să-l completeze cu un fotbalist valoros.
„În mare parte, sunt mulțumit de lot. Am început și mai devreme pregătirile, pe 27 iunie, avem deja o lună de antrenamente, dar a fost o perioadă grea, cu căutări multe și mulți jucători noi. De asta am și început mai devreme, că știam ce mă așteaptă. În principiu, am găsit în mare parte și juniorii de care am nevoie și acum urmează adaptarea și integrarea lor în echipă. Mi-aș mai dori un fundaș stânga, pentru o mai bună concurență. Dacă apare vreun jucător care este ca valoare peste ce avem la lot, ne-am bucura, dar e foarte greu“, a declarat Florin Șoavă.
Acesta a explicat și care sunt obiectivele echipei pentru noul sezon competițional al Ligii a III-a: „Nu știu cât de importantă va fi seria în care vom juca. Cert este că o să ne bazăm pe jucători tineri, vrem să-i ajutăm să crească și să-i dăm mai sus. Bineînțeles că ne-am propus să practicăm un fotbal bun și să obținem o clasare cât mai bună. În meciurile de acasă ne interesează să facem spectacol și să câștigăm, să-i bucurăm pe cei care vin la stadion. Dacă anul trecut am fost la un punct de locul șase, și asta e marea mea dezamăgire, că dacă remizam cu Voluntari II terminam pe locul șase, și anul ăsta tot pe acolo vrem să ne clasăm. Dacă se poate și mai sus, e cu atât mai bine“.
Florin Șoavă a confirmat și trecerea lui Adrian Cârstea la divizionara B CSM Vâlcea: „Cârstea va pleca la Vâlcea, ne-am înțeles cu cei de acolo. A susținut probe acolo și oamenii au fost mulțumiți. A fost solicitarea lui să plece, am insistat și eu pe lângă domnul primar să-i dea drumul, pentru că și-a făcut treaba la noi, avea și un salariu destul de consistent, și merita să joace mai sus. Mie îmi pare rău că l-am pierdut, dar trebuie să ne gândim și la binele jucătorului, dar și al clubului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS