13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportConcurs de greşeli decisive în derbiul Olteniei

Concurs de greşeli decisive în derbiul Olteniei

Ivan (în negru) a fost anihilat de defensiva pandurilor (foto: csuc.ro)
Ivan (în negru) a fost anihilat de defensiva pandurilor (foto: csuc.ro)

Pandurii Târgu Jiu şi-a adjudecat cele trei puncte puse în meciul de vineri seară, din prima etapă a sezonului 2016-2017 din Liga I, în dauna echipei CS Universitatea Craiova, în urma unui joc în care a greşit mai puţin. Derbiul Olteniei, disputat la Severin în faţa a circa 4.500 de spectatori, s-a încheiat cu scorul de 2-1 şi ambele combatante au arătat că nu şi-au reglat încă jocul.

Gorjenii au marcat primii, după o gafă a fundaşului Apostol Popov, care i-a pasat cu capul, decisiv, lui Ovidiu Herea, rămas în spatele liniei defensive, iar acesta a preluat şi a şutat imparabil din marginea careului mare (1-0, ’57).

Gruparea din Bănie a restabilit egalitatea în minutul 88, când Bogdan Vătăjelu a transformat o lovitură de la 11 metri, dictată după un fault comis de portarul Răzvan Stanca asupra lui Nuno Rocha (1-1).

Gazdele au dat lovitura de graţie în minutul 90+3, când Zlatinski a pierdut mingea la mijlocul terenului şi i-a pus pe contraatac pe gorjeni, Munteanu a pătruns pe stânga şi după o bâlbâială a apărării craiovene Hora a reuşit să marcheze de la trei metri (2-1).

Pandurii: Stanca – Unguruşan, Vasiljevic, Bunoza, Grecu – Mrzijak (’81, Piţian), Voiculeţ, Răuţă, Herea (’73, V. Munteanu) – Hora, Pârcălabu (’70, Trifu). Antrenor: Petre Grigoraş.
CS Universitatea: Calancea – Briceag, Acka, Popov, Vătăjelu – Mateiu (’77, Surugiu), Zlatinski, Bancu – Băluţă (’46, Rocha), Măzărache (’62, Rambe), Ivan. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

Cartonaşe galbene: Unguruşan ’37, Hora ’43, Herea ’52, Voiculeţ ’60, Trifu ’75 / Vătăjelu ’48.
Au arbitrat: Cristian Balaj – Ovidiu Artene, Vladimir Urzică; Florin Mazilu.
Observatori: Cătălin Cursaru, Eduard Dumitrescu.

 

Grigoraş: Ne doream enorm să începem cu o victorie

 

Antrenorul formaţiei Pandurii Târgu Jiu, Petre Grigoraş, a admis că jocul echipei sale nu a fost convingător, dar şi-a felicitat elevii pentru dăruire şi pentru rezultat.

„Ar fi culmea să nu fiu mulţumit de rezultat. Mai ales că ştiţi foarte bine că s-au pierdut foarte mulţi jucători importanţi, am încercat să completăm şi am avut la dispoziţie o perioadă foarte scurtă să ajungem la nivelul Universităţii Craiova. Am întâlnit o echipă omogenă, un adversar foarte puternic. A avut o posesie mai bună, a construit mult, dar şi noi am încercat să punem probleme. În prima repriză am zis să nu ne aruncăm prea mult, ştiind că au jucători tehnici şi de viteză, ne-au surprins de câteva ori, dar în partea a doua am mai echilibrat. Am fost mai agresivi şi ţin să felicit echipa că a sperat până în ultimul moment. Am înscris un gol dintr-o gafă a lor, au egalat şi ei tot după o gafă, meciul s-a îndreptat spre un 1-1, dar spre bucuria şi satisfacţia noastră am reuşit să câştigăm şi ăsta e lucrul cel mai important. Ne doream enorm să începem cu o victorie, ţinând cont că avem şi o programare grea. Joi evoluăm în cupele europene şi este un rezultat de moral. Jocul nu a fost strălucit, dar trebuie să apreciem dorinţa, dăruirea şi rezultatul”, a spus Petre Grigoraş, la Digi Sport.

Tehnicianul gorjenilor a comentat şi penaltiul comis de Stanca: „La experienţa lui Stanca putea fi evitat acel penalti, dar se mai întâmplă în fotbal să şi greşeşti, aşa că nu trebuie să căutăm vinovaţi”.

Întrebat despre situaţia lui Nistor şi Acsinte, care şi-au depus memorii să devină liberi de contract, Petre Grigoraş s-a arătat îngrijorat: „La noi sunt destul de multe probleme financiare şi nu trebuia să se întâmple lucrul ăsta. Cei din conducere au reuşit în ultima perioadă să echilibreze situaţia, dar, din păcate, ei şi-au depus memorii nu pentru a-şi lua banii, ci pentru a deveni liberi de contract. Nu cunosc regulamentul, dar e posibil ca ei să devină liberi, iar eu în situaţia asta trebuie să caut soluţii. Îmi pare rău, erau doi jucători importanţi, pe care i-am folosit titulari în perioada de pregătire, dar asta este viaţa şi trebuie să mergem înainte”.

Petre Grigoraş a vorbit şi despre întâlnirea de joi, din turul trei peliminar al Ligii Europa, cu Maccabi tel Aviv: „Este un tur de foc, pentru că întâlnim o echipă bună, foarte iubită în Israel, cu jucători valoroşi, dar trebuie să abordăm şi acest hop cu maximă încredere”.

 

Herea şi Hora, bucuroşi de goluri

 

Cei doi marcatori ai gorjenilor, Ovidiu Herea şi Ioan Hora, s-au bucurat pentru reuşitele lor, dar în special pentru succesul obţinut.

„Mă bucur foarte mult pentru victorie şi că am început campionatul cu dreptul. Avem un moral foarte bun acum şi ne aşteaptă o perioadă foarte grea, cu meciuri din trei în trei zile. Sperăm să fim bine din punct de vedere fizic şi să câştigăm următoarele meciuri. Mă bucur că am reuşit să înscriu, chiar dacă am făcut-o după o pasă a adversarului”, a declarat Herea.

„Mă bucur că am marcat, dar cel mai important este că am luat cele trei puncte. Nu cred că a fost cel mai bun joc al nostru, dar e bine că am reuşit să câştigăm. Era minutul 90 şi cum sperau şi ei, şi noi voiam să dăm golul victoriei. Suntem o echipă nouă, dar sper să ne legăm cât mai repede şi să putem continua pe drumul pe care l-am început în sezonul trecut. Obiectivul nostru este să ne clasăm cât mai sus şi, de ce nu, să prindem din nou podiumul”, a menţionat Hora.

 

Mulţescu: Nu înţeleg nimic din ce se întâmplă

 

În tabăra Craiovei au fost mulţi nervi. Tehnicianul Gigi Mulţescu a declarat că nu şi-a recunoscut echipa şi că alb-albaştrii n-au respectat tactica de joc.

„A fost sinucidere în direct! Ce pot să spun mai mult decât atât? A văzut toată lumea. Ce explicaţii să dau sau ce să analizez? Eu nu înţeleg nimic din ce se întâmplă. În loc să atacăm la poarta lor, noi dăm pasă invers. S-a schimbat puţin jocul nostru după ce au intrat Nuno Rocha, Rambe şi Surugiu, am zis să deschidem flancul, că ei s-au blocat… Şi ce dacă s-a schimbat, că ne-am înscris singuri golurile şi am ratat multe ocazii. Şi ce dacă am fost mai ofensivi, am stat mai mult în terenul lor şi am avut acţiuni mai multe, dacă îţi dai singur goluri? Ce să fac, m-am descurcat cu ce am putut şi cu ce a fost la echipă. Eu sunt pur şi simplu stupefiat. Am antrenat altceva, am vorbit altceva şi pe teren am văzut altceva. Şi-au pierdut capul, emoţii… E prima etapă şi trebuie să vorbesc cu ei. Cu toate astea, aşa cum a fost, greu, am dus jocul în faţă, dar au fost nişte ratări incredibile şi nişte execuţii… Era bine dacă se termina egal, că era un punct în deplasare”, a tunat Gigi Mulţescu.

 

 

Vătăjelu: Suntem total dezamăgiţi

 

Căpitanul echipei CS Universitatea Craiova, Bogdan Vătăjelu, nu s-a împăcat uşor cu înfrângerea şi crede că analizele ce vor urma vor ajuta la reglarea jocului.

„Suntem total dezamăgiţi de ce s-a întâmplat în seara asta (vineri – n.r.). Cred că a fost un joc cu un plus în favoarea noastră. Imediat după ce am egalat am avut şi ocazia lui Rambe, puteam să facem 2-1 şi cred că se încheia jocul. Apoi, la faza următoare au preluat ei conducerea şi s-a terminat. Toată lumea e supărată şi declaraţiile la cald sunt acide. Vom discuta între noi când vom ajunge la Craiova şi cu siguranţă că lucrurile vor fi mai bune. Din punctul nostru de vedere este un început negru, pentru că în ultimii doi ani am debutat la fel în campionat”, a spus Vătăjelu. „Până acum am executat bine penaltiurile, pentru că tot ce am executat a ieşit gol, dar nu pot să zic că sunt fericit, pentru că nu a contat deloc golul meu. La golul lui Hora am făcut maximum din ce puteam face, pentru că mi-a fost frică să nu-mi dau autogol. Cred că rezultatul a fost decis în alte faze”, a completat liderul alb-albaştrilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS