12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportArătați-ne fotbal!

Arătați-ne fotbal!

CS Universitatea Craiova a susținut ieri o conferință de presă în care și-a prezentat achizițiile și a fost prefațată întâlnirea cu Pandurii Târgu Jiu, programată astăzi, de la ora 21.00, de pe stadionul „Municipal“ din Severin, contând pentru prima etapă a sezonului 2016-2017 din Liga I.

Postura de amfitrion și-a asumat-o președintele Marcel Popescu, având un strâns marcaj din partea antrenorului Gigi Mulțescu. Rând pe rând, „însoțiți“ de o prezentare, au intrat Nicolae Calancea, Rambe, Gustavo Di Mauro Vagenin și Vătăjelu – în calitate de căpitan. Aceștia și-au prezentat tricourile pe care le vor îmbrăca și au promis că vor practica și un fotbal de calitate.
„Calancea este portarul echipei naționale a Moldovei, a evoluat în sezonul trecut la FC Voluntari și este un jucător care, prin echilibru și valoare, cred că va da o liniște formației noastre. Rambe, un internațional al Insulelor Capului Verde, este un atacant pe care am încercat să-l aduc la Universitatea Craiova, împreună cu Nuno Rocha, acum doi ani, însă contracandidată a fost Braga. A dat curs ofertei lui Braga, fiind coleg cu cel mai celebru jucător din ultimul timp, Eder, cel care a făcut ca Portugalia să fie campioană europeană. Ultimul venit, care a semnat ieri (miercuri – n.r.) contractul, este jucătorul care l-a impresionat cel mai mult pe Gigi Mulțescu, mai ales că antrenorul nostru a avut inclusiv în echipa națională rolul decarului, ulterior preluat de Hagi. Gustavo vine după patru sezoane petrecute în Italia, unde nu a cochetat cu echipe importante, dar și el a venit cu inima deschisă. Căpitanul echipei pentru sezonul ce va începe, ales de vestiar și validat de conducerea tehnică și administrativă, este Bogdan Vătăjelu“, a spus Marcel Popescu, precizând că „transferurile nu s-au încheiat“ și că „bugetul pentru acest sezon este de 5.500.000 de euro“.

Mulțescu: E important să câștigăm cu Pandurii

Marcel Popescu a vrut să-i paseze elegant microfonul antrenorului Gigi Mulțescu, afirmând că „suntem gata de prima etapă, suntem pregătiți din toate punctele de vedere“, dar a fost contrazis imediat de principal.
„Domnul Popescu a fost mai generos în afirmații și a spus că suntem total pregătiți să începem noul sezon. Eu spun că suntem pregătiți să abordăm prima etapă, dar nu 100%. Asta ar însemna să ne mințim pe noi și nu vreau să o fac. Suntem în continuă transformare și, așa cum am spus și la numire, se vor produce mutații în lotul nostru, cu veniri și plecări (…) Am spus că vrem să satisfacem dorințele suporterilor noștri, care sunt foarte exigenți, și vreau să jucăm dinamic și ofensiv. Sigur că asta nu rezolvă și spectacolul, și nici rezultatul, dar dacă noi vom fi combativi și foarte determinați, cu calitatea pe care o avem, putem să rezolvăm și celelalte aspecte“, a spus Mulțescu, vorbind apoi despre disputa cu gorjenii: „Ne confruntăm cu ceva probleme, pentru că unii jucători au venit la echipă ceva mai târziu și nu sunt puși la punct cu pregătirea fizică. I-am penalizat pe cei care au greșit. Am făcut tot posibilul să-i aducem la un nivel maxim, dar nu aveam cum să comprimăm timpul. E important să câștigăm cu Pandurii, pentru moral, pentru clasament. Important este și ca victoria să fie rezultatul unui joc consistent, și atunci e și mai bine. Lotul pentru meciul cu Pandurii este stabilit într-o proporție de 99%. Am o mică rezervă pentru că Bancu este bolnav de două zile, are o viroză și sper să devină apt până la joc. Fiind o distanță scurtă, o vom parcurge mâine dimineață (astăzi – n.r.). Jucând seara, la ora 21.00, jucătorii au timp suficient de odihnă. O să fie o presiune pozitivă pe noi, ținând cont că publicul va fi de partea noastră. El poate să ne ajute. Pentru panduri este mai importantă dubla de calificare din Liga Europa, dar nu neglijează sigur cele trei puncte de mâine (astăzi – n.r.)“.
Gigi Mulțescu a admis că în lot nu au ajuns toți jucătorii doriți de el, dar că este mulțumit de grupul pe care îl are în subordine: „Au fost mai mulți jucători pe care i-am dorit și n-au ajuns din diferite motive: salariul sau erau sub contract. Lotul nu este suficient, sunt mulțumit de el până în momentul de față, dar nu pentru a aborda obiectivele pe care le avem. Orice antrenor își dorește să aibă în echipă cât mai mulți jucători valoroși, care pot să facă diferența. Important e grupul. Jucătorii deosebiți, speciali, reprezintă cireașa de pe tort, dar tortul e cel mai important. Fundaș dreapta nu mai căutăm. Mă mulțumește Briceag și alternativa sa, juniorul Vlădoiu. Dumitraș este o soluție valoroasă, pentru că este un jucător versatil. El poate să joace și fundaș dreapta, și stopper, și mijlocaș defensiv“.
Legat de obiective, Gigi Mulțescu a spus: „După sezonul regulat, vedem unde suntem și unde putem să ajungem, iar primul nostru obiectiv este intrarea în play-off. E clar că un prim trofeu la îndemână de câștigat îl reprezintă Cupa României și Cupa Ligii (CSU va juca împotriva CFR Cluj în optimi, conform tragerii la sorți de ieri), pentru că ambele au trasee mai mici. Le vom trata cu foarte mare importanță“.

Jucătorii promit implicare maximă

La rândul lor, cei trei noi fotbaliști ai CS Universitatea Craiova au afirmat că au venit în Bănie cu gândul de a obține rezultate notabile.
„Obiectivul meu este să joc cât mai bine și să ajut echipa să ocupe un loc cât mai bun. Sper să redevin titular în naționala Moldovei prin evoluțiile de la Craiova. Pentru asta mă pregătesc zi de zi și încerc să joc cât mai bine. Am venit să câștig ceva în România, nu să mă bat la retrogradare“, a spus portarul moldovean Nicolae Calancea.
„Am auzit vorbindu-se frumos despre Craiova. Mi-au părut foarte încrezătoare persoanele pe care le-am întâlnit aici, inclusiv domnul președinte, care mi-a vorbit de faptul că Universitatea este o formație de tradiție și pentru asta îmi face mare plăcere să fiu aici. Sunt încântat și bucuros să joc pentru o echipă atât de valoroasă. Deocamdată, nu pot să spun că sunt 100% pregătit, iar momentul când voi putea să joc îl va decide antrenorul. Părerea mea este că sunt un jucător destul de tehnic și am un șut puternic, dar aceste lucruri o să le decideți voi“, s-a autocaracterizat mijlocașul brazilian Gustavo.
„Kay și Nuno Rocha mi-au spus că Universitatea Craiova este o echipă foarte mare și mi-am dorit foarte mult să vin aici. Sper să joc cât mai bine aici și să-mi pun în valoare tehnica pe care o am și apoi o să vină și golurile“, a punctat atacantul african Rambe.
Noul căpitan al Craiovei, Bogdan Vătăjelu, speră într-un debut excelent și un sezon de excepție: „Sigur că se poate obține un titlu. Nu este interzis să visăm. Cu siguranță, fiecare jucător care vine aici își dorește acest lucru, pentru că nu vrea nimeni să se zbată în mediocritate. Valoarea unui jucător aici se vede. Dacă ai câștigat un trofeu, cu siguranță ești un jucător mult mai căutat. Depinde numai de noi și vom da totul să ne apropiem de câștigarea unui trofeu. Știu că sezoanele trecute nu am început foarte bine, dar vrem să stricăm acest obicei și să începem foarte bine, pentru că o victorie în meciul cu Pandurii ne-ar da un moral foarte bun și pentru partidele următoare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS