7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport104 sportivi români la Jocurile Olimpice

104 sportivi români la Jocurile Olimpice

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) a aprobat componența echipei olimpice a României care va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (5-21 august). Lotul numără în prezent 104 sportivi, iar cei mai mulți provin de la atletism și canotaj. În total, vom fi reprezentați în 16 sporturi diferite. Portdrapelul echipei va fi gimnasta Cătălina Ponor.
Orașul Craiova va fi reprezentat de opt sportivi, dintre care cinci atleți. Claudia Ștef (20 km marș), Marius Ionescu (maraton) și Adelina Pastor (ștafeta 4×400 m) sunt legitimați la CSM Craiova, Ancuța Bobocel (3.000 m obstacole) reprezintă clubul CS Universitatea Craiova, iar Florina Pierdevară, născută în Bănie, dar legitimată la Steaua București, va alerga în proba de 800 m, dar face parte și din echipa de ștafetă 4×400 m.
La judo, în lotul României se află craioveanca Monica Ungureanu, produs al antrenorului Mihai Voinea, de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, iar altă sportivă născută în Bănie este spadasina Loredana Dinu, care va fi rezervă în echipa României antrenată tot de un craiovean, Dan Podeanu.
De la naționala feminină de handbal a României toată lumea se așteaptă să cucerească o medalie la Rio. Echipa va fi condusă în teren de experimentata Valentina Ardean Elisei, căpitanul „tricolorelor“ semnând vara aceasta un contract cu SCM Craiova.
Canotajul va fi reprezentat la Jocurile Olimpice din Brazila de 18 sportivi, handbalul – 14, tenis de câmp – 7, kaiac-canoe – 6, înot – 5, scrimă – 5, haltere – 4, judo – 4, gimnastică – 3, box – 1, ciclism -1, gimnastică ritmică – 1, tir – 1. Vor fi și patru rezerve: Iuliana Popa (canotaj), Larisa Iordache (gimnastică), Denisa Dedu (handbal), Loredana Dinu (spadă).

Soare va fi reintegrat în delegație

Maratonistul Nicolae Soare a fost declarat nevinovat de WADA și de ANAD, după ce cele două agenții antidoping au analizat concentrația de Meldonium pe care maratonistul a avut-o în probele colectate. Următorul pas este ca COSR să-l includă în lotul pentru Rio. „Soare va fi reintegrat în delegația României pentru Jocurile Olimpice“, a spus președintele FRA, Sandu Ion, pentru news.ro. Nicolae Soare a îndeplinit baremul (2:19.00) de participare la Jocurile Olimpice de la Rio pe 17 aprilie, la maratonul de la Hamburg, când a alergat 2 ore, 18 minute și 52 de secunde. Din lista aprobată de COSR lipsesc atleții Mihai Donisan, Daniela Stanciu și Mirela Lavric (ar fi putut alerga în ștafeta de 4x400m), calificați la Rio, dar depistați pozitiv cu Meldonium. Deocamdată nu se știe sigur, dar mai este timp pentru a fi introduși pe listă, cazurile lor fiind încă în cercetare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS