10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGhionea a renunțat să joace în Liga Campionilor pentru a fi aproape de familie

Ghionea a renunțat să joace în Liga Campionilor pentru a fi aproape de familie

ghionea

Cariera voleibalistului craiovean Nicușor Ghionea se poate confunda cu clubul SCM Craiova. Jucătorul de 28 de ani, produs al Colegiului Național „Nicolae Titulescu“ din Bănie, a venit la clubul municipalității încă de la înființare, în urmă cu zece ani, și cu o pauză de doi ani a evoluat numai la echipa din orașul natal. A crescut o dată cu formația pregătită de Dan Pascu, iar în această vară, după ce a obținut titlul de campion cu Craiova, Nicușor a luat o decizie importantă pentru el. A părăsit formația campioană, pentru a fi alături de familie. Regretă că nu poate juca cu SCM-U în Liga Campionilor, dar a spus că a venit vremea când trebuie să pună familia pe primul loc.
GdS: Nicușor, pare o eternitate de când ai venit la clubul SCM. Spune-ne mai exact de câți ani joci pentru Craiova.
Nicușor Ghionea: Joc la Craiova de când s-a înființat clubul SCM, în urmă cu zece ani, cu o mică pauză de doi ani. După ce am promovat cu echipa în prima divizie, am plecat două sezoane la o echipă din Luxemburg, apoi am revenit la SCM și am evoluat până în această vară. Nu aveam motive să plec la altă echipă.
GdS: Cum au fost acești ani petrecuți la formația din Bănie?
N.G.: Cea mai frumoasă perioadă! Am evoluat meci de meci și s-a văzut progresul. Am câștigat trei medalii: argint, bronz, apoi aur. Ultimul campionat, pe care l-am câștigat, a fost cel mai frumos sezon pentru mine ca sportiv. Atmosfera de la echipă, cât și cea creată de suporterii din Sala Polivalentă a fost una pe care orice voleibalist și-ar dori-o.
GdS: Acum ai ales să joci la Steaua? Ce te-a determinat să iei această decizie?
N.G.: Mi-aș fi dorit să continui la Craiova, dar mi-am pus familia pe primul loc, pentru că de curând m-am mutat în București. În acest timp, cei de la Steaua mi-au făcut o ofertă convenabilă.
GdS: Cei de la Craiova îți propuseseră prelungirea contractului?
N.G.: Da, dar v-am zis de ce nu am mai putut să continui.
GdS: Cât de greu ți-a fost să iei decizia de a părăsi Craiova, mai ales că echipa cucerise titlul național și va juca în grupele Ligii Campionilor?
N.G.: Mi-a fost foarte greu, pentru că îmi doream tare mult să joc în Liga Campionilor, dar am ales familia, care după părerea mea este cel mai important lucru.
GdS: Care este cel mai frumos moment care îți vine în minte din perioada în care ai evoluat la SCM-U?
N.G.: Când am câștigat campionatul. Toată echipa visa la acel moment. Momente grele nu am avut, doar clipe frumoase.
GdS: Ce obiectiv ai cu Steaua?
N.G.: Cu Steaua avem un obiectiv îndrăzneț, fapt ce mă bucură. Acesta a fost unul dintre criteriile pentru care am ales această echipă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS