16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUltimul test înainte de Rio pentru Ionescu

Ultimul test înainte de Rio pentru Ionescu

Ostern 2015

Campionatele Europene de Atletism, care au debutat miercuri la Amsterdam, reprezintă pentru mulţi dintre sportivii de pe bătrânul continent ultimul mare prilej pentru a-şi testa aptitudinile înainte de Jocurile Olimpice de la Rio, programate luna viitoare (5-21 august).
La cea de a 23-a ediţie a Campionatelor Europene de Atletism în aer liber, desfășurată în premieră în Olanda și transmisă în direct de Eurosport, participă și 23 de atleți români.
Craioveanul Marius Ionescu (foto) va concura în proba de semimaraton, duminică, în ultima zi a competiției. Primul sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Rio a spus pentru GdS că nu vrea să facă pronosticuri în ceea ce privește cursa programată duminică, de la ora 10.50.
„Până în prezent, antrenamentele au mers conform planului, iar cursa din weekend este pentru mine un ultim test înainte de Jocurile Olimpice. Nu sunt prea multe de spus, las rezultatul să vorbească“, a spus Marius Ionescu, care are dublă legitimare CSM Craiova și CSM Ploiești.
Recordul personal al lui Marius Ionescu în proba de semimaraton este de 63 de minute și 20 de secunde.
Din lotul României prezent la Amsterdam fac parte și alți sportivi care reprezintă Craiova sau care sunt născuți în Craiova.
Adelina Pastor (CSM Craiova – CSM Timișoara) și craioveanca Florina Pierdevară (Steaua București) s-au oprit în semifinale în probele de 400, respectiv 800 de metri. În semifinalele probei de 400 m, Pastor a fost cronometrată cu al 17-lea timp, 52 sec 90/100, care este cel mai bun al ei în acest sezon, insuficient pentru calificare, în condițiile în care ultimul timp care a prins finala a fost de 52 sec 34/100. Florina Piedervară a fost a 16-a în semifinalele probei de 800 m, cu timpul de 2 min 02 sec 75/100. Cele două sportive fac parte și din ștafeta de 4×400 m, care sâmbătă (14.55) va participa la calificări, iar Pierdevară era înscrisă și în proba de 1.500 m, programată vineri, după închiderea ediției.
Tot de la CSM Craiova, Daniel Budin, aflat în dublă legitimare cu CSM Slatina, face parte din echipa României de ștafetă 4×100 metri, alături de Cătălin Câmpeanu, Ion Melnicescu, Ionuț Neagoe și Petre Rezmiveș. Sâmbătă (ora 20.40) au loc calificările, iar dacă ștafeta tricoloră se va califica mai departe, duminică (ora 18.55) este programată finala.

Bobocel nu a prins finala

Ancuța Bobocel (CS Universitatea Craiova), sportivă calificată la Jocurile Olimpice, a debutat vineri la Europenele de la Amsterdam în proba de 3.000 de metri obstacole, dar nu s-a calificat în finală. Bobocel a ocupat locul 9 în seria a doua de calificări, cu timpul 9 minute, 48 secunde, 91 sutimi, iar ultima sportivă calificată în finală a avut timpul 9:47.50.
Duminică, în proba de semimaraton, dar la feminin, participă olteanca Andreea Pîșcu, de la CS Pandurii Târgu Jiu. Antrenorul Andreei, Ion Bură, speră într-un rezultat bun. „Andreea este la prima participare la senioare, fiind şi campioana României la semimaraton şi sper la un rezultat bun, adică în jur de o oră şi 15 minute, rezultat care să ne dea speranţe şi pentru viitor, pentru că ea, în final, în anii următori va aborda proba de maraton. Este un concurs greu, dar are deja experienţă pentru că a mai participat la competiţii mari, adică la campionatul mondial de semimaraton, în acest an la Cardiff, şi la Cupa Europei de senioare în Turcia“, a declarat Bură, citat de gorjeanul.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS