17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDumitru Barbu va fi strategul Centrului de juniori al CSU

Dumitru Barbu va fi strategul Centrului de juniori al CSU

_DSC0003 net

Plecarea lui Ciprian Urican de la comanda Centrului de copii și juniori de la CS Universitatea Craiova a reprezentat o problemă pentru finanțatorii grupării alb-albastre până de curând, când noua conducere și-a focalizat atenția pe Dumitru Barbu (foto), un tehnician foarte pregătit din punct de vedere fotbalistic. Acesta a activat până acum tot în cadrul clubului de Bănie, antrenând grupele mici de 2007, 2008, 2009. Dumitru Barbu are 46 de ani, este absolvent al FEFS Craiova, este profesor conferențiar universitar și doctor în educație fizică și sport (ANEFS București). De asemenea, deține licența A UEFA și are o experiență ca antrenor de 20 de ani, fiind unul dintre membrii fondatori ai Școlii de Fotbal „Gică Popescu“ și fondator al clubulului juvenil Universitatea FEFS Craiova. Mitică Barbu a primit referințe bune de la profesorul Nicolae Zamfir, primul director tehnic al Centrului de juniori al CS Universitatea și asta ar fi contat mult în alegerea sa.

„Sunt noul director tehnic într-o proporție destul de mare“

Dumitru Barbu a afirmat, pentru GdS, că s-a înțeles cu noua conducere pentru a prelua funcția de director tehnic al Centrului de copii și juniori de la CS Universitatea Craiova, dar că totul va deveni oficial în cursul acestei săptămâni, când va purta o ultimă discuție cu finanțatorul Mihai Rotaru. În cadrul acestei întrevederi va fi stabilită și organigrama sectorului juvenil, în timp ce destinele echipei a doua vor intra, probabil, pe mâinile lui Corneliu Papură.
„Așa este, eu voi fi noul director tehnic, dar nu am avut ultima întâlnire cu patronul. O să ne vedem când vine din Austria, miercuri sau joi, cam așa ceva. În principiu sunt noul director tehnic într-o proporție destul de mare. La echipa a doua este foarte posibil să fie numit Cornel Papură, în aceeași proporție ca și la mine. La juniori, însă, nu este încă stabilit nimic. De asta spun că după întâlnirea cu patronul Mihai Rotaru o să știm exact cine, ce și cum va fi sistemul de organizare. Cert este că atunci când voi ajunge acolo voi stabiliza toate lucrurile în asemenea manieră încât să nu mai existe schimbări în fiecare moment, ci să fie o continuitate permanentă. Mie nu mi-a convenit asta niciodată și nu o să accept nici acum. Astăzi e antrenor unul, mâine e altul… Trebuie să existe o continuitate în pregătirea grupelor! Performanța depinde și de stabilitate la nivel de bancă tehnică. Când stabilesc un obiectiv trebuie să fie pe o perioadă mai îndelungată de timp. Nu pot să-mi stabilesc performanțe pentru un an și după ce le-am îndeplinit sau nu, mă trezesc că vine cineva și o ia de la capăt fără să aibă informații legat de ce s-a întâmplat înainte, cum a fost și ce s-a făcut“, a comentat Dumitru Barbu, pentru GdS.

„Oamenii fac sistemul, nu invers“

Întrebat dacă este adeptul unui anumit sistem de joc și dacă va încerca să-l impună la grupele de copii și juniori, Dumitru Barbu a spus că fiecare antrenor va folosi ce formulă i se potrivește echipei pe care o antrenează.
„Este o tâmpenie să impui un anumit sistem. Asta se face în funcție de potențialul jucătorilor pe care îi ai la dispoziție. Noi nu suntem ca ăia din străinătate, care aduc copii special ca să poată să joace un anumit sistem. Oamenii fac sistemul, nu invers. Fiecare jucător are caracteristicile lui, el poate sau nu poate să joace un anumit sistem. Sigur că trebuie să existe o continuitate și multe similitudini între echipa a doua și juniorii A, dar mai jos, la juniorii mai mici, trebuie să creăm indivizii care să poată face pasul la echipa mare în timp. Ideal e să ai în lot jucători polivalenți, pentru că atunci poți jongla și cu sistemele. Ați văzut că și Ivan poate să joace și în stânga, și în dreapta, și vârf central dacă este nevoie. Important este ca jucătorul să evolueze unde dă cel mai bun randament și în sistemul care îl avantajează“, a menționat Dumitru Barbu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS