9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGigi Mulțescu: Ne-am forțat limitele!

Gigi Mulțescu: Ne-am forțat limitele!

Măzărache şi Zlatinski (în centru) au marcat două goluri importante pentru moral în partida cu Zenit (Foto: csuc.ro)
Măzărache şi Zlatinski (în centru) au marcat două goluri importante pentru moral în partida cu Zenit (Foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova și-a făcut fanii fericiți joi seară, impunându-se nesperat, cu 2-0, în fața echipei ruse Zenit Sankt Petersburg, antrenată de Mircea Lucescu, într-un meci amical susținut la Going. Alb-albaștrii au marcat prin Simon Măzărache (’35) și Hristo Zlatinski (’51). De remarcat că gruparea din Bănie a încheiat meciul cu trei juniori în teren, doi Under 18 și unul Under 16.
CSU Craiova: Calancea (’82, Al. Popescu) – Briceag (’87, Vlădoiu), Popov (’46, Dumitraş), Acka (’60, Kay), Vătăjelu – Madson (’46, Mateiu), Zlatinski (’82, Manea) – Ivan (’90, Petre), Bancu (’67, Screciu), Băluţă (’73, Surugiu) – Măzărache (’85, Jurj). Antrenor: Gigi Mulţescu.
Zenit: Baburin – Criscito, Garay, Jovanovic, Salamatov – Zinkov, Jirkov, Dolgov, Rianzanțev – Bavin, Kirienko (30, Ivanov). În partea secundă au jucat: Mihail Kerjakov – S. Ivanov (58, M. Pronicev), Neto, Zuev, Cernov – Javi Garcia, Moghileveț, Mauricio – Aleksandr Kerjakov, Luka Djordjevic, Bogaev. Antrenor: Mircea Lucescu.
„Il Luce“ nu a avut la dispoziție câteva dintre vedetele echipei: belgianul Witsel (aflat la EURO 2016), rușii Lodîghin, Smolnikov, Șatov, Dziuba și Kokorin (aflați încă în vacanță după EURO 2016), portughezul Danny, în timp ce brazilianul Hulk a fost vândut la gruparea chineză Shanghai SIPG.
Acesta a fost al treilea amical susținut de olteni în stagiul de pregătire din Austria, în primele două înregistrând o înfrângere, 1-2 cu FK Teuta Durres, şi o remiză, 0-0 cu Red Bull Salzburg.
În partida viitoare, programată sâmbătă, Craiova va întâlni formaţia MTK Zilina, ocupanta locului cinci în prima ligă slovacă.

„Băieții au simțit pulsul jocului, au văzut că se poate!“

Antrenorul CS Universitatea Craiova, Gigi Mulțescu, a apreciat realizarea elevilor săi, însă știe că mai este mult de muncă pentru ca echipa să realizeze lucruri cu adevărat notabile.
„A fost un meci de pregătire din care trebuie să învățăm. La finalul lui trebuie trase concluziile pentru a remedia greșelile. Îi mulțumesc lui Mircea Lucescu că a acceptat să-i fim parteneri și astfel am putut să ne pregătim cu un adversar de un asemenea calibru. A fost un joc util pentru noi, ne-am forțat limitele. Ne-a fost un pic frică în primele minute, au venit peste noi cu valoare, putere și forță, dar apoi am echilibrat întâlnirea. Băieții au simțit pulsul jocului, au văzut că se poate și au reușit multe lucruri bune. Până la urmă a fost un meci amical, nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Vreau să construim o echipă bună, să avem un joc solid, astfel încât să ne calificăm în play-off, iar din iarnă să ne întărim și să atacăm locurile de sus“, a spus Gigi Mulțescu, pentru site-ul oficial al clubului.

„Este un gol de moral pentru mine“

Simon Măzărache, autor al primul gol și coautor la reușita lui Zlatinski, a fost foarte bucuros că a reușit să „scuture“ plasele rușilor și își dorește să fie eficient și în noul sezon al Ligii I.
„Mă bucur că am reușit, în sfârșit, să sparg gheața, după un final de sezon nereușit pentru mine, cu multe ratări. Este un gol de moral pentru mine, îmi doresc să înscriu din ce în ce mai mult în Liga I, acolo unde contează. Am jucat împotriva unei echipe care evoluează an de an în Champions League, fapt care ne-a motivat. Noi ne propunem să ne calificăm în play-off, apoi să luptăm pentru locurile 1-3. Va fi greu, dar nu imposibil. Până la urmă, Astra, echipă căreia nimeni nu-i dădea nici o șansă, a câștigat campionatul. De ce nu am face-o și noi? Domnul Mulțescu a adus un spirit propice performanței, ne-a motivat, ați văzut cum am alergat azi, cum ne-am bătut pentru fiecare minge“, a spus Măzărache.
Și Hristo Zlatinski s-a arătat încrezător în privința noii ediții de campionat: „Faptul că am marcat nu este foarte important pentru mine, ci modul în care a evoluat echipa. A fost o pregătire bună pentru campionat. Suntem la începutul pregătirii, mai avem multe lucruri de învățat și de pus la punct. Ne înțelegem bine cu antrenorul și toți vom da totul pentru a ne atinge obiectivele. De la meci la meci trebuie să fim din ce în ce mai buni“.

Burlacu s-a alăturat lotului

Antrenorul Gigi Mulțescu îl are la dispoziție în Austria și pe atacantul Andrei Burlacu. Tânărul fotbalist provenit de la echipa secundă a sosit joi seară în cantonamentul alb-albaștrilor și ar putea fi urmat și de alți juniori de perspectivă în zilele viitoare, în timp ce alții vor fi trimiși acasă.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS