11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarcel Popescu: Nu e criză de jucători, ci de echipă

Marcel Popescu: Nu e criză de jucători, ci de echipă

Marcel Popescu încă tatonează piața jucătorilor liberi de contract (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Marcel Popescu încă tatonează piața jucătorilor liberi de contract (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Președintele formației CS Universitatea Craiova, Marcel Popescu, a elucidat misterul absenței prelungite a lui Nuno Rocha din cadrul stagiului din Austria, asigurându-i pe fani că nu se repetă povestea din urmă cu aproximativ doi ani, când africanul a fugit din cadrul cantonamentului alb-albaștrilor din Slovenia, pe atunci antrenată de Jerry Gane, și a semnat pe cinci ani cu Național Madeira. Conducătorul grupării din Bănie a spus că mijlocașul originar din Insulele Capului Verde se află în România și că se va alătura colegilor săi cel târziu sâmbătă, pentru că a avut de rezolvat viza Schengen.
„O să vină și Rocha, că nu a avut viză Schengen. Abia astăzi (ieri – n.r.) i s-a rezolvat viza Schengen și cu prima cursă spre Austria va fi aici. Că va fi sâmbătă sau în altă zi, asta nu știu. Rocha e la București. Actele nu ar fi trebuit depuse mai devreme, el și-a schimbat pașaportul și sunt alte proceduri. Important e că vine. Nu sunt alte povești“, a declarat Marcel Popescu, pentru GdS.
Acesta nu a explicat însă cum a fost reprimit Kay la prima echipă, jucător adus chiar de el la Craiova, care fusese trimis la „satelit“ după o bătaie cu Alexandru Băluță, apropiații clubului susținând la acea dată că finanțatorul Mihai Rotaru e decis să-i rezilieze contractul.
„Kay nu a fost iertat, că nu a făcut vreo crimă. Nu e vorba de iertare sau neiertare. Păi când pedepsești pe unul… E treaba noastră cum îl pedepsim. E la pregătire“, a comentat Marcel Popescu, acordându-i africanului, probabil, o ultimă șansă, pentru că la conferința de prezentare a sa a punctat că nu va ierta nici un act de indisciplină și că aceia care vor „sări calul“ vor pleca.

„Încercăm să aducem jucători, dar ceva ce nu avem“

Întrebat dacă s-a elucidat asupra lotului și dacă vor mai fi aduși fotbaliști, președintele Marcel Popescu a spus că se declară mulțumit de modul în care se prezintă alb-albaștrii până acum și că se încearcă îmbunătățirea lotului cu jucători valoroși, dar că nu este exclus ca la startul campionatului CS Universitatea Craiova să se prezinte cu lotul actual.
„Încercăm să aducem jucători, dar ceva ce nu avem. Ca să luăm de dragul de a o face sau ca să tacă lumea, nu o vom face. Luăm ceva care ne folosește și, în primul rând, trebuie să fie direct titulari. Lucrurile nu sunt ușoare, că nu avem voie decât jucători liberi și care pot fi și înregistrați, mai exact comunitari sau pe lista de noncomunitari. Este târziu spre sfârșitul lui iunie să aduci fotbaliști foarte valoroși. Cei care au fost liberi și de valoare au semnat contractele prin aprilie, cel târziu mai, nu la sfârșitul lui iunie. Acum, încercăm să evaluăm ce mai e pe piață ca să nu greșim. Oricum, problema acută nu o reprezintă jucătorii, pentru că avem. Problema e că nu avem echipă. Sunt două noțiuni diferite. Om vedea ce o fi. Când o să fim siguri și vor veni aici, vom pune știre pe site-ul clubului și o să vedeți“, a spus conducătorul craiovenilor.
„Atitudine de muncă și de seriozitate avem și s-a probat și prin jocurile cu Salzburg și cu Teuta Durres. Mi-au plăcut mult jucătorii tineri. Și Manea, și Screciu, toți… Repet: nu e criză de jucători, ci de echipă, și s-ar putea să se facă o echipă cu aceiași jucători, dar mult mai interesantă“, a completat Marcel Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS