10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalul doljean are alt statut (galerie foto)

Fotbalul doljean are alt statut (galerie foto)

Silviu Bogdan şi ajutoarele sale au premiat ocupantele podiumului de la Ligile IV şi V şi de la juniori (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Silviu Bogdan şi ajutoarele sale au premiat ocupantele podiumului de la Ligile IV şi V şi de la juniori (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Duminică a fost o zi specială pentru membrii afiliați ai AJF Dolj, care au răspuns prezent în număr mare la Adunarea Generală Ordinară, găzduită de Amfiteatrul Facultăţii de Mecanică din Craiova, astfel încât s-a îndeplinit și cvorumul. Cei 67 de reprezentanți ai cluburilor din județ au aprobat în unanimitate noul Statut servit de FRF, la fel de hotărât s-a votat și raportul de activitate al Comitetului Executiv, al comisiilor și administrației AJF de la ultima adunare generală. S-a aprobat cu unanimitate de voturi și Bilanțul contabil al AJF Dolj pe anul 2015, precum și descărcarea de gestiune a Comitetului Executiv, și s-a luat act fără împotriviri de raportul Comisiei de Cenzori pe anul 2015.
Tot cu unanimitate de voturi au fost îmbrățișate afilierile definitive ale cluburilor Academia „Gică Popescu“, AS Viitorul Calafat 2014, AS Fulgerul Întorsura, Voința Raznic, Unirea Vela, Fulgerul Maglavit, Real Craiova, FEFS Junior Craiova, Inter Secui, AS Pietroaia și Academia „Marian Bâcu“ Craiova.
Cu 64 de voturi pentru, o abținere și două contra s-a stabilit dezafilierea definitivă a structurilor sportive Viitorul Apele Vii, Avântul Țuglui, AS FEFS Craiova, CS „Valerică Găman“ Craiova, Sporting Leu și Atletico Zănoaga.
Cu o abținere și 66 de voturi pentru s-a aprobat și bugetul anual de venituri și cheltuieli pe anul 2016.

Silviu Bogdan: Am intrat în normalitate

Președintele AJF Dolj, Silviu Bogdan, a declarat, pentru GdS, că nu s-a mai temut de neîndeplinirea cvorumului, așa cum s-a întâmplat la ultima întrunire asemănătoare, când nu s-a putut stabili noua conducere a forului fotbalistic.
„Nu mi-a fost teamă că nu se va îndeplini iarăși cvorumul, pentru că și cei din tabăra adversă erau interesați să vină lumea la vot. Ei și-au dorit schimbarea statutului, ca și noi, așa că totul a decurs normal. A fost o zi importantă pentru AJF Dolj, pentru că ne-am aliniat la statutul-cadru al FRF, am intrat în normalitate. Ne-a fost impus acest statut să-l aprobăm prin Adunarea Generală și le mulțumesc tuturor membrilor afiliați pentru prezență. Prin aprobarea acestui statut vom elimina orice suspiciune privitoare la alegeri, este o larghețe la cine poate să participe la funcțiile de conducere de la AJF. Sunt un om deschis și îmi doresc ca lucrurile să meargă bine în fotbal. Data alegerilor o vom stabili în funcție de mersul legal al lucrurilor care se impun făcute în perioada următoare. Urmează să primim un aviz din partea FRF, al oficiului juridic, vom înregistra statutul la judecătorie și abia după vom stabili data alegerilor din acest an“, a explicat președintele AJF Dolj, Silviu Bogdan, pentru GdS.

Echipele fruntașe din fotbalul județean au fost premiate

Cu mic, cu mare, aproape toți cei prezenți la Adunarea Generală Ordinară au răspuns afirmativ invitației conducerii AJF Dolj și au mers la un restaurant din Bănie, unde s-a servit masa de prânz, încăperea găzduind apoi și festivitatea de premiere a echipelor de pe podium din Ligile a IV-a, a V-a și din fotbalul juvenil județean.
Iată formațiile care au primit atenția cuvenită după un an de muncă asiduă: Liga a IV-a: 1. Tractorul Cetate, 2. Viitorul Cârcea, 3. Dunărea Calafat; Liga a V-a, seria 1: 1. SC Poiana Mare, 2. Avântul Rast, 3. Avântul Giubega; seria 2: 1. Progresul Cerăt, 2. Viitorul Măceșu de Sus, 3. Progresul Băilești; seria 3: 1. Victoria Știința Celaru, 2. Progresul Amărăștii de Sus, 3. AS Rojiște / Unirea Tâmburești; seria 4: 1. Progresul Castranova, 2. Viitorul II Cârcea, 3. Viitorul Ghindeni; seria 5: 1. Inter Secui, 2. Voința Belcin, 3. Rapid Potmelțu / Viitorul Valea Fântânilor / AS Scaești; Juniori A1 – 1. Academia „Gică Popoescu“, 2. Viitorul Calafat, 3. Șoimii Știința Craiova; juniori C – 1. CS Universitatea Craiova, 2. „Gică Popescu“, 3. CSS Craiova; Juniori D – 1. Dinamyk, 2. „Gică Popescu“, 3. Pro Junior / CSU; Juniori E – 1. CSU, 2. FEFS Junior, 3. Dinamyk; Juniori F – 1. Dinamyk, 2. Pro Junior, 3. Oltenia Junior; Juniori G – 1. „Gică Popescu“ / „Gigi Mităchescu“, 2. Dinamyk, 3. Oltenia Junior.
Au existat și premii speciale, pentru fair-play, formațiile recompensate fiind Viitorul Valea Fântânilor, Luceafărul Craiova, Aktiv Padea, AS Pietroaia, Juventus Scaești, Rapid Potmelțu.
„Noi în fiecare an premiem primele trei locuri cu medalii, cupe și diplome. Sperăm ca începând din sezonul viitor, cu sprijinul consiliului județean, pentru că noi am depus un proiect, să putem să organizăm o gală a fotbalului doljean cum nu există în România, la care să participe toți marii fotbaliști și conducători ai Craiovei“, a spus președintele AJF Dolj, Silviu Bogdan, declarându-se dezamăgit de ratarea promovării în Liga a III-a de către Tractorul Cetate, campioana județului: „Am fost trist din cauza rezultatului, dar bucuros de jocul echipei din Cetate în returul cu CS Șirineasa. Din păcate, evoluția din primul joc nu a fost bună și a cântărit decisiv în privința accederii în Liga III-a“.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0132

_DSC0133

_DSC0137

_DSC0139

_DSC0142

_DSC0144

_DSC0146

_DSC0149

_DSC0151

_DSC0153

_DSC0155

_DSC0157

_DSC0159

_DSC0160

_DSC0161

_DSC0163

_DSC0164

_DSC0166

_DSC0169

_DSC0172

_DSC0174

_DSC0176

_DSC0177

_DSC0179

_DSC0181

_DSC0182

_DSC0194

_DSC0198

_DSC0215

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS