22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia nu a avut valoare de optimi

România nu a avut valoare de optimi

Bogdan Stancu a fost singurul marcator al României de la turneul final din Franţa (foto: uefa.com)
Bogdan Stancu a fost singurul marcator al României de la turneul final din Franţa (foto: uefa.com)

Naţionala României a părăsit ruşinos Campionatul European din Franţa, după ce a pierdut cu 1-0 partida disputată ieri seară, la Lyon, în faţa reprezentativei Albaniei. Tricolorii au încheiat pe ultimul loc în grupa A, cu doar un punct obţinut în trei meciuri, în timp ce Albania s-ar putea califica în optimi, alături de Franţa şi Elveţia (meciul direct s-a încheiat 0-0), dacă se va număra printre primele cele mai bune patru formaţii de pe locul trei.

FCAmAlRo19062016.053_3314

Albanezii au marcat în minutul 43, după multe ocazii ratate, prin Sadiku, acesta reluând cu capul, de la cinci metri, o centrare venită de pe dreapta, de la Memushaj. România nu a mai pierdut în faţa Albaniei de 68 de ani.

gol

România: Tătăruşanu – Săpunaru, Grigore, Chiricheş, Măţel – Prepeliţă (’46, Sânmărtean), Hoban – Popa (’68, Andone), Stanciu, Stancu – Alibec (’56, Torje). Selecţioner: Anghel Iordănescu.

Torje

Albania: Berisha – Hysaj, Ajeti, Mavraj, Agolli – Abrashi, Basha (’83, Cana), Memushaj – Lila, Sadiku (’58, Balaj), Lenjani (’77, Roshi). Selecţioner: Gianni de Biasi.

607758759_JF_9593_098387FB9F4C83CB41F8D335B95653B6_3314

Cartonaşe galbene: Măţel, Săpunaru, Torje / Basha, Memushaj, Hysaj.

A arbitrat: Pavel Kralovec (Cehia).

 

Iordănescu: Nu ne reproşăm nimic

 

Selecţionerul României, Anghel Iordănescu, este de părere că nu trebuie să ne surprindă în nici un fel înfrângerea cu Albania, pentru că adversara are jucători valoroşi.Puiu 1„Chiar nu ne reproşăm nimic! Regretăm rezultatul, normal… O înfrângere este o înfrângere, venită în faţa Albaniei, care are 21 de jucători care activează în străinătate. Au fost foarte multe momente în care echipa noastră a controlat jocul. Ne reproşăm că am primit din nou un gol parabil, venit într-un moment în care jocul nu era în favoarea noastră. Am făcut o greşeală în flancul stâng, iar golul a căzut în minutul 44… În repriza a doua am încercat să revenim şi am împins mult jocul în jumătatea adversă. Dacă e să ne reproşăm ceva, e că nu am marcat. Nu pot să fiu supărat pe jucătorii noştri. Trebuie să luăm lucrurile aşa cum sunt! Nu ne cade bine în nici un caz o înfrângere în faţa Albaniei, dar Albania nu mai este ca pe vremea lui Gicu Dobrin sau a lui Florea Dumitrache. Sunt jucători care evoluează în competiţii puternice şi, realist, pentru noi a fost o performanţă că am ajuns aici. Am mai explicat situaţia lui Lucică Sânmărtean: este la o vârstă, are 36 de ani, la care e mai greu să înceapă meciurile titular. Nu mai este la prima tinereţe. Ne-a lipsit concretizarea, finalizarea. Dacă aveam feeling la finalizare, poate puteam să marcăm”, a declarat Anghel Iordănescu la Pro TV.

Întrebat dacă va continua la naţionala României, Anghel Iordănescu a afirmat că răspunsul este la preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi că el îşi doreşte acum să meargă în vacanţă.

 

Tătăruşanu: Este şi vina mea la gol

 

Portarul României, Ciprian Tătăruşanu, a admis că ieşirea sa la faza golului reuşit de Sadiku a fost neinspirată.

„Dacă am pierdut calificarea se poate spune că e o înfrângere ruşinoasă, da! Ne-am dorit foarte mult să câştigăm, dar nu s-a putut! Au fost mai buni şi au meritat victoria. Ne-am dorit foarte mult să revenim după pauză, să reintrăm în joc. Suntem foarte supăraţi, dar atât am putut face. Normal că este şi vina mea la gol, îmi asum! Dar aşa este în fotbal. Sunt şi momente grele, cum este acesta şi trebuie să mergem înainte. Nu ne aşteptam să ne bată, dar ei au progresat foarte mult! Fotbalul românesc va merge înainte şi aşa, asta e. Asta a fost valoarea noastră la acest turneu final”, a declarat Ciprian Tătăruşanu la Dolce Sport.

 

Săpunaru: Am reuşit să dezamăgim toţi românii

 

O părere diferită legată de meciul pierdut cu Albania a fost cea a fundaşului Cristi Săpunaru.
„Cred că ne-am dorit prea mult victoria şi am reuşit să ne dezamăgim pe noi, familia şi pe toţi românii. Am avut ocazii de gol, nu a vrut să intre mingea… Păcat, am muncit să ajungem aici, am dat cu piciorul. N-am putut să le oferim românilor şi familiilor noastre o bucurie. Nu ştiu dacă voi mai fi la naţională, am 32 de ani şi mi-aş fi dorit foarte mult să meargem mai departe”, a declarat Cristi Săpunaru, la Pro TV.

 

Stanciu: Trebuie să fim toţi cu capul în pământ!

 

Foarte afectat de eliminarea de la Euro a fost mijlocaşul Nicuşor Stanciu, care a punctat că este cel mai trist moment din cariera sa.

„Trebuie să fim toţi cu capul în pământ! Ne-am dezamăgit suporterii, ţara! Nu avem nici o scuză, trebuia să ne calficăm! Ne doream să câştigăm, să mergem mai departe, dar, din păcate, am făcut un joc foarte slab şi nu meritam să ne calificăm. Ne-am dorit foarte mult să mergem mai departe, era o şansă pentru noi. Ne pare rău că i-a dezamăgit pe fani. Nu ştiu dacă suntem slabi…jocul din această seară a fost slab, n-am reuşit să marcăm şi ei au dat gol pe o greşeală de-a noastră. Nu vreau să mă gândesc acum la ce va fi, tocmai am pierdut o calificare, e cel mai trist moment din cariera mea”, a declarat Nicuşor Stanciu la Pro TV.

 

Dragoş Grigore: Nu ştiu dacă am fi meritat mai mult

 

Şi fundaşul Dragoş Grigore a precizat că nu simte că România ar fi meritat să obţină ceva din meciul cu Albania.
„Îmi cer scuze public. Din păcate atât am putut şi nu ştiu dacă am fi meritat mai mult! Am pierdut, au fost mai buni… E vina tuturor, în frunte cu noi, pentru că noi am jucat. Am vrut, nu s-a putut şi îmi pare rău. Viaţa merge mai departe! Din punctul meu de vedere, nu cred că putem vorbi de echipe mai slab cotate. A venit acea fază, am luat gol şi în repriza a doua nu am fost lucizi. Din păcate atât am putut să facem şi nu am fi meritat să mergem mai departe”, a declarat Dragoş Grigore, la Dolce Sport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS