9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCreşte presiunea pe tricolori

Creşte presiunea pe tricolori

Vlad Chiricheş şi colegii săi au apărat cât au putut de bine poarta lui Tătăruşanu, dar golul tot a venit (foto: uefa.com)
Vlad Chiricheş şi colegii săi au apărat cât au putut de bine poarta lui Tătăruşanu, dar golul tot a venit (foto: uefa.com)

Naţionala României nu a reuşit decât o remiză ieri seară, scor 1-1, pe „Parc des Princes”, cu reprezentativa Elveţiei, la capătul a două reprize distincte, prima bună, a doua haotică.

Tricolorii au deschis scorul prin Bogdan Stancu, care a şutat imparabil de la unsprezece metri, lovitura de pedeapsă fiind dictată după un fault comis de Lichtsteiner asupra lui Chipciu (’18, 1-0).

stancu penalti

România şi-a trecut în cont, în prima repriză, şi o bară, Săpunaru nimerind butul din dreapta al porţii după o centrare venită de pe stânga (’27).

sapunaru

Elveţienii au restabilit egalitatea în repriza a doua, Mehmedi reluând imparabil de la zece metri uşor lateral stânga (’57, 1-1).

România: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Raţ (’62, Filip) – Prepeliţă, Pintilii (’46, Hoban) – Torje, Stancu (’83, Andone), Chipciu – Keşeru. Selecţioner: Anghel Iordănescu.

Elveţia: Sommer – Lichtsteiner, Schar, Djourou, Rodriguez – Behrami, Xhaka – Shaqiri (’90+1, Tarashaj), Dzemaili (’83, Lang), Mehmedi – Seferovic (’63, Embolo). Selecţioner: Vladimir Petkovic.

Cartonaşe galbene: Prepeliţă ’22, Chipciu ’23, Keşeru ’37, Grigore ’76 / Xhaka ’50, Embolo ’90+2.

A arbitrat: Sergei Karasev (Rusia).

607466443_SB_2317_DF8A17CE83CEF9F3E3BE6FF7E3F3D516_3258

În celălalt meci al grupei A, Franţa a învins Albania cu 2-0, iar clasamentul arată astfel: 1. Franţa 6 puncte (golaveraj 4-1), 2. Elveţia 4 (2-1), 3. România 1 (2-3), 4. Albania 0 (0-3).

Cu doar un punct obţinut în două partide, tricolorii trebuie să învingă Albania în ultima rundă din grupa A, programată duminică, de la ora 22.00, dacă vor să acceadă în faza optimilor de finală a turneului final din Hexagon.

 

„Am cerut echipei să nu ne retragem”

 

După joc, selecţionerul României, Anghel Iordănescu, a fost nemulţumit de evoluţia din repriza secundă şi mai ales de rezultatul înregistrat, considerând că Elveţia trebuia învinsă.

„Consider că echipa noastră a avut două reprize diferite. Prima repriză a fost bună, când am reuşit să marcăm. Am avut şi câteva situaţii bune. Una peste alta, am intrat cu avantaj la pauză pe care ne-am dorit să-l mărim după pauză, precizez asta. Am cerut echipei să nu ne retragem, să punem presiune şi să închidem jocul cu golul doi. Din păcate, am căzut fizic în partea a doua, nu am mai reuşit să controlăm jocul şi am fost şi nevoiţi să facem două schimbări. Mă refer la schimbarea lui Mihai Pintilii, care reclamă o accidentare destul de gravă, şi la accidentarea lui Raţ. Ar fi păcat să nu câştigăm cu Albania, o victorie ne-ar oferi o şansă să mergem mai departe. N-aş putea să vorbesc despre dezamăgire, băieţii au făcut efort, au alergat, din păcate, nu am reuşit să ţinem ritmul din prima repriză”, a explicat „Generalul” la Pro TV.
Jucătorii au găsit cu greu explicaţia prestaţiei din repriza secundă

 

La rândul lor, fotbaliştii României au admis că nu au fost în formă din punct de vedere fizic şi că au fost surprinşi în multe momente de jocul rapid al elveţienilor.

„A fost un meci mai greu, echipa Elveţiei a fost mai omogenă. Au un joc în viteză, ne-au dominat tot meciul. Puteam face mai mult, asta este. Cred că am căzut după acel gol. Dacă nu înscriau acel gol, probabil ne puteam gândi şi la victorie. Din păcate au înscris şi noi am căzut un pic, dar ne-am revenit apoi”, a declarat Cristi Săpunaru.

607466443_SB_2454_DDB1CE6AB180CA1044F80A68DA54D053_3258

„Am făcut o primă repriză foarte bună. Am început bine şi a doua, dar apoi am făcut un pas înapoi. S-a văzut şi oboseala, în unele momente n-am mai luat cele mai bune decizii. Meciul cu Albania va fi foarte important şi avem şanse mari la calificare” a spus Alexandru Chipciu.

„Ne-am dorit foarte mult victoria şi cred că puteam să o obţinem. Avem şanse de calificare şi cred că o vom obţine. Valorile sunt egale şi aţi văzut că toate meciurile au fost foarte strânse. Trebuie să batem Albania”, a menţionat Gabriel Torje.

607466443_CM_2140_6335C93371B2E0E21025BF2B3C67B346_3258

„Ne-am luptat, am încercat să dăm totul să câştigam, dar nu am reuşit. Iarăşi am luat un gol imparabil, la singura lor şansă de gol din repriza a doua. Ne-am luptat, dar asta a fost! Ne trebuie victoria cu Albania. Se simte oboseala, presiunea”, a spus Chiricheş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS