11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii U17 va juca finala Cupei României

Pandurii U17 va juca finala Cupei României

Ionuţ Gruia (la minge) a făcut o partidă excelentă la Işalniţa (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Ionuţ Gruia (la minge) a făcut o partidă excelentă la Işalniţa (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Juniorii sub 17 ani ai CS Universitatea Craiova nu s-au prezentat ca în meciurile trecute și au pierdut, scor 1-4, partida disputată ieri, la Işalniţa, în compania echipei Pandurii Târgu Jiu, contând pentru semifinalele Cupei României Elite 17.
Gorjenii au deschis scorul prin Ionuţ Gruia, care a reluat cu latul de la şapte metri o pasă venită de la Cătălin Copiluşi (’9, 0-1).
Pandurii şi-au majorat avantajul în minutul 31, tot prin Gruia, care a marcat cu capul imparabil de la şase metri (’31, 0-2).
Craiova a răspuns în partea secundă, când Lucian Buzan a fost servit excelent de Cârlig şi l-a executat pe Popescu cu un şut de la 14 metri (’48, 1-2).
Gorjenii au refăcut diferenţa în minutul 62, când Alex Mihai a pus latul de la doi metri la o pasă venită de pe dreapta (’62, 1-3).
La doar două minute, Copiluşi a făcut 1-4, executându-l pe Andrei Vlad din centrul careului mare (’64, 1-4).
CSU U17: An. Vlad – Fl.Borţa, An. Băloi, R. Bogdan, S. Sima – G. Enache, L. Buzan – N. Gunie, N. Bârzan, N. Cârlig – Al. Gârbiţă. Au mai intgrat: R. Constantinescu, Şt. Pacionel, C. Marcov, R. Vintilă. Antrenor: Mugurel Guşatu.
Pandurii U17: Ad. Popescu – R. Goşa, R. Frăţilescu, I. Cocâr, M. Almic – J. Cojocaru, Fl. Trăncău, An. Dragu – C. Copiluşi, M. Cioiu, I. Gruia. Au mai intrat: Al. Mihai, L. Bogatu, S. Popescu, Ad. Semen, B. Istrate. Antrenori: Constantin Andriucă, Sorin Vintilescu.
Cartonaşe galbene: Enache / Frăţilescu.
Au arbitrat: Iulian Mihai – Marian Truţă, Mădălina Mazilu.
Observatori: Gigi Burunţia, Ioan Tudorică.
Pandurii Târgu Jiu va juca în finală cu ACS Performer Constanța, care a liminat-o pe FC Ardealul după o victorie cu 2-1. Confruntarea pentru trofeul Cupei României Elite U17 va avea loc sâmbătă, 18 iunie, de la ora 11.00, la Mogoșoaia.

Gușatu: Nu mă așteptam la o asemenea evoluție

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova U17, Mugur Gușatu, a fost dezamăgit de prestația elevilor săi și a felicitat oaspeții pentru accederea în finala Cupei României.
„Visul s-a terminat aici. Ca și în Campionatul Național suntem în primele patru și în Cupa României, dar, din păcate, am ieșit în semifinale după un joc foarte slab. Felicit echipa Pandurii, a fost mult mai pregătită, mai motivată decât noi din toate punctele de vedere. Nu mă așteptam la o asemenea evoluție, dar… În partea secundă, în primele zece minute am jucat bine, apoi am făcut aceleași greșeli ca în prima repriză, ne-au prins pe contraatac și ne-au taxat. Ne-a căzut plumb în picioare și nu am reușit să mai marcăm“, a declarat Mugurel Gușatu.

Vintilescu: Sperăm să dăm lovitura și în finala Cupei

Din tabăra învingătorilor, antrenorul Sorin Vintilescu crede că Pandurii U17 poate obține trofeul Cupei României.
„S-au întâlnit cele mai bune echipe din seria de vest de la Elite Under 17 și mă bucur că am câștigat. Sper să repetăm evoluția bună și să dăm lovitura și în finala Cupei. Fiind un turneu nou înființat, este prima finală la nivel de Cupa României și sperăm să o câștigăm. Dacă echipa mare a pierdut finala Cupei Ligii în ediția trecută, să punem noi în vitrină trofeul Cupei României, chiar dacă este la nivel de juniori. Sunt convins că mulți dintre jucătorii aceștia vor bate la porțile primei echipe în viitor, dar mai au un pic de muncă, pentru că deocamdată sunt necopți. Este altă generație la rând acum. Mă refer la cei născuți în 1995 și mulți dintre acei juniori vor face pasul la echipa mare. Rămânem concentrați la ce avem de făcut“, a declarat Sorin Vintilescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS