5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAu început plecările de la CSU

Au început plecările de la CSU

Valentin Iliev (în centru) nu va continua la Craiova, deşi evoluţiile sale au mulţumit spectatorii (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Valentin Iliev (în centru) nu va continua la Craiova, deşi evoluţiile sale au mulţumit spectatorii (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Se anunță o vară fierbinte la CS Universitatea Craiova și asta pentru că noua conducere vrea performanță, după cum a precizat noul președinte Marcel Popescu și „principalul“ Gigi Mulțescu. Până să apară noii jucători – titulari promiși, conducerea grupării alb-albastre pare să se concentreze mai mult pe „curățenia“ din propria ogradă.
O primă acțiune o reprezintă plecările lui Valentin Iliev și Sebastian Achim. Celor doi fundași care au dus greul sezonul trecut le expira înțelegerea la sfârșitul acestei luni, însă au primit încă de vineri vestea că nu se vor înnoi înțelegerile, drept dovadă fiind faptul că pozele lor au dispărut de pe site-ul clubului. Căpitan în multe meciuri, Valentin Iliev a bifat în tricoul Craiovei 20 de jocuri, în 13 a fost integralist, a marcat un gol și a dat două pase decisive. La rândul său, Sebastian Achim, care afirmase zilele trecute într-un interviu acordat GdS că ar fi dispus să renunțe la ofertele pe care le are ca să rămână în continuare în Bănie, a înregistrat 26 de jocuri la CS Universitatea, fiind integralist în 20 de meciuri.
Alți doi jucători care vor pleca sunt mijlocașul Viorel Ferfelea și Costin Curelea, ambii fiind protejați până acum de contractele-beton întocmite în iarna anului în care s-a realizat promovarea. Conducerea olteană a încercat de nenumărate ori să scape de ei, însă despărțirea se poate face abia după 30 iunie. În aceeași situație se află și statisticianul lui Emil Săndoi și Sorin Cârțu, Ionuț Moșteanu. Și el va dispărea de pe site-ul oficial al clubului tot după 30 iunie.

Ivan, speranța lui Mulțescu

Alt jucător care ar putea părăsi oricând CS Universitatea Craiova este Andrei Ivan, dar din alte motive, nu că ar fi nefolositor. Atacantul de 19 ani nu duce lipsă de oferte și nu este exclus ca una dintre acestea să fie acceptată de finanțatorul Mihai Rotaru, ceea ce i-ar strica planurile lui Gigi Mulțescu. „SMURD“ a punctat că Ivan este un jucător pe care contează mult, considerând totodată că selecționerul României, Anghel Iordănescu, a greșit neconvocându-l pentru Euro și a văduvit totodată clubul de obținerea unor rezultate bune, ținându-l inutil în cantonamentul din Italia. „Contez pe Ivan, pentru că este un jucător decisiv pentru echipă, însă grupul este cel mai important. Calitativ vorbind, Ivan este peste unul dintre vârfurile selecționate pentru Euro. Are mai multă tehnică și viteză decât unii dintre tricolori. Pe el l-au tras înapoi ultimele meciuri, în care nu a fost foarte implicat. I s-a făcut o nedreptate lui Ivan, dar mai mult clubului, pentru că Ivan a fost convocat pentru cantonamentul din Italia, iar echipa a fost privată de el la ultimele partide și nu și-a îndeplinit obiectivul. Dacă l-ai luat, oprește-l“, a spus Mulțescu în cadrul conferinței de joi.
În ceea ce privește vechiul staff, președintele Marcel Popescu afirma hotărât la conferința de prezentare de joi că Daniel Mogoșanu, Victor Naicu, Silviu Lung și Cornel Blejan vor rămâne în cadrul clubului, dar fără să indice pozițiile pe care le vor ocupa. Aceștia nu au primit nici vineri un răspuns cu privire la viitorul lor, astfel că suspansul se prelungește.

Reunire fără Straton

Alb-albaștrii au programată reunirea luni după-amiază și pe lângă jucătorii „eliminați“ de conducere, de la primele mișcări premergătoare sezonului 2016/2017 va lipsi și Cătălin Straton. Portarul de 26 de ani nu se află în pericol de a fi dat afară, ci este învoit de conducere deoarece duminică se va căsători cu aleasa inimii, care i-a oferit în urmă cu câteva luni o fetiță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS